The Good, the Bad & the Queen 15/4/10

mafalda: Καλό Ταξίδι Μάνο!
Διαβάστηκε φορες






Περί μουσικής

GKamp: Η νέο-ανακοινωθείσα συναυλία των FILM στη Δανία, και μάλιστα με πρόσκληση των ίδιων των διοργανωτών. Μπράβο παιδιά.

Eugenia: Η συναυλία της ορχήστρας "Τα χρώματα της Ήλιδας" το περασμένο Σάββατο στον Πύργο. Αφιέρωμα στον ποιητή της "Αμοργού" Ν. Γκάτσο και όμορφα επιλεγμένα κομμάτια, τραγουδισμένα με πάθος από ερασιτέχνες τραγουδιστές/τριες, που δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο έργο που αξίζει να παρουσιαστεί και αλλού-πέρα από την πατρίδα της ορχήστρας.  Να μην ξεχάσω το πολύ δυνατό φινάλε με το τραγούδι "Της αμύνης τα παιδιά" όπως το διασκεύασε ο ίδιος ο Γκάτσος για τον Καραγκιόζη και τον Ευγένιο Σπαθάρη. Μπράβο παιδιά!


Περί ανέμων και υδάτων

halias: Το How to train your dragon, το απίστευτο παιδικό με πρωταγωνιστή μικρό Βίκινγκ που γίνεται φίλος με τον θανάσιμο εχθρό του χωριού του: Τη νυχτερινή μανία (το πιο φοβερό είδος δράκου) . Πολύ καλό και βλέπετε άνετα από όλες τις ηλικίες. Άλλωστε ειδικά ο Gerard Butler πείθει απόλυτα σαν τον ατρόμητο αρχηγό των Βίκινγκ (τι, τσάμπα θα πήγαινε η γυμναστική για τον Λεωνίδα).

mafalda: Ο όμορφος καιρός κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών. Ήταν απαραίτητος για τη ψυχική μας υγεία.

halias: Ο καιρός καλυτέρευσε, η μέρα μεγάλωσε, τα νέα πολλαπλασιάστηκαν (ειδικά για το συναυλιακό καλοκαίρι), αποκτήσαμε και άλλο συντάκτη, άμα δεν ήταν και η πολλή δουλειά θα ήταν όλα τέλεια.

GKamp: Οι πασχαλινές διακοπές. Προσφέρονται δια πάσαν χρήσιν και δεν φέρουν ουδεμίαν ευθύνη. Έτσι, ανέμελα.

halias: We're the champions, my friend. Πως γίνεται ένα αγγλικό τραγούδι να έχει ταυτιστεί τόσο με το πρωτάθλημα (όχι δεν σνομπάρω Πορτοκάλογλου, ίσα ίσα) ; Και επισήμως έχουμε κούπα και πρώτο σκόρερ (λίρα εκατό και χαλάλι τα εκατομμύρια, τα κέρδισε με το σπαθί του) και βλέπουμε το double μπροστά μας. Και τώρα καθόμαστε αναπαυτικά και βλέπουμε τους άλλους να χτυπιούνται στα play-off (συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν) .





Περί μουσικής

mafalda: Καλό Ταξίδι Μάνο!



Περί ανέμων και υδάτων

Eugenia: Οι τηλεφωνικές συνομιλίες μέσα στα ΜΜΜ. Στην Ιαπωνία θεωρείται μεγάλη προσβολή και ενοχλητική συμπεριφορά κάποιος να μιλά στο κινητό ενώ βρίσκεται μέσα σε τρένο, λεωφορείο, άμαξα κτλ. Δηλαδή, χρειάζεται να πέσει ατομική βόμβα για να γίνουμε άνθρωποι;

GKamp: Ειλικρινά. Το έθιμο με τις εκατόμβες των αρνιών αρχίζει και με κουράζει. Ας αντικαταστήσουν τα σουβλιζόμενα αρνιά, με κάτι που να μπορεί να λατρεύεται εξ ίσου. Αλλά όχι. Η ιεροτελεστική λατρεία του ξεκοκαλίσματος καλά κρατεί.

halias: Λοιπόν το κουίζ της εβδομάδας: Εσείς πόσα κιλά κερδίσατε στο παιχνίδι διακοπές του Πάσχα; Κερδισμένοι όσοι λένε καθόλου (και λένε αλήθεια, δεν είναι πολλοί) . Όσο για τους υπόλοιπους σας καταλαβαίνω, η φτώχεια θέλει καλοπέραση, έτσι; Α, και μην ξεχάσω, ξεκινήσαμε/τε όλοι δίαιτα Δευτέρα έτσι;

Eugenia: Θα γκρινιάξω, το αποφάσισα. Το ερωτηματικό στην ελληνική γλώσσα είναι αυτό-  ; - και ουδέποτε υπήρξε αυτό- ? - . Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πατήσουμε το Q επάνω στο πληκτρολόγιο αντί του Shift+/ ;;;

GKamp: Τα σμπαράλια αυτοκινήτων στους δρόμους ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα. Εντάξει αναστήθηκε ο Χριστός, ήταν ανάγκη να πιούν κοτζάμ τεκίλα για να το γιορτάσουν;

Eugenia: Η τραγική κατάσταση του ΟΣΕ. Προσπάθησα να πάω σε πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου με το τρενάκι επειδή κάποτε το είχα προτιμήσει και μου άρεσε. Υπήρχαν δύο δρομολόγια στις 07:00 και 08:00 το πρωί της Παρασκευής !!! και τέλος. Αν δουλεύεις, την πάτησες.

Eugenia: Από την άλλη και το ΚΤΕΛ δεν το λες κυριλέ. Και δεν ξέρω αν σου φαίνονται λίγα τα 24 €, αλλά θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε μια θέση που να χωρά άνετα έναν άνθρωπο μετρίου αναστήματος και κιλών. Πόσο μάλλον ένα δείγμα του homo sapiens-sapiens στα 1.62 και κάτι κιλά. Ε, δεν χωράς!





Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: Νάνι & Μέσι. Class of the Titans.

GKamp: Η ατάκα "Πιάσ'το αβγό και κούρεφ'το". Το απόσταγμα της ιαπωνικής υπομονής αλλά και προσοχής στη λεπτομέρεια!

Eugenia: Το μαλλί της κυρίας που ταξίδευε στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ και ενώ en face ήταν προσεγμένο και κομμωτηρίου, από πίσω- επειδή πήρε έναν υπνάκο κατά τη διαδρομή- είχε το προσκέφαλο της καρέκλας σχηματισμένο στο κεφάλι. Είχε γίνει σαν χερούλι του κεφαλιού. Καταπληκτίκ!

mafalda: Η προετοιμασία και η διαδικασία του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού και η πολύ καλή παρέα που προκάλεσε, από τα γέλια πρώτα και μετά από το φαγητό, ενεργοποίηση κοιλιακών και μασελικών μυών .

halias: Δεν ήξερα που να το βάλω άλλα η αδερφή μου, μου "φόρτωσε" το γάταρο της (είναι μεγέθους τσιουάουα και βάλε) και έχω αντικρουόμενα συναισθήματα. Από την μια μες τη μέρα είναι το πιο ήσυχο γατί που έχετε δει, δεν νιαουρίζει καν, παρά μόνο για χαδάκια, κοιμάται με τις ώρες και τις υπόλοιπες παρατηρεί τα πάντα μισοκρυμένος (το αγαπημένο του παιχνίδι: παγίδα). Από την άλλη το βράδυ είναι όλο όρεξη, θέλει παιχνίδι, να βγει έξω στο μπαλκόνι (δεν κάνει τόση ζέστη και εδώ στα νότια έχει κουνούπια) και πηδάει στο κρεβάτι ενώ κοιμάσαι ή παίζει με τα πράγματα σου μέχρι να ξυπνήσεις. Και τώρα που κατάλαβε την ήρεμη φύση μου (τουλάχιστον στα ζώα), το εκμεταλλεύεται και έρχεται και τρίβεται για χαδάκια κάθε 2 ώρες. Άντε να εξηγήσεις ότι έχεις και δουλειά.

GKamp: Ο Joaquin Phoenix. Ως Κόμμοδος στον "Μονομάχο", ως Johnny Cash, ως οτιδήποτε και οπουδήποτε κι αν έχει παίξει. Κρίμα -αν και δικαιολογημένος απόλυτα- που δεν ανήκει πλέον στο χώρο του σινεμά. Ίσως να καταφέρω να βρω κάνα cdάκι του.


φωτογραφίες από: http://www.filmband.gr/, http://en.wikipedia.org/, http://www.djibril-cisse.fr/, http://www.tanea.gr/, http://www.lovecooking.gr/, http://el.wikipedia.org/,

Διαβάστε ακόμα