The Good, the Bad & the Queen 28/5-3/6/09

Περί μουσικής

ody: The Hazards Of Love, η νέα δουλειά των Decemberists. Μην σας αποτρέπoυν οι χαρακτηρισμοί "ροκ όπερα" ή "concept album" που συνοδεύουν το δίσκο. Οι στίχοι των τραγουδιών μας διηγούνται μια νοσηρή ιστορία αγάπης σε συνέχειες, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ηχητικό αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό (απλώνεται από τη folk μέχρι το ψυχεδελικό hard rock). Συμμετέχουν οι Becky Stark (Lavender Diamond), Shara Worden (My Brightest Diamond), Jim James (My Morning Jacket), Robyn Hitchcock, και Rebecca Gates (Spinanes)

halias: Σήμερα AC/DC. Enough said.
Διαβάστηκε φορες




Περί μουσικής

ody: The Hazards Of Love, η νέα δουλειά των Decemberists. Μην σας αποτρέπoυν οι χαρακτηρισμοί "ροκ όπερα" ή "concept album" που συνοδεύουν το δίσκο. Οι στίχοι των τραγουδιών μας διηγούνται μια νοσηρή ιστορία αγάπης σε συνέχειες, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ηχητικό αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό (απλώνεται από τη folk μέχρι το ψυχεδελικό hard rock). Συμμετέχουν οι Becky Stark (Lavender Diamond), Shara Worden (My Brightest Diamond), Jim James (My Morning Jacket), Robyn Hitchcock, και Rebecca Gates (Spinanes)

halias: Σήμερα AC/DC. Enough said.

ody: Οι πρόσφατες δηλώσεις του Frank Black περί downloading: "Record companies have been overcharging people for way too long and now this is the trouble that they're in. They created this situation because they were just a little too greedy". Όπως έστρωσαν οι εταιρίες δίσκων, έτσι θα κοιμηθούν (περισσότερα εδώ: http://www.nme.com/news/pixies/44799)

Stepas: Ο πρώτος δίσκος της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή. Οι αστείρευτες δυνατότητες του μουσικού οργάνου που λέγεται ανθρώπινη φωνή και η κοπιαστική μελέτη και ανάδειξη της παράδοσης! Μπράβο τους!

Περί ανέμων και υδάτων

GKamp: Το trailer του Star Trek prequel. Πώς αρχίζει η ιστορία του "Καπετάν Κέρκ και της παρέας του!" στα νιάτα τους. Εξαιρετική η επιλογή των ηθοποιών να μοιάζουν καταπληκτικά στους αρχικούς πρωταγωνιστές. Για να δούμε και την ταινία...

Stepas: Πέρασα από κεντρικό σημείο των Εξαρχείων όπου υπήρχε για χρόνια ένα από αυτά τα αντιαισθητικά τσιμεντένια πάρκινγκ που υπάρχουν στο κέντρο και είδα ότι μετετράπη συντομότατα σε χώρο με χώμα (ναι το χουμε ανάγκη κι αυτό), δεντράκια και παγκάκια. Για τον Νικήτα καλή κουβέντα δεν θέλω να πω, αλλά αυτό που είδα σήμερα εκεί μ’ άρεσε.

mafalda:
Η αναβίωση του ιστορικού FLORAL στα Εξάρχεια.


GKamp:
Οι εξαιρετικές ερμηνείες των ΜακΓκρέγκορ και Χάνκς στην ταινία Illuminati. Το εύρημα της αντι-ύλης, ως ολέθριο όπλο. Το δεύτερο μέρος της ίδιας ταινίας, σφιχτό και με ανατροπές. Οι κάποιες υπερβολές του σεναρίου, δε με χάλασαν καθόλου. Ατού της ταινίας η πανέμορφη Ρώμη, και για τους λάτρεις των ιταλικών αυτοκινήτων, μπόλικες Lancia και Alfa Romeo. Η FIAT απουσιάζει. Να φταίει ο Μπερλουσκόνι, άραγε;...


mafalda: Η αποφυλάκιση του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια.

Eugenia: Η νέα αφίσα του Λε-Πα (Λευτέρη Πανταζή, για τους νεώτερους) για τις εμφανίσεις του σε νυκτερινό μαγαζί της παραλιακής-καλά, πηγαίνει ακόμα κόσμος σε αυτά;- με την οποία μας πηγαίνει χρόοοονια πίσω στη δεκαετία του '80. Το "ρέτρο" πορτρέτο του "καλλιτέχνη"-έχει υποστεί σημαντική κακοποίηση αυτή η λέξη- με σκίαση εκεί που όλοι ξέρουμε ότι ο συγκεκριμένος δεν παρκάρει την κόμη του, έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι όχι μόνο έχει παχύ αλλά και ολόμαυρο τριχωτό κεφαλής. Εύγε! Τύφλα να έχουν οι ντι-έιτσ-άηδες που τους δίνεις μια περιουσία για 10 παρατεταγμένες τρίχες. Εδώ ο άνθρωπος έχει πήξει στο μαλί και σε λίγο θα λύσει και την κοτσίδα που κρύβει μέσα του...







Περί μουσικής


Περί ανέμων και υδάτων

ody: Ευρωεκλογές: Αφού όλοι τις βλέπουν σαν γκάλοπ για το ποιο κόμμα ανεβαίνει ή κατεβαίνει, ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός κλπ, δεν κάνουνε μαζί και τις βουλευτικές να ξεμπερδεύουμε;

halias: Ανεγκέφαλοι εκατέρωθεν. Στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών του μπάσκετ και με τη διαφορά στους 30 πόντους μια μικρή μειοψηφία κατέστρεψε το παιχνίδι όπως το είχε καταστρέψει και μια μικρή ομάδα στο πρώτο. Μερικοί ήθελαν να κυνηγήσουν και την ομάδα τους που έφταιγε. Έχει σημασία τι χρώμα υποστήριζαν οι μαμάκες; Νομίζω ότι ούτε παίκτες, ούτε οι προπονητές, ούτε οι πρόεδροι ήθελαν αυτή την κατάσταση. Ο Ομπράντοβιτς είχε δίκιο που έλεγε ότι δίνουν αριθμό διαβατηρίου. Αν πραγματικά υπήρχε θέληση θα κόβαμε με νυστέρι αυτόν τον καρκίνο, αλλά φταίμε και εμείς που με την απραξία μας προστατεύουμε και δίνουμε άλλοθι σε αυτές τις ομάδες.

GKamp: Η στυγερή δολοφονία 4 σκυλιών στη Σητεία. Άγνωστος τα κρέμασε σε ένα δέντρο, να πεθάνουν αργά. Μάλλον τον ενοχλούσαν τη νύχτα...

mafalda: Η ατάκα του Μπέρνι Έκλεστον (μίστερ Φόρμουλα 1) ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν άσπρα όπως όλες οι συσκευές του σπιτιού. Ο συγκεκριμένος... μπάρμπας (79 ετών παρακαλώ) ξέρει πολύ καλά τι έχει, είναι από τους πλουσιότερους παγκοσμίως (μιλάμε για πολλά μηδενικά) και ...ακούσατε ακούσατε ...ζήτησε λεφτά από έναν τύπο ο οποίος τον φωτογράφησε στο Γκραν Πρι του Μονακό και όταν του έδωσε 20 ευρώ τα δέχτηκε....

Eugenia: Η εξαφάνιση του Πίκου από το μαγαζί. Πίκο, μ'ακούς;

halias: Τι ωραία χώρα η Ελλάδα. Αν έρθει κάποιος ξένος και προσέξει με τι ασχολούμαστε τελευταία στην πολιτική θα νομίζει ότι έχουμε λύσει όλα τα σοβαρά θέματα και μας απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες. Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι το μέγα πολιτικό θέμα είναι παπαγαλάκια ή βάρβαροι. Είναι σαν να ψωνίζεις για αμάξι και το μόνο που σου λέει ο πωλητής είναι κοίτα τι ωραίο αυτοκόλλητο έχω βάλει στην πόρτα. Δεν μας νοιάζει κινητήρας, χώροι, οδική συμπεριφορά, φρένα, αερόσακοι, υδραυλικά τιμόνια και κλιματισμοί αλλά είναι μέγα θέμα το αυτοκόλλητο. Αφού και εμείς ασχολούμαστε ακόμα σοβαρά με αυτά καλά να πάθουμε.

Eugenia: Οι ήχοι-τραγούδια ως ήχοι κλήσης στα κινητά τηλέφωνα. Μα αν αγαπάς ένα τραγούδι σου αρέσει να ξεφτιλίζεται με το να ακούς κάμποσα δευτερόλεπτα από την εισαγωγή του κάθε φορά που σε καλεί κάποιος και αμέσως μετά να το κόβεις άγαρμπα για να μιλήσεις στο τηλέφωνο; Και αυτό το κακό με τα hits των ημερών που βουίζουν από το 80% των κινητών τηλεφώνων σε κάθε κλειστό χώρο, γιατί οι περισσότεροι έχουμε την μοναδική έμπνευση να αγοράσουμε ως ήχο κλήσης αυτό που είναι επιτυχία αυτή την εβδομάδα, και στο τέλος δεν ξεχωρίζεις ποιο κινητό χτυπάει, το δικό σου ή της κοπέλας απέναντι. Και ερχόμαστε, μετά από τόσα χρόνια, στο φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί αρχικά με την εξάπλωση των κινητών, ένα να χτυπάει και δέκα να τινάζονται. Βρες ένα γκλιν-γκλον και τελείωνε!

Stepas: Οικολόγοι Πράσινοι. Για την τρελή και απροκάλυπτη αβάντα από τα ΜΜΕ σε βάρος άλλων αναλόγου βεληνεκούς εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων. Για το γεγονός ότι ο κόσμος δείχνει διάθεση να τους ψηφίσει αγνοώντας παντελώς τις θέσεις τους πέραν της οικολογίας. Για το ότι είναι κόμμα που λανσάρει έναν και μόνο τομέα της κοινωνίας (οικολογία) και θέλει με αυτό να παίξει και ρόλο στην πολιτική ζωή. Για το ότι δεν απορρίπτει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά παρολαυτά οι περισσότεροι θα το ψηφίσουν με στόχο να τιμωρήσουν το δικομματισμό! Για το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής τους "Σε όλες τις σοβαρές χώρες οι Πράσινοι είναι τρίτη δύναμη" ( ε και; και έχουν και βασιλιά αυτές οι χώρες, τι να κάνουμε εμείς; να φέρουμε τον Κοκό πίσω; ). Επειδή η οικολογία που λανσάρουν είναι κατά κύριο λόγο σε στυλ "πράσινη ανάπτυξη" (λέγε με πράσινες μπίζνες, δηλ πετάξτε τα ψυγεία και τις λάμπες και πάρτε καινούριες οικολογικές). Και για θυμίστε μου, εκεινοι οι Πράσινοι της Ευρώπης τι θέση είχαν το ’99 για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία...;

halias: ΚΚΕ. Ίσως να μην είμαι και ο καλύτερος για κρίσεις πολιτικές (δεν με πείθουν τα κόμματα ότι τους νοιάζουν πέραν του δημοσκοπικού χαρακτήρα οι Ευρωεκλογές) αλλά τελευταία βλέπω το ΚΚΕ όλο και περισσότερο σαν ένα θρησκόληπτο παππού που βλέπει παντού το κακό. Πως ακούς να λέει ο παππούς: Αυτά τα κομπιούτερ είναι μηχανήματα του διαόλου, τα νέα παιδιά δεν σέβονται τίποτα, εσείς δεν ξέρετε, εγώ ξέρω, κλπ. Ε και το ΚΚΕ στη μετάφραση: η Ευρώπη είναι ιμπεριαλιστές και καπιταλιστές (και ποιος δεν είναι;), όλοι (ακόμα και οι οικολόγοι) υπηρετούν το κεφάλαιο και αντιλαϊκή πολιτική, η ψήφος σε άλλο κόμμα είναι χαμένη ψήφος και ευνοεί το δικομματισμό, κλπ. Σέβομαι τα στελέχη του, αλλά μου φαίνεται ότι κάποτε η ηγεσία του πρέπει να φύγει από το 1988 στο οποίο έχει κολλήσει (πιο τείχος του Βερολίνου και …).

GKamp: Η ταινία Illuminati στο πρώτο μέρος, μέχρι το διάλειμμα. Μόνο που δεν 'κοιμόταν' με τις λύσεις ο δρ. Λάνγκτον. Είπαμε, είναι καλός ο Ντάν Μπράουν, αλλά το παράκανε με την ευκολία που δίνει στον ήρωα-καθηγητή. Και στο τέλος, για να ξελασπώσει απο το κράξιμο της Καθολικής Εκκλησίας με τον "Κώδικα ΝταΒίντσι" πλασάρει τη θεϊκή ατάκα δια στόματος Εκλέκτορα: "Κι η εκκλησία κάνει λάθη, όπως οι άνθρωποι"...





Περί μουσικής

ody: Ξεκινάει σήμερα το Primavera Sound στη Βαρκελώνη και καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές είμαι καθοδόν για να δω Magik Markers, Vaselines, My Bloody Valentine, Wooden Shjips κλπ. Λεπτομερής ανταπόκριση coming soon!

Eugenia: Οι συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου που θα γίνουν φέτος με την παρέα των γνωστών εξαίρετων μουσικών με τους οποίους παίζει χρόνια ο Θανάσης. Θα είναι όμορφα, είναι σίγουρο. Ψάξτε τις συναυλίες που γίνονται κοντά σας και πηγαίνετε. Είναι μοναδική εμπειρία οι συναυλίες του Θανάση. Επισκεφθείτε την http://www.koiladatwntempwn.gr/index.php?option=com_events&Itemid=271 και ενημερωθείτε για τις συναυλίες που έρχονται.

GKamp: Τα καλά φεστιβάλ (synch, ejekt, rockwave) που γίνονται, συν ό,τι άλλο προκύπτει. Υπάρχει κίνηση με περιεχόμενο!

Stepas: Συναυλιοτουρισμός στο Ελλάντα! Ναι υπάρχει και είναι και τέλειος! Με αφορμή τις φετινές συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την παλιά του μπάντα (όπως προαναφέρθηκε), αλλά και αυτές του Μάλαμα, του Χαρούλη κ.ά. και φυσικά με αφορμή τα πάμπολλα υπέροχα φεστιβάλ σε πολλά πανέμορφα μέρη της επαρχίας. Τώρα που ανακοινώνονται ημερομηνίες ετοιμαζόμαστε για κοντινές αποδράσεις με αφορμή τη μουσική!

mafalda: Η επικείμενη ιστορική συναυλία των AC/DC στο OAKA στις 28/5. Τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα με λεπτομέρειες.

Περί ανέμων και υδάτων

halias:

Champions League. Πωωωωω. Τι είδαμε και πάλι. Καμιά σχέση με τον περσινό. Κορυφαίες οι ομάδες, μπάλα επιπέδου, καμία σχέση με Ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέχασα λίγο την Ελληνική πραγματικότητα με όλα τα στραβά της. Και οι δυο πάλευαν σε όλο το ματς με ανοιχτό και ωραίο παιχνίδι. Με ευκαιρίες, κίνηση, πάθος και γκολ. Για μένα καλύτερος όλων ο αρχηγός.

MikeMous: Barca! Barca! Barca!
Tri Campions
'08-'09 Copa Lliga Champions



Διαβάστε ακόμα