ta_megala_taxidia_cover

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Οκτωβρίου 2019

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Το φθινόπωρο είναι εδώ, όσο κι αν οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν. Πέφτουν όμως βροχή τα νέα τραγούδια που κυκλοφορούν από διαφορετικά μουσικά είδη. Έτσι μαζευτήκαμε όλοι οι συντάκτες και τα ακούσαμε πάλι όλα για να ψηφίσουμε τα δέκα καλύτερα του μήνα. 

Στο νήμα κέρδισε η αγαπημένη Ελευθερία Αρβανιτάκη που με «Το κλείδι» της κατέκτησε την κορυφή. Πρόκειται για ένα από τα singles του δίσκου «Τα μεγάλα ταξίδια» που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους της Λήδας Ρουμάνη και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις μας και περισσότερα γι' αυτόν θα βρείτε εδώ.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται μια γυναίκα που κινείται σε ηλεκτρονικά μονοπάτια. Ο λόγος για τη Σtella με το τραγούδι «Forest». Το καινούριο αυτό κομμάτι κυκλοφορεί μαζί με ένα ωραίο video clip που έχει σκηνοθετήσει η ίδια! 

Το «άτυπο» βάθρο κλείνει μια μπάντα που σε ιντριγκάρει από το όνομά της μόνο. Ηχοτοπία λοιπόν με το σκοτεινό «Αύριο θα φύγω» οπτικοποιημένο μάλιστα με ένα ιδιαίτερο τρόπο που θες να το δεις ξανά.

Λίγο πιο κάτω συναντάμε μια ενδιαφέρουσα γυναικεία σύμπραξη που σε ξεσηκώνει μουσικά. Είναι οι Sugahspank! & The Swing Shoes με το τραγούδι «Heartbreaker». Το single από το δίσκο τους «Cash» σε παρασέρνει μουσικά και σε γεμίζει χαμόγελα βλέποντας το βίντεο κλιπ που το συνοδεύει.

Έχουμε φτάσει ήδη στη μέση όπου έρχεται ο Σπύρος Γραμμένος με την «Ενενηντάρα TDK» του. Ένα νοσταλγικό τραγούδι που θα θυμίσει σε πολλούς τα νιάτα τους με τις κασέτες και σε άλλους νεότερους θα τους γεμίσει απορίες για το αντικείμενο αυτό.

Ακολουθεί μια συνεργασία έκπληξη μεταξύ Χρυσής Παπαγιαννούλη και Λεωνίδα Μπαλάφα σε ένα τραγούδι του ίδιου με τίτλο «Αν ήξερες». Ένα λαϊκό άσμα που αφήνει μια γλυκιά γεύση όσο το ακούς. Η συνέχεια θέλει «Αλκοόλ» όπως μας προτείνει ο Ορέστης Ντάντος με το τραγούδι που προκαλεί προβληματισμό για διάφορους λόγους και σε κάνει να το ακούσεις και μια ακόμα φορά. Τα επόμενα δύο τραγούδια είναι καινούρια και το καθένα για τους δικούς του λόγους ξεχώρισε στη λίστα του μήνα. Το μεν «This time» των ELIOT feat. morfi είναι ένα ατμοσφαιρικά ηλεκτρονικό κομμάτι, το δε «Hold up» των Whereswilder είναι ένα midtempo ροκ ταξιδιάρικο τραγούδι παρέα με ένα βίντεο της παλιάς εποχής, σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Λαμπρίδη.

Τελευταίο κομμάτι που κλείνει την λίστα του μήνα, είναι το ποπ «Taped hands here» του Larry Gus που πιστεύω θα αρέσει πολύ στους λάτρεις του ήχου αυτού.

Το Top 10:

1. Ελευθερία Αρβανιτάκη - Το Κλειδί
2. Σtella - Forest
3. ΗΧΟΤΟΠΙΑ - Αύριο Θα Φύγω
4. Sugahspank! & The Swing Shoes - Heartbreaker
5. Σπύρος Γραμμένος - Eνενηντάρα TDK
6. Χρυσή Παπαγιαννούλη & Λεωνίδας Μπαλάφας - Αν ήξερες
7. Ορέστης Ντάντος - Αλκοόλ
8. ELIOT feat. morfi - This Time
9. Whereswilder - Hold Up
10. Larry Gus - Taped Hands Here

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα