Στη Στέπα Του Ελληνικού Τραγουδιού - Συναυλίες και άλλα νέα από το ελληνικό τραγούδι (29/6-5/7)

Επιλογές και προτάσεις για τις σημαντικότερες συναυλίες της τρέχουσας εβδομάδας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Ο Μάριος Φραγκούλης στον Υμηττό, ο Σωκράτης Μάλαμας στην Πετρούπολη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη Μυτιλήνη, ο Δημήτρης Μητροπάνος στη Θεσσαλονίκη κ.ά.

Διαβάστηκε φορες
Στην Αθήνα



* Άλλη μία εξαιρετική συναυλία με δωρεάν είσοδο θα μας χαρίσει αύριο Τρίτη (30/6) το Φεστιβάλ του Δήμου Υμηττού. Τη φορά αυτή θα ακούσουμε Μάνο Χατζιδάκι στην συναυλία με τίτλο "Η Εποχή της Αγάπης", με κεντρικό ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη. Μια σειρά από τραγούδια του κορυφαίου μας συνθέτη περιλαμβάνει "Η Εποχή της Αγάπης". Τραγούδια που σημάδεψαν την ελληνική μουσική και αγαπήθηκαν από το κοινό, μέσα από τις ερμηνείες του Μάριου Φραγκούλη με τη συνοδεία του Λευτέρη Μιχαλόπουλου στο πιάνο και τη συμμετοχή της Κάτιας Γερου. Πιο συγκεκριμένα ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει επιλεγμένα κομμάτια από τους κύκλους "Αθανασία", "Ο οδοιπόρος το Μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης", "Για την Ελένη", "Οδός ονείρων", "Μυθολογία", "Reflections", "Τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά". Η συναυλία θα δωθεί στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (μπροστά από το Δημαρχείο Υμηττού) και όπως προείπαμε οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν δωρεάν. Έναρξη: 9μμ

* Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του ερχόμενος την Τετάρτη 1 Ιούλη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Θα είναι η πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στην Αθήνα για φέτος και το πολυάριθμο κοινό του ήδη ετοιμάζεται για μία ακόμη βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια και μουσικές. Με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο, όπως έδειξε ο Σωκράτης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στη Θεσσαλονίκη, με αρκετές προσθήκες κομματιών που δεν παίζει συχνά, αλλά και την εξαιρετική, καλοδεμένη μπάντα του, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επιλέξουμε να ανηφορίσουμε προς το Θέατρο Πέτρας θα ζήσουμε μία αξέχαστη βραδιά. Μαζί του στο τραγούδι η Μαρίνα Δακανάλη. Οι μουσικοί: Γιάννης Παπατριανταφύλλου (μπάσο, φωνή), Φώτης Σιώτας (βιολί, φωνή), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Νίκος Παραουλάκης (νέι, κιθάρα), Κυριάκος Ταπάκης (μπουζούκι, λαούτο), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή). Έναρξη στις 9.30μμ. Είσοδος: 20 ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη


* Ο Δημήτρης Μητροπάνος μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στις καλοκαιρινές συναυλίες την περασμένη εβδομάδα με τη συγκινητική του παρουσία στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, συνεχίζει με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ορμή την περιοδεία του ανά την Ελλάδα. Απόψε θα βρίσκεται στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης σε μια συναυλία που είχε τόση ζήτηση ώστε οι διοργανωτές να αναγκαστούν να βάλουν και δεύτερη συναυλία για αύριο Τρίτη (30/6), πράγμα σπάνιο για συναυλία Έλληνα καλλιτέχνη και μάλιστα εκτός Αθήνας, που πιστοποιεί και την απεριόριστη αναγνώριση του κόσμου προς τη σπουδαία φωνή και προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου. Μαζί του η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιώργος Καραδήμος και η Ασπασία Θεοφίλου.

Στην Περιφέρεια

* Αξιέπαινη η κίνηση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να δεχτεί την πρόταση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και να δώσει συναυλία στο Κάστρο της πόλης με τη συμμετοχή και παιδιών από το Σχολείο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Μουσικού Σχολείου, ενώ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν σταμάτησε στη συναυλία αλλά άκουσε τα τραγούδια του καθηγητή του Μουσικού Σχολείου π. Στρατή Γιουσμά αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας! Η συναυλία θα δωθεί απόψε στις 9μμ στο Κάστρο Μυτιλήνης και τον Μαχαιρίτσα θα συνοδεύσουν επί σκηνής ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζήνα Αρβανιτίδου, ενώ τραγούδια τους θα παίξουν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.



* Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος τα 35 χρόνια στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις και το γιορτάζει με τις συναυλίες που θα δώσει τον Ιούλη με τους θρυλικούς Scorpions, αλλά και με μια περιοδεία ανά την Ελλάδα στην οποία θα παρουσιάζει μόνος του (μετά από αρκετά χρόνια) τραγούδια από όλη αυτή την 35χρονη πορεία μαζί με επιλογές από το νέο του δίσκο "Ουράνια τόξα κυνηγώ" σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσικές δικές του. Ήδη έχει ξεκινήσει την περιοδεία του και την τρέχουσα εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κρήτη καθώς την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα εμφανιστεί στο Ηράκλειο. Μαζί του οι γνωστοί συνεργάτες του αλλά και κάποιοι νέοι. Συγκεκριμένα: Ανδρέας Αποστόλου (πλήκτρα), Βαγγέλης Πατεράκης (μπάσο), Σπύρος Κατριβάνος (τύμπανα), Τάσος Σκούρας (ηλ. κιθάρα, φωνή), Σοφία Στρατή (φωνή).

Δισκογραφικά Νέα

* Κυκλοφόρησε εδώ και μερικές μέρες ο νέος δίσκος του συγκροτήματος "Ματ σε 2 υφέσεις" με τίτλο "Τρύπιο φεγγάρι". Είναι ο τρίτος προσωπικός δίσκος του συγκροτήματος και κυκλοφορεί 4 χρόνια μετά την τελευταία τους δουλιά. Ο δίσκος παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς κινείται ανάμεσα στον ηλεκτρικό και ακουστικό ήχο ενώ η παραγωγή, η ενορχήστρωση και η ηχοληψία ανήκουν αποκλειστικά στο συγκρότημα. Στο τραγούδι "Ποιός εαυτός μου" συμμετέχει Χρήστος Θηβαίος. Περιέχεται επίσης η διασκευή του γνωστού κομματιού του Μανώλη Χιώτη "Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα" μέσα από το πρίσμα του συγκροτήματος.
Διαβάστε ακόμα