Epica: Requiem For The Indifferent Tour 2012

Οι Epica επιστρέφουν στη χώρα μας για δυο μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσαλλονίκη με ολοκαίνουριο δίσκο και συμφωνική metal διάθεση!
Διαβάστηκε φορες
Ολλανδία. Η χώρα με τις τουλίπες, η χώρα της Heineken, αλλά και μια hard rock – metal χώρα. Δεν είναι λίγα τα σχήματα που γεννήθηκαν στην Ολλανδία : After Forever, Asphyx, Pestilence, The Gathering, Within Temptation, God Dethroned, Vanderberg, Thanatos και μέσα σε αυτούς και οι Epica.
 
Η γεννησή τους χρονολογείται περίπου πριν 10 χρονια πριν, όταν ο κιθαρίστας των After Forever , Mark Jansen αποφασίζει να τους εγκαταλείψει για να δημιουργήσει ένα νεο group που θα κινείται στο χώρο του συμφωνικού- progressive metal με διάθεση επική και πολλές φορές δραματική. To σκεπτικό, ήταν να υπάρχει ο συνδυασμός γυναικείων οπερετικών φωνητικών και death/harsh από τον Jansen. Έτσι τη θέση της frontwoman κατέλαβε η mezzo-soprano Simone Simons.

Το 2003 έχουμε την πρώτη κυκλοφορία τους. Τίτλος: The Phantom Agony. Ένας φοβερός δίσκος για ξεκίνημα, ο οποίος απέσπασε διθυραμβικές κριτικές απο το σύνολο του μεταλλικού κόσμου. Μια μίξη Nightwish, Therion αλλά και φυσικά After Forever.

To 2005 έχουμε δυο κυκλοφορίες από το συγκρότημα: τα Consign To Oblivion και The Sore – An Epic Journey. Ο δίσκος Score βασικά δεν αποτελει ενα κλασσικό αλμπουμ  των Epica, αλλά το soundtrack μιας ολλανδικής ταινίας με τιτλο Joyride.

To 2007 η Nuclear Blast τους εντάσσει στο δυναμικό της και η τέταρτη κυκλοφορία τους (τρίτη  δισκογραφική) είναι γεγονός με τίτλο: The Divine Conspiracy. Άλλος ένας πολύ καλός δίσκος, του οποίου το concept κινείται στο χώρο των θρησκειών και στο πόσο ίδιες είναι όλες μεταξύ τους.

Πιστοί και σταθεροί περνώντας πάλι μια διετία το 2009 τους βρίσκει με νέο δίσκο τον Design Your Universe. Αυτός ο δίσκος, κατέλαβε την καλύτερη θέση στα ολλανδικά charts από όλες τις κυκλοφορίες τους (πλασαρίστηκε στην 8η θέση).

Και φτάνουμε στο 2012. Ακάθεκτοι, φρέσκοι και όπως πάντα ώριμοι κυκλοφορούν το Μάρτιο το Requiem For The Indifferent. Και το καλύτερο όλων, ερχονται στη χώρα μας για δυο μοναδικες εμφανίσεις σε Αθηνα στο Gagarin στις 26/5, αλλά και στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater στις 27/5. Σκοπός τους βέβαια είναι η προώθηση του δίσκου τους (άξιζει πολλά), αλλά να είστε σίγουροι πως δεν θα λείψουν από το setlist κομμάτια όπως τα Sensorium, The Path Agony, Cry For The Moon ή Unleashed.

To line-up του συγκροτήματος αποτελείται (εκτός από την Simone Simons και τον Mark Jansen) από τους: Isaac Delahaye στην κιθάρα, Rob van der Loo στο μπάσο, Coen Janssen στα πλήκτρα και Ariën van Weesenbeek στα drums. Να σημειωθεί οτι ο Rob van der Loo αντικατέστησε τον αρχικό μπασίστα Yves Huts το Μαρτιο του 2012, όπως επίσης οι Isaac Delahaye και Ariën van Weesenbeek είναι γνωστοί για την θητεία τους God Dethroned.

Στο Gagarin θα εμφανιστουν μαζί τους οι δικοί μας  Seduce The Heaven και οι Βέλγοι Skeptical Minds, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν οι δικοί μας  Meden Agan.

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν έχει σημασία! Σημασία έχει να εξασφαλίσετε ένα εισιτήριο και να δείτε απο κοντά τους Epica. Καλή διασκέδαση.

Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα