Παρακολουθήσαμε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση, σε κείμενα της Ευανθίας Στιβανάκη και του Σταμάτη Κραουνάκη, που έχει και το ρόλο του Αριστοφάνη.
Ακούσαμε μοναδικές μελωδίες και κείμενα για τα οποία, αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος συγγραφέας, θα επαινούσε και θα χειροκροτούσε με το ίδιο πάθος που επιδείξαμε κι εμείς. Όσοι παρευρεθήκαμε στο Ηρώδειο αφουγκραστήκαμε και συναινέσαμε σε αυτά που ακούσαμε. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, στο ρόλο του μεγάλου δημιουργού, Αριστοφάνη, μετάγγισε απίστευτο γέλιο σε όλους μας. Η εκφραστικότητα και η μεταδοτικότητά του επέφεραν πλήθος χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Πολλές φορές ακούσαμε ανάμεσα στο κοινό αναστεναγμούς που επεδείκνυαν τη συναίνεση σε όσα διαδραματίστηκαν. Η εποχή του (κλέφτες και αργείτες, υπαινιγμοί για την παιδεία και για τη διαφθορά της εξουσίας δέσποζαν στα κείμενα) παρουσίαζε τεχνηέντως πολλές ομοιότητες με τη σύγχρονη εποχή που ήταν αποτυπωμένη στα χαρτιά που κρατούσε ο μεγάλος ποιητής. Κακέκτυπα της κοινωνίας, οι άνθρωποι στην εξουσία, που δημαγωγούσαν το λαό, έδιναν το παρών στα λόγια του σύγχρονου Αριστοφάνη. Μια δικαστική εξουσία όχι μόνο απούσα αλλά δυσλειτουργική, αφού οι πολίτες της δεν μπορούν να την εμπιστευτούν. Αυτά ήταν μόνο κάποια από τα θέματα που ακούσαμε και μας έκαναν να σκεφτούμε πως τελικά σε όλες τις περιόδους τη χώρα μας ταλάνιζαν τα ίδια προβλήματα χωρίς βελτίωση.
Ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα, που ήταν ανάμεικτο με χιούμορ και σκέψη, η παράσταση εγκιβώτιζε τραγούδια. Ανάμεσα στους μουσικούς, που έδωσαν το παρών στην εξέχουσα παράσταση, απολαύσαμε τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, τον Πέτρο Δαμουλή, την Ιωάννα Φόρτη, την Αγγελική Τουμπανάκη και την Klavdia. Όλους αυτούς τους καλλιτέχνες πλαισίωσαν η 16μελής ορχήστρα που αποτελείται από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή και τους Polis Ensemble. Οι Τρεις χορωδίες που αποτελούσαν τον Χορό ήταν: οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, το Φωνητικό σύνολο «Διαφωνία» και η Xορωδία του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα), που συνόδευσε την Klavdia στο «Τραγούδι της Ειρήνης». Τη μουσική των τραγουδιών έγραψε ο Χρήστος Λεοντής. Η μουσική αυτή παράσταση βασίζεται στη μουσική που έγραψε ο Χρήστος Λεοντής για τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και του Εθνικού Θεάτρου, στην Επίδαυρο, για τις κωμωδίες του Αριστοφάνη: «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Εκκλησιάζουσες», «Σφήκες», «Ιππείς», «Λυσιστράτη», «Ειρήνη».

Το υπερθέαμα που απολαύσαμε είχε πολλές αιχμές για κοινωνικά θέματα που μαστίζουν την κοινωνία του τότε αλλά και του σήμερα. Κοινωνικά ζητήματα που έθιξε ο Σταμάτης Κραουνάκης και διαρκώς συμφωνούσε το κοινό μαζί του με το δυνατό χειροκρότημά του. Θέατρο και μουσική, οι πυλώνες του πολιτισμού, ενώθηκαν για μία ακόμη φορά στο Ηρώδειο, για να χαρίσουν αλησμόνητες στιγμές.