The Good, the Bad & the Queen 20-26/5/10

Stepas: Τσανακλίδου - Αρβανιτάκη το καλοκαίρι. Πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία!
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

Stepas: Τσανακλίδου - Αρβανιτάκη το καλοκαίρι. Πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία!

Eugenia: Το live του Σωκράτη Μάλαμα που έρχεται να μας κάνει λίγη παρέα μέχρι να ξαναβρεθούμε, πουλάκια...

Stepas: Η φουρνιά νέων καλλιτεχνών που δεν περιμένει ούτε τις μεγάλες δισκογραφικές, ούτε την τηλεόραση, ούτε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν το κοινό τους. Μου έμεινε η ατάκα του Γιώργου Μυλωνά "ευχαριστούμε όλους εσάς που ανεβάζετε τα τραγούδια μας στο youtube" (!), όπως και οι ανεξάρτητες προσπάθειες του Ζακ Στεφάνου, της Δανάης Παναγιωτοπούλου κ.ά., των οποίων τους δίσκους μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω διαδικτύου με 10 ευρώ.



Περί ανέμων και υδάτων

GKamp: Η έκθεση art Aθήνα στο Φάληρο. Αν και υπήρχε μια εσάνς από εμπορικές εκθέσεις με πραμάτεια, παρ'όλα αυτά η παρέλαση των καλύτερων galleries της Ελλάδας με τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

halias: Οι Celtics (της Βοστόνης) αφού ξεπέρασαν τον "βασιλιά" James και την παρέα του οδεύουν ολοταχώς (έχοντας κερδίσει 2 φορές εκτός έδρας το Ορλάντο) για τους τελικούς του NBA όπου μάλλον θα έχουμε επανάληψη των συναρπαστικών, ιστορικών, αγωνιωδών τελικών του 2008 με τους Lakers του Kobe. Και λίγο θέαμα γιατί αλλιώς είμαστε στο "Περιμένοντας το Μουντιάλ".

Eugenia: Τελειώνουν αυτά τα απαράδεκτα play-off και με πανωλεθρία του Ολυμπιακού. Δύο σε ένα!

halias: Πολλά μπορείς να πεις για τον Φερνάντο Σάντος (δεν είναι και ο αγαπημένος μου), αλλά είναι κύριος. Πρώτα ενημέρωσε ομάδα, μετά δούλεψε και κέρδισε το χάλι των play-off και τώρα μπορεί να φύγει έχοντας στείλει την ομάδα που έχτισε για 3 χρόνια στο Champions League (και έχοντας χάσει τον τίτλο στο τέλος, ουσιαστικά στο Χαριλάου). Μπορείς να του πεις ότι δεν έκανε την δουλειά του;

Stepas: Η ομάδα με το πέμπτο μπάτζετ της κατηγορίας βγήκε δεύτερη κάνοντας περίπατο στα πλέι-οφ, γκρεμίζοντας αυτό το κλισέ που λέει "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Τρία χρόνια στήριξη στον ίδιο προπονητή, συσπείρωση 100%, δουλειά και οργάνωση, έκαναν τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το έλλειμμα οικονομικών πόρων. Η Τούμπα γεμάτη και χωρίς επεισόδια, νοοτροπία νικητή σε όλα τα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες και υπέρβαση (επιτέλους!) του κόμπλεξ στα ντέρμπι, είναι όλα πράγματα πρωτόγνωρα για ΠΑΟΚ. Άθλος!

halias: Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι το σύνολο νικά της μονάδες, όπως και ότι η επίθεση φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια. Δίκαια ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο και άφησε τους άλλους να σφάζονται για θέσεις στο Europa.

Eugenia: Να φτιάξει ο καιρός να αρχίσουμε τις εξορμήσεις σε συναυλίες, φεστιβάλ και βόλτες.

StavrosT: Η απίστευτη δροσούλα τα βραδάκια και πρωινά των τελευταίων ημερών. Μπορεί να μας αποτρέπει από το να επιχειρίσουμε την πρώτη βουτιά αλλά και σύμφωνα με την εποχή της είναι και η επιδερμίδα σφίγγει και μας έδιωξε αυτή την απαράδεκτη κουφόβραση που μας είχε φέρει ο Νοτιάς και η άμμος από τη Σαχάρα. Ουστ!

Eugenia: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Σταύρου Θεοδωράκη, που προβλήθηκε σε επανάληψη την περασμένη Κυριακή, για τους "τροφίμους" του νησιού της Σπιναλόγκας, στην Κρήτη.








Περί μουσικής

GKamp: Πάει ο Dio. Μια απο τις μεγαλύτερες (και ωραίες φωνές-ερμηνείες της rock) σίγησε για πάντα. Καλό ταξίδι Ronnie.




Περί ανέμων και υδάτων

GKamp: Οι διάφοροι "επαναστάτες" που σαμποτάρουν τις μοναδικές πηγές τελευταίων εσόδων που μπορούν (ακόμη) να μας προσφέρουν οι τουρίστες, σε ένα κάκιστο επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών, και σε τιμές που στην Ευρώπη τις έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια.

halias: Ο Μπάντοβιτς. Εντάξει, ξέρω, δεν φταίει μόνο αυτός αλλά όταν χάνεις παιχνίδια που όλος ο κόσμος περιμένει να κερδίσεις (έστω και έτσι) το να χρησιμοποιείς τον ίδιο λόγο κάθε φορά είναι άχρηστο. Κάναμε λάθη και τους δώσαμε την ευκαιρία να προηγηθούν... Μετά ελέγξαμε το παιχνίδι... Ήμασταν καλύτεροι... Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε... Αν ήμασταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια... Ή κάτι τέτοιο ειπώθηκε στα περισσότερα ματς των play-off. Και χθες ένας νέος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του, σε μια φάση, απέδειξε ότι μπορεί να μπει η μπάλα στο πλεχτό (αυτό που δεν έκαναν ακριβοπληρωμένα αστέρια). Αντίστοιχα άλλος ένας ταλαντούχος νέος είχε δείξει μερικά λεπτά πιο πριν (και με σπασμένο ζυγωματικό) ότι η άμυνα του Ολυμπιακού μπάζει. Γενικά τα δυο καλά στόπερ δεν φτάνουν, αν κανένας δεν μαρκάρει στη μεσαία γραμμή. Αν τα βλέπει αυτά όλος ο κόσμος και όχι εσύ τότε... βρες άλλη δουλεία.

Eugenia: Πολλή φασαρία. Θερμή παράκληση για λίγη ησυχία και περίσκεψη. Επιτέλους!

Stepas: Λυριντζήδες, Οικονόμου, Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Καμπουράκηδες και όλοι αυτοί που έχουν αναλάβει την "ενημέρωσή" μας... Έλεος! Ακούνε τη λέξη "πορεία" και βγάζουν σπυριά. Από πότε ο δημοσιογράφος πρέπει να εκφράζει με φανατισμό την "άποψή" του; Έχουμε μπερδέψει την πλύση εγκεφάλου με την είδηση και τον σχολιασμό της... Τι λέω τώρα ε;

halias: Κουράστηκα, κάθε μέρα αναλύσεις για το πόσο άσχημα πάμε από τα ΜΜΕ. Πρώτα κάθονται 5-6 δημοσιογράφοι για να αναλύουν όλοι μαζί το ίδιο θέμα (τρώγοντας χρόνο, αυξάνοντας τηλεθέαση, και παίρνοντας και λεφτά για τα σχόλια) και μετά μας μιλούν για την κρίση λες την νιώσανε και οι ίδιοι. Για πόσο ηλίθιους μας έχετε; Το πήραμε χαμπάρι, δεν χρειάζεται να μας λέτε την ίδια λεπτομέρεια πέντε-δέκα φορές, επειδή δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Την γενική εικόνα, ναι, να την βλέπουμε και μια και δυο και χίλιες φορές. Το να ασχολούμαστε σοβαρά, σαν μέγα θέμα, για το αν θα παραιτηθεί η Υπουργός για υπερωρίες υπαλλήλων, σιγά τα ωά.

Stepas: Ο καιρός των τελευταίων ημερών. Σπαστικός...

halias: Ο καιρός ξαναχαλάει για το τριήμερο. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλός το επόμενο Σου-Κου γιατί Bob Dylan με βροχή δεν γίνεται. Άρα προσοχή οι εκδρομείς και καλή ξεκούραση.

StavrosT: Οι γελοίοι και οι γελοίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους σε θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες κυρίως στους σταθμούς του μετρό αλλά και σε όλα τα πάρκινγκ γενικότερα. Βρεγμένη σανίδα τουλάχιστον χρειάζονται...

halias: Ο κόσμος το'χει τούμπανο... Χρωστάει ο Τόλης; Έλα τώρα με τις πενταροδεκάρες (γιατί αλήθεια για τον Τόλη πενταροδεκάρες είναι) γράψε ένα τσεκ να τελειώνεις. Είναι ανάγκη να φτάσει το θέμα στην καρέκλα της γυναίκας σου; Δεν το περίμενες τόσους μήνες; Και αυτός που φτιάχνει το υπουργικό συμβούλιο δεν το υποψιαζόταν; Και μετά σου ζητάνε και γρηγορότερες αντιδράσεις (δεν μας φτάνουν οι ώρες, θέλουμε αυτόματα) ενώ μέχρι τώρα οι αντιδράσεις ήταν ζήτημα μηνών. Για αυτό λέω ρε Τόλη, ένα τσεκ και θα ασχολιόταν κανείς σήμερα;






Περί μουσικής

Eugenia: Ακολουθεί τριήμερο και μετά...Bob Dylan.

halias: Το'πα έτσι; Έρχεται ο Dylan, το άλλο Σάββατο. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα σχόλια (όσοι δεν τον ξέρετε, εντατικό φροντιστήριο, μέρες που είναι).



Περί ανέμων και υδάτων

StavrosT: Το πόσο επίκαιρος ακούγεται ο στίχος "έργα πορνό και μπάλα" από εκείνο το τραγούδι που έλεγε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τώρα με τα DVD που εκδίδονται ομάδων...

GKamp: Η επανέκδοση του ενιαίου υλικού της Λιλιπούπολης, από κάποια Κυριακάτικη εφημερίδα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.





Διαβάστε ακόμα