Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Η νικήτρια

Διαβάστηκε
Ποια ηθοποιός κέρδισε την καρφίτσα της Μελίνας;
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη


Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε στην Πλάκα, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, η απονομή του θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη.

Μεταξύ των υποψηφίων βρισκόταν η Ευγενία Δημητροπούλου («Στέλλα Βιολάντη, Έρως Εσταυρωμένος»), η Αλεξάνδρα Καζάζου ("Insenso"), η Αμαλία Καβάλη («Ορλάντο») και η Ιωάννα Κολλιοπούλου («Στέλλα Κοιμήσου»), με την τελευταία να κερδίζει εν τέλει την καρφίτσα της Μελίνας.

Η Ι. Κολλιοπούλου βρέθηκε υποψήφια για το βραβείο έπειτα από την ερμηνεία της στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα Κοιμήσου», που ανέβηκε κατά την θεατρική περίοδο 2016-2017 στην σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου.Η παράσταση του Οικονομίδη αφηγείται την άρνηση της Στέλλας να υπακούσει στον πατρικό νόμο που της επιτάσσει ποιον να παντρευτεί, επιμένοντας για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις.
 
Με αφορμή τον απαγορευμένο έρωτα της Στέλλας, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα.

*Αύριο, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν θα απονεμηθεί το βραβείο Δημήτρης Χορν.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια