danaiNielsen_mermaid

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Σεπτεμβρίου 2020

Τα τραγούδια που ξεχωρίσαμε από έναν πολύ γεμάτο μήνα.
Διαβάστηκε φορες
Ξανακοιτάω τη λίστα με τα ελληνικά τραγούδια που βρήκαμε, ακούσαμε και, εν τέλει, ξεχωρίσαμε για το Σεπτέμβριο και σκέφτομαι πόσο γεμάτος μήνας ήταν. Παρακάτω μπορείτε κι εσείς να ακούσετε τα περίπου σαράντα τραγούδια, από τα οποία επιλέξαμε τη δεκάδα του μήνα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, όπως κάθε μήνα. Είχε καιρό να ξεχωρίσουμε τα πρώτα δέκα τόσο εύκολα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσα έμειναν πιο κάτω δεν περιέχουν κάτι ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, το νέο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου δεν μας άφησε αδιάφορους, αλλά μπροστά στις πολύ καλές πρόσφατες δημιουργίες συγκροτημάτων όπως οι Λάμδα («Μπροστά Στο Τέλος Της» ή οι Baildsa ("Lion's Den"), απλά δεν χωρούσε. Αντίστοιχα πολύ ωραία τραγούδια ακούσαμε και από τραγουδιστές όπως η Μαρία Παπαγεωργίου («Πού Πάω;»), ο LogOut («Παράθυρα»), το Παιδί Τραύμα («Το Φόρεμα»), ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης («Άγκυρα») και, φυσικά, η Νατάσσα Μποφίλιου («Άλλη Μια Διαδρομή»), η οποία επέστρεψε με έναν καλό δίσκο. Τον μήνα που πέρασε, τέλος, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα καινούρια τραγούδια δύο μουσικών που ανήκουν στην ομάδα του Mix Grill, Kookooiloveu ("Colors") και Hume Assine («Κυριακή») και να τα συμπεριλάβουμε στη δεκάδα αφού μας κέρδισαν όλους κατά την ακρόαση.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο απ' όλα, όμως, είναι το καινούριο τραγούδι της Danai Nielsen με τίτλο "Mermaid". Δεν είναι ότι αφορά «γυναίκες που βρίσκουν τους εαυτούς τους σε καταστάσεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους», δεν είναι ότι έχει ένα ωραίο και ταιριαστό video clip, ούτε ότι η παραγωγή του είναι εξαιρετική. Είναι ένα πολύ καλό σύγχρονο pop τραγούδι που δεν αρκείται στην εύκολη κολακεία και προσφέρει στίχο που αφορά το παντού και το τώρα με μουσική που εμπνέεται από πολλά και διάφορα, σύγχρονα και μη.

Η δεκάδα που ξεχωρίσαμε:

1. Danai Nielsen - Mermaid
2. Kookooiloveu - Colors
3. Νατάσσα Μποφίλιου - Άλλη Μια Διαδρομή
4. LogOut - Παράθυρα
5. Παιδί Τραύμα - Το Φόρεμα
6. Μάριος Λαζ Ιωαννίδης - Άγκυρα
7. Λάμδα - Μπροστά Στο Τέλος Της
8. Μαρία Παπαγεωργίου - Πού Πάω;
9. Baildsa - Lion's Den
10. Hume Assine ft Άννα Πασπάτη & Βαγγέλης Κακουλάκης - Κυριακή

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα