ουγκώ

Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 09.10-15.10

Ποιες παραστάσεις έχουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας αρκετές παραστάσεις είχαν την πρεμιέρα τους για την φετινή θεατρική σεζόν. Την τρέχουσα εβδομάδα οι πρεμιέρες συνεχίζονται είτε με έργα που αγαπήθηκαν κατά την περσινή σεζόν και συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους είτε με καινούργια έργα. Την πρωτοκαθεδρία στις πρεμιέρες έχει το Θέατρο Αλκμήνη ενώ ακολουθεί το  Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ας δούμε αναλυτικά τις παραστάσεις που πρώτη φορά για τον φετινό χειμώνα θα ανέβουν επί σκηνής.

Η ωραία του Περάν @ Θέατρο Νέου Κόσμου

«Η Ωραία του Πέραν», το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδοπούλου, γραμμένο το 1920 αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου, που γίνεται αφορμή να έρθουν ηθοποιοί και θεατές αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 9/10 στις 21:15.

η ωραια του περαν

Κατερίνα @ Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

«Το βιβλίο της Κατερίνας» ζωντανεύει εκ νέου επί σκηνής. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του Αύγουστου Κορτώ. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 9/10 στις 21:00.

κατερίνα

Ήταν όλοι τους παιδιά μου @ Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθετεί και φέτος τον χειμώνα ένα εκ των αριστουργημάτων του Άρθρουρ Μίλλερ. Το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» είναι μια σύγχρονη τραγωδία που περιστρέφεται γύρω από τα μυστικά και τα ψέματα μιας οικογένεια στη μεταπολεμική Αμερική. Ένα παρελθόν που απειλεί το παρόν της και βέβαια, όταν ανασυρθεί η αλήθεια στο φως, είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μίλλερ μέσω ενός συναρπαστικού και βαθιά συναισθηματικού έργου μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια σειρά ερωτημάτων. Ποια η ατομική μας ευθύνη; Ποια η κοινωνική; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον; Δικαιούμαστε εν ονόματι της προστασίας των δικών μας ανθρώπων να παραγνωρίζουμε το συμφέρον του συνόλου;

Με τους Δημήτρης Καταλειφός, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Βουρδαμής, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Πιατά.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 11/10 στις 20:00.

μιλλερ

Ουγκώ: Μια ουτοπία @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Αυτό που ορθώνεται ετούτη τη στιγμή δεν είναι η Ευρώπη των λαών· είναι η Ευρώπη των βασιλέων» γράφει ο σπουδαίος ποιητής, λογοτέχνης και οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης, Βικτόρ Ουγκώ, στα μέσα του 19ου αιώνα. Η σκηνοθέτης Σοφία Μαραθάκη βασίζεται στον Ύμνο στην Ενωμένη Ευρώπη του Ουγκώ για να φτιάξει μια παράσταση για την ουτοπία και την πραγματικότητα της Ευρώπης του ανθρωπισμού.Με φόρμες που κινούνται από το ορατόριο μέχρι την έντονη κινησιολογική παρτιτούρα, η παράσταση συνομιλεί με θεματικές όπως: Η Γαλλική Επανάσταση του 1789, η Επανάσταση του 1848 και οι συνέπειές τους, ο πόλεμος και η καταστροφή, η σύγχρονη ευρωπαϊκή κρίση ως μια κατάσταση με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο, η δυσκολία αλλά και η αναγκαιότητα της αλλαγής. Βασικός στόχος είναι «η αποκάλυψη της ανθρώπινης διάστασης ενός πανευρωπαϊκού και οικουμενικού οράματος, όπως αυτό διαμορφώνεται συνεχώς από την Ιστορία.

Πρωταγωνιστούν:
Μιχάλης Βαλάσογλου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Γιώργος Σύρμας.

Πρεμιέρα:
Παραστευή 13/10 στις 21:00.

ουγκώ

Νίκη @ Θέατρον Ελληνικός Κόσμος

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, επαναλαμβάνεται τον φετινό χειμώνα στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία πρώτου. Η παράσταση δίνει σάρκα και οστά στους ήρωες του Χωμενίδη και παραθέτει μοναδικές εικόνες της Ελλάδας από την Μικρασιατική καταστροφή ως και τις αρχές του αιώνα που διανύουμε.

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου, Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Γιώργος Δεπάστας, Λήδα Καπνά, Αυγουστίνος Κούμουλος, Κίμων Κουρής, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Δανάη Μπάρκα, Πάνος Μπόρας, Φοίβος Ριμένας, Αχιλλέας Σκεύης, Κώστας Φαλελάκης, Βάσια Χρήστου.

Πρεμιέρα: Σάββατο 14/10 στις 20:00.

νικη

Lolita Reversed @ Επί Κολωνώ

Εμπνευσμένο από την αιρετική «Λολίτα» του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, το "Lolita Reversed" ξαναγράφει από την αρχή τη θυελλώδη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον πατριό και το ανήλικο νυμφίδιο, εξερευνώντας τα όρια της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ιδίως, όταν αυτοί οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι.
Η πιο διάσημη παράνομη ερωτική ιστορία του κόσμου, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρασαββίδη έρχεται και επιστρέφει και φέτος για να δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια του σύγχρονου θεάτρου.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Καζανάς, Μάρω Παπαδοπούλου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δώρα Παρδάλη, Νικόλας Ανδρουλάκης, Κρίστελ Καπερώνη.

Πρεμιέρα: Σάββατο 14/10 στις 21:00.



Επίσης ξεκινούν οι παραστάσεις,

Από Δευτέρα 9/10:
Πως να απαγάγετε έναν τραπεζίτη @ Θέατρο Αλκμήνη
Για την Ελένη @ Θέατρο Σταθμός
Το μπουφάν της Χάρλει @ Θέατρο Αλκμήνη
Τομή @ Θέατρο Νέου Κόσμου
Στέλλα Βιολάντη @ Θέατρο Δημήτρης Χορν
Η Γυάλα @ Θέατρο Φούρνος

Από Τρίτη 10/10:
Ο μικρός Εγώ @ Θέατρο Άλφα Ιδέα

Από Τετάρτη 11/10:
Το ψέμα @ Μικρό Παλλάς
Μαντάμ  Σουσού @ Θέατρο Παλλάς
Ακυβέρνητες Πολιτείες – Η λέσχη @ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Από Πέμπτη 12/10:
Οργισμένα Νιάτα @ Θέατρο Olvio
Αλέξης Ζορμπάς @ Θέατρο Βέμπο
Τυραννόσαυροι Rex @ Εθνικό Θέατρο

Από Παρασκευή 13/10:
Ο Δρόμος περνά από μέσα @ Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ιδιωτικές ζωές @ Θέατρο Γκλόρια
Το μικρό πόνι @ Θέατρο Νέου Κόσμου
Αυτό που θες @ Θέατρο Αλκμήνη

Από Σάββατο 14/10:
Μάλιστα κ.Ζαμπέτα @ Θέατρο Αλίκη
Μια φωνή κι ένα ψέμα @ Θέατρο Αλκμήνη
Γυναίκες @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Στέλλα κοιμήσου @ Εθνικό Θέατρο

Από Κυριακή 15/10
Ιστορίες από Κάτω @ Θέατρο Τζένη Καρέζη

Διαβάστε ακόμα