Ανακαλείται η άδεια της ΑΕΠΙ!

Ανακαλείται η άδεια της ΑΕΠΙ!

Διαβάστηκε
... και πάμε άμεσα σε νέο φορέα εντός του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος θα ελέγχεται από το κράτος.
Ανακαλείται η άδεια της ΑΕΠΙ!


Όπως διαβάζουμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου, ανακαλείται η άδεια της ΑΕΠΙ και πάμε άμεσα σε νέο φορέα εντός του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος θα ελέγχεται από το κράτος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Υπουργός Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε με εκπροσώπους των δημιουργών/καλλιτεχνών, από τα σωματεία ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, την Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα παραπάνω Σωματεία ενημερώθηκαν για το σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί από την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ για την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα Σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΣΜΕ διαφώνησαν με αυτή την πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι πάμε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ελέγχεται πλήρως από την Πολιτεία. «Από 18 εκατομμύρια τζίρο που έκανε στη χειρότερη χρονιά της η ΑΕΠΙ, ο κρατικός φορέας θα κάνει το ένα δέκατο (στην πιο ευοίωνη προοπτική)».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΜΕΤΡΟΝ.Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια