Γιώργος Χουρδάκης: Ποιος θα έχει την αστική ευθύνη αν κάποιος θεατής συναυλίας κολλήσει τον ιό;

Γιώργος Χουρδάκης: Ποιος θα έχει την αστική ευθύνη αν κάποιος θεατής συναυλίας κολλήσει τον ιό;

Διαβάστηκε
Επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Χουρδάκη, που είναι διοργανωτής συναυλιών και πρώην ιδιοκτήτης του PassPort.
Γιώργος Χουρδάκης: Ποιος θα έχει την αστική ευθύνη αν κάποιος θεατής συναυλίας κολλήσει τον ιό;


Με αφορμή τα μέτρα ενίσχυσης του Πολιτισμού στη χώρα μας, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από την Υπουργό κα. Λίνα Μενδώνη, επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Χουρδάκη, που είναι διοργανωτής συναυλιών  και πρώην ιδιοκτήτης του PassPort, της Μουσικής Σκηνής της Αθήνας, που φιλοξένησε όλους τους «μεγάλους» Έλληνες μουσικούς κι όχι μόνο.

Το «μικρόφωνο» στον ίδιο:

Γιώργος Χουρδάκης
Οι επιπτώσεις στον χώρο των διοργανωτών συναυλιών και φεστιβάλ είναι εφιαλτικές, ειδικότερα για αυτούς που το 70% του τζίρου τους γίνεται το καλοκαίρι.

Η υπουργός μας είπε χθες ότι θα μπορούμε να κάνουμε συναυλίες με το 40% της χωρητικότητας ενός θεάτρου. Αυτό όμως είναι, θεωρώ, μια ανακοίνωση η οποία βγήκε στο πόδι και χωρίς να έχουν μελετήσει ενδελεχώς διαφορά ζητήματα που γεννώνται και τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί από χθες.

Καταρχήν από μόνη της η ποσόστωση του 40% δεν είναι επαρκής για να καλυφθούν όλα τα έξοδα μιας συναυλίας. Διαφήμιση, ήχος και φως, καλλιτεχνικό σχήμα, εφορία, ΙΚΑ, security, ticketing, μισθοί βοηθητικού προσωπικού και πολλών άλλων είναι ένα σύνολο εξόδων που ξεπερνάει κατά πολύ το έσοδο που θα προκύψει με τέτοια ποσόστωση.

Έπειτα , μας ενημέρωσε ότι θα συμμορφωνομαστε ανάλογα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγειας. Απόλυτα λογικό. Μόνο που για να γίνει μια συναυλία προϋπάρχει ετοιμασία αρκετών ημερών και κατά την οποία δημιουργούνται έξοδα. Αν λοιπόν ακυρωθεί τελικά η συναυλία, ποιος θα κληθεί να τα καλύψει;

Τρίτον, η Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν δωρεάν τα θέατρα ή οι χώροι που ανήκουν στους Δήμους. Υπάρχουν όμως και θέατρα που ανήκουν σε άλλους Δημόσιους οργανισμούς ή ακόμα και σε Α.Ε όπως η Τεχνόπολη και για τους οποίους δεν μας ενημέρωσε τι θα ισχύσει. 

Και τέλος το σημαντικότερο για μας πρόβλημα και για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη, έχει να κάνει με την Αστική ευθύνη που ενδεχόμενως μπορεί να προκύψει από μήνυση ενός θεατή που ισχυριστεί ότι κόλλησε τον ιό σε μια συναυλία, γιατί τα μέτρα πρόληψης που πάρθηκαν δεν ήταν επαρκή.

Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την διάθεση υγειονομικού υλικού καθώς και για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων σε ένα θέατρο το οποίο δεν μας ανήκει και δεν έχουμε οιαδήποτε σχέση με το δημοτικό προσωπικό, που απασχολείται σε αυτό;

Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διοργανωτών και ειδικά από την πρόεδρο την Κατερίνα Σταματάκη να αναδείξει τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένας διοργανωτής.

Η μόνη λύση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα μας για το φετινό καλοκαίρι είναι η αγορά ή η συγχρηματοδότηση συναυλιών από πλευράς Δήμων, η οποία θα μετριάσει τις επιπτώσεις σε έναν κλάδο επαγγελματιών μέσω του οποίου απασχολούνται κάποιες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, είτε ως μόνιμο είτε ως εποχικό προσωπικό.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια