Όρνιθες

To Θέατρο της Εβδομάδας| 23.12 -29.12

Βρισκόμαστε ένα βηματάκι πριν τα Χριστούγεννα, τη μεγάλη αυτή γιορτή του χρόνου, την πιο γλυκιά, την πιο ζεστή, την πιο μυρωδάτη, την πιο φωτεινή, την πιο αγαπημένη όλων μικρών και μεγάλων. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, μέσα σ' αυτό το γιορτινό κλίμα με βόλτες, ψώνια στη στολισμένη Αθήνα για θέατρο!
Διαβάστηκε φορες
Τα Χριστούγεννα φέρνουν πιο κοντά μας το μικρό εκείνο παιδί, που κρύβουμε μέσα μας, το βάζουν, έστω για λίγο να καθίσει δίπλα μας, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε. Δίπλα - δίπλα με το «μικρό παιδί,» αναπολούμε τη θύμηση όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουμε γιορτάσει μαζί τους, κάποιους τους έχουμε ακόμη γύρω μας, άλλους όχι, ανακαλούμε όλες τις γλυκές, παιδικές μας μνήμες, μέσα από τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τους ήχους, αναβιώνουμε τη λαχτάρα για όλα τα δώρα που μας περίμεναν κάτω από κάποιο στολισμένο δέντρο και πλημμυρίζουμε από όλη την αγάπη που πήραμε και δώσαμε μέσα στα χρόνια. Τελικά.. αυτό που θέλω να φωνάξω είναι ότι φτάσαμε επιτέλους στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Τι πιο ωραίο, λοιπόν, μέσα σ' αυτό το γιορτινό κλίμα με βόλτες, ψώνια στη στολισμένη Αθήνα για θέατρο!

Παραστάσεις που κατεβαίνουν αυτήν την εβδομάδα και έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε είναι το «Chicago», το «55», το «Πρόβλημα»,  το «Η σιωπή δεν είναι χρυσός», το «Φιλέτο της αγοράς».
Πολλές όμως είναι και οι παραστάσεις, που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα, όπως επίσης και οι θεματικές παραστάσεις που πλαισιώνουν το γιορτινό κλίμα. Πλήθος επιλογών και αυτή την εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά:

Η γυναίκα της Πάτρας @Πόλη Θέατρο

Image result for η γυναικα της πατρας

Πρόκειται για ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80. Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει,χορεύει,κλαίει γελάει, θυμώνει, προκαλεί...
Ένας καταρράκτης λέξεων, ήχων, εκφράσεων και πόνου. Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας γίνεται ποίηση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αυτή της λαϊκής ψυχής που απελευθερώνεται. Η ζωή της ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή. Η ηρωίδα με τρόπο μοναδικά αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα αφηγείται τη ζωή της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις. Γεύεται τη ζωή ολόκληρη, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.

Πρεμιέρα:Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

****

Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών @ Χυτήριο

Image result for με τα ματια των μεγαλων κοριτσιων

Τις Δευτέρες 23 και 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5/1, έρχονται στο «Χυτήριο», τρεις εορταστικές, ιδιαίτερες συναυλίες θεατρικής κοπής, με σκωπτικό, σουρεαλιστικό χιούμορ και δεξιοτεχνικές εναλλαγές ανάμεσα
στα μουσικά είδη.Μέσα από πρωτότυπες μουσικοθεατρικές αλχημείες ροκ, τζαζ και μιούζικαλ ακουσμάτων, η παρέα με τις πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στο ενεργητικό της, επανέρχεται κεφάτη, ανανεωμένη και γιορτινή.Τρεις πολυτάλαντες γυναίκες performers και τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί, ερμηνεύουν εκδοχές κι εκφάνσεις του ενήλικου έρωτα.Κείμενο, δραματουργική σύνθεση, ιδέα: Φανή ΓέμτουΜουσική επιμέλεια, διδασκαλία: Έλλη ΔαδήραΕρμηνεία, σκηνοθεσία: Φανή Γέμτου, Έλλη Δαδήρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.

Πρεμιέρα:Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2019

****

Οι Όρνιθες @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Όρνιθες

Οι Όρνιθες σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, λίγο πριν πετάξουν με προορισμό τη Χιλή και το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, καταλαμβάνουν για δύο μέρες (29 και 30 Δεκεμβρίου) την Κεντρική Σκηνή της Στέγης, σε μια σύμπραξη Ελλήνων και Βραζιλιάνων πρωταγωνιστών.
Οι Όρνιθες ενώνουν τη βραζιλιάνικη ομάδα χορού Passinho Carioca, από τις φαβέλες του Ρίο, με τους Νίκο Καραθάνο, Χρήστο Λούλη, Βασιλική Δρίβα, Έκτορα Λιάτσο, Κώστα Μπερικόπουλο, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Amalia Bennett, Γιάννη Σεβδικαλή, Άγγελο Τριανταφύλλου, να περιστοιχίζονται πλέον από τους Αμαλία Μουτούση, Στεφανία Γουλιώτη, Θανάση Αλευρά, Κλέλια Ρένεση, Μάρθα Φριντζήλα και φυσικά, τους μουσικούς επί σκηνής.

Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

****

Παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:

Από Δευτέρα 23/12
Καρυοθραύστης @Christmas Theater

Παραστάσεις που ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα:

Μέχρι Δευτέρα 23/12
Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός @Broadway

Mέχρι Τετάρτη 25/12
Chicago @Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
550 @Faust
Φιλέτο της αγοράς @Άβατον

Καλή θέαση και καλές γιορτές!

Διαβάστε ακόμα