Συνειδητή Επιλογή

Η «Συνειδητή Επιλογή» των Σαιξπυρηνικών | Μέρος ΙΙ

Διαβάστηκε
Συνειδητή Επιλογή
Σκέψεις, ιδέες και ερωτήματα κυρίως αναπάντητα κατακλύζουν το μυαλό των χαρακτήρων της παράστασης των Σαιξπυρηνικών. Ο καθένας, πλήρως ελεύθερος να γράψει ό,τι εκείνος θέλει είτε για το έργο είτε για τον χαρακτήρα που υποδύεται, δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο λεκτικό κολάζ. Η «Συνειδητή Επιλογή» τους επιτρέπει και ίσως να τους «απαιτεί» κιόλας μπερδεμένες σκέψεις, μπλεγμένες απόψεις, αμέτρητες απορίες, καθημερινά ερωτήματα και μια ευρύτερη εσωτερική αναζήτηση. Όλα αυτά πηγάζουν από τις τέσσερις αυτοτελείς πράξεις που διαρθρώνουν τη συγκεκριμένη παράσταση, με την κάθε μία από αυτές να έχει μια διαφορετική και απόλυτα προσωπική κοσμοθεωρία ή μήπως όχι και τόσο διαφορετική...;

Αυτά είναι τα λόγια των ηθοποιών.

Γιάννης
«Αλήθεια, πόσο καλά ξέρουμε τους γύρω μας; Ή ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας; Μάλλον δε θέλουμε να μάθουμε επειδή δε μας νοιάζει. Είμαστε ματαιόδοξοι και αυτό που μας νοιάζει είναι να ανέβουμε πατώντας σε άλλους. Το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζουμε ό,τι παθαίνουμε. Και μόνο μία ριζική αλλαγή ίσως μας συγκλονίσει.»

Μαρία
«Λένε πως το φως μπορεί να διώξει το σκοτάδι, αλλά σίγουρα μπορεί και το σκοτάδι να νικήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι το πάτημα ενός απλού «κουμπιού». Υπάρχουν αυτόφωτα και ετερόφωτα σώματα. Η Νεφέλη μου ανήκει στην πρώτη κατηγορία, είναι ένα αυτόφωτο πλάσμα, μια ανεξάντλητη πηγή φωτός και αισιοδοξίας λόγω του νεαρού της ηλικίας της, των ιδανικών και των αξιών της. Σε έναν κόσμο που επιλέγει τον κυνισμό και τη μετριότητα, η Νεφέλη επιλέγει να «οραματίζεται ουτοπίες και να ελπίζει σε αλλαγές». Επιλέγει το ΦΩΣ!»

Κώστας
«Να σας ρωτήσω κάτι; Ναι; Ευχαριστώ. Έχετε κοιτάξει στα μάτια τους προσωπικούς σας δαίμονες; Έχετε σηκωθεί ένα πρωί, μόνο και μόνο για να αντικρίσετε το δαίμονα της ψυχής σας να κάθεται στο τραπέζι, να διαβάζει τα «Σατανικά Νέα», και να καπνίζει το τσιγάρο του; Κι αν ναι, του προσφέρατε καφέ και ψωμί-βούτυρο-μέλι;»

Συνειδητή Επιλογή

Δήμητρα

«Δεν ξέρω πόσοι από εμάς τολμάμε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αντικρίσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Ακόμα, όμως, και αν δεν έχουμε το σθένος να το κάνουμε αυτό, είναι αναπόφευκτο να ξεφύγουμε από τον εαυτό μας. Πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή μας, ο οποίος παίζει το ρόλο του καθρέφτη, είτε το θέλουμε είτε όχι. Κάθε λέξη, κάθε συμπεριφορά που του απευθύνουμε επιστρέφει σε εμάς, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με φόβους και αλήθειες. Ποιες είναι, όμως, οι αντοχές μας; Κανείς δεν ξέρει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τις ξεπεράσει και θα σπάσει.»

Αλέξανδρος
«Επιλογές. Συνειδητές επιλογές. Αλήθεια πόσες τέτοιες κάνουμε κάθε μέρα; Πόσο συχνά ακούμε τις φωνές μέσα στο κεφάλι μας; Πόσο συχνά καθορίζουν εκείνες τις ζωές μας; Ο καθένας θέλει (;) να ζήσει. Πώς επιλέγει να το κάνει όμως, και πώς μέσα από τη ζωή του επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω του;»

Αντώνης
«Είμαστε ελεύθεροι. Έτσι μάθαμε να λέμε από μικροί. Όμως στην πραγματικότητα, οι πράξεις μας συνήθως δείχνουν το αντίθετο. Μήπως δεν καθορίζουμε εμείς τις αποφάσεις μας, αλλά είμαστε έρμαιά τους; Μήπως εν τέλει, εγώ, όπως και ο καθένας μας, δεν είχε ποτέ την ελευθερία επιλογής; Ή μήπως όλες αυτές οι επιλογές που παίρνουμε στην σύντομη ζωή μας, δείχνουν το αν είμαστε πραγματικά ελεύθεροι;»

Συνειδητή Επιλογή

Κλέλια

«Ένα διαφορετικό θέατρο σκιών. Ένας διαφορετικός συνδυασμός σκέψεων και πράξεων από αυτόν που έχουμε συνηθίσει! Ιστορίες που μας κάνουν να σκεφτούμε πράγματα τα οποία προσπερνούσαμε χωρίς να κοιτάμε. Χωρίς να μας ενδιαφέρουν! Το ότι αποστρέφεις το βλέμμα όμως, δε σημαίνει ότι το πρόβλημα παύει να υπάρχει! Κάποια στιγμή πρέπει να το αντιμετωπίσεις!»

Στέφανος
«Πάντα ήταν εσωστρεφής, ήρεμος, σταθερός στη ζωή και στις σχέσεις του. Μέχρις ότου γνώρισε τη ΓΥΝΑΙΚΑ: θηλυκό, μια σαγηνευτική παρουσία,  ειδική σε παιχνίδια μυαλού και εγωισμού. Για μια τελευταία φορά, θα βρεθούν και θα παίξουν άλλο ένα παιχνίδι...»

Κατερίνα
«Ένα ξεχασμένο μουσικό κουτί.. Η φλόγα σβήνει και τα παιχνίδια ζωντανεύουν.. Κούκλες πίσω από μάσκες... Ένας αόρατος χορός μασκών, οι οποίες αγωνιούν να απελευθερωθούν από τα σχοινιά που τις κρατούν δέσμιες σε έναν άλλο κόσμο...»

Συνειδητή Επιλογή

Χριστίνα

«Μέσα από το έργο καθρεφτίζεται η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Κυριαρχεί το ψέμα, ο θάνατος, ο έρωτας ανάμεσα σε ανθρώπους που φορούν μάσκες, πίσω από τις όποιες κρύβουν τα προβλήματα τους. Μήπως είσαι ένας από αυτούς; Σκέψου αν έχεις ποτέ βγάλει τη μάσκα σου ή όχι…»


Γιώργος
«Οι προβολείς άναψαν, έχουμε όλοι λάβει τις θέσεις μας και σας περιμένουμε σε μια παράσταση που θα σας συγκλονίσει... Ζωή και θάνατος... Ελπίδα και απόγνωση... Έρωτας και τρέλα... Μα πάνω από όλα 12 άτομα, που το καθένα έχει προσθέσει το λιθαράκι του για ένα δίωρο ταξίδι γεμάτο ψυχολογικές αναταράξεις και πολλή τροφή για σκέψη... Σας περιμένουμε λοιπόν, σαν καπετάνιοι στο πλοίο με τίτλο Συνειδητή Επιλογή.»


Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο και Σκηνοθεσία: Σουρβίνος Σπύρος
Χορογραφίες: Δυστυχώς όλοι μαζί
Σκηνογραφία: Σιγά τα σκηνικά που έχουμε
Τεχνικός Ήχου: Φαμελιάρη Σάντυ
Τεχνικός Φώτων: Θεοφιλάτου Μαρία, Πετράτου Αγγελική
Μαγνητοφωνήσεις: Παπαδάκη Άννα
Σχεδιασμός Αφίσας: Κουκουλά Γεωργία
Σχεδιασμός Εντύπων- Event: Παυλοπούλου Κλέλια, Φαμελιάρη Σάντυ, Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος
Φωτογραφίες Παράστασης: Παυλοπούλου Κλέλια, Τόπη Κατερίνα

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Γερολυμάτος Αλέξανδρος, Κατσιαντώνης Στέφανος, Κουβέλη Μαρία, Μπάγιος Αντώνης, Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος, Παυλοπούλου Κλέλια, Σέρρης Γιάννης, Σουρβίνος Σπύρος, Σπυράτου Δήμητρα, Γκιβάλου Κατερίνα, Θανασούλα Χριστίνα, Τσούμαλης Γιώργος.


Πληροφορίες παράστασης:
Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις ακόλουθες μέρες:
Παρασκευή 8/12 & Σάββατο 9/12, Θέατρο 1ου Γ.Ε.Λ. Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως 5.
Παρασκευή 15/12 & Σάββατο 16/12, Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Α' Φ.Ε.Π.Α.), Ούλωφ Πάλμε 2-4.
'Ωρα έναρξης: 20:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Τηλέφωνα Κρατήσεων: Αλέξανδρος Γερολυμάτος: 697 17 95 304 & Γιάννης Σέρρης: 694 45 50 014

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια