ARK Festival - Θεσσαλονικη 2012: Μέρα 1η

Monika, Five star hotel και Breathless στην πρώτη μέρα του ARK στην Θεσσαλονίκη
Διαβάστηκε φορες


Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο το ARK Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή την φορά σε άλλο (κλειστό) χώρο και με πολύ πιο φτωχό line up.To Block 33 αποτελεί ίσως την κυρίαρχη μουσική σκηνή της πόλης και έτσι η επιλογή του να φιλοξενήσει το ARK φαίνονταν ως λογική.

Δυστυχώς όμως, τίποτα δεν θύμιζε festival στο Block 33 χθες το βράδυ, ακόμα και με την Ελληνική έννοια του όρου. Ούτε η ατμόσφαιρα, ούτε τα 2 (!) stages, ούτε το line up που θα μπορούσε πιο εύκολα να χαρακτηριστεί Monika + 2 support bands. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν περάσαμε καλά. Το αντίθετο μάλιστα. Και με το πολύ φτηνό εισιτήριο (10/12 ευρώ) είναι λογικό να μην υπάρχουν και τόσα ονόματα. 

Φτάσαμε στο χώρο του Block 33 μόλις τελείωσαν οι Breathless, οπότε δεν είχαμε τη χαρά να λικνιστούμε στους rockabilly ρυθμούς τους και να ζεστάνουμε το κοκαλάκι μας λίγο. Οπότε πήγαμε στο club του Block 33 για τους Five Star Hotel. Οι Five Star Hotel κινούνται στα γνωστά και μη εξαιρετέα μονοπάτια της πάλαι πότε κυρίαρχης στη μουσική σκηνή brit (indie) pop και δικό τους είναι το εξαιρετικό Underground που είχε κάνει θραύση στα ραδιόφωνα πριν λίγα χρόνια. Θυμάμαι πριν κανένα εξάμηνο τους είχα ξαναδεί και μου είχαν αφήσει την ίδια εντύπωση, αν και τώρα προστέθηκε στη μπάντα μια τρομπέτα και πλήκτρα. Μια χλιαρή εμφάνιση που δεν τους διαφοροποιεί αρκετά από όλους τους υπόλοιπους που παίζουν την ίδια μουσική. Αν και φαίνεται ότι έχουν καλά στοιχεία χάνουν αρκετά στην live εμφάνιση, καθιστώντας τον εαυτό τους μια εν δυνάμει καλή μπάντα.Η Μόνικα γλυκιά και εύθυμη μέσα στη μελαγχολία των τραγουδιών της, εμφανίστηκε λίγο αργότερα στο stage του Block 33 και το κοινό την υποδέχτηκε με αρκετή θέρμη. Πολύ πιο ώριμη και λιγότερη αγχωμένη από την προηγούμενη φορά στη Μονή Λαζαριστών πριν 3 χρόνια, ώστε να αστειεύεται με την χαρακτηριστική της αμηχανία που την καταλαμβάνει πάνω στη σκηνή αλλά και τον "θαλασσοπνιγμό" της, σου βγάζει πλέον αυτή τη γλυκύτατη αθωότητα που δεν μπορείς να απορρίψεις. Η συναυλία θύμιζε μερικές στιγμές πάρτι σε κάποιο φιλικό σπίτι, καθώς η αμεσότητα και η χαλαρότητα της προς το κοινό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αυτό έκρυβε κάτι πραγματικά αθώο και αληθινό.Στα της μουσικής τώρα, ερμήνευσε τις περισσότερες από τις επιτυχίες της, Our love or How we lost it,Over the Hill, Yes i do, Bloody sth και Away from my Land, καθώς και μερικά από τον καινούργιο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει το 2013.

Μερικές στιγμές που κρατήσαμε: Το καταπληκτικό "Yes i do" και την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στον χώρο , η οποία δυστυχώς "χάλασε" με το πολύ πιο δυνατό avatar που ακολούθησε μετά.

Επίσης μας άρεσε πολύ η "gospelια" που έγραψε η Μόνικα μετά το ατύχημα που είχε φέτος το καλοκαίρι και ήταν το καλύτερο intro για το over the hill.Για encore ακούσαμε "το τραγούδι της ερήμου" και μετά από λαϊκή απαίτηση τραγούδησε τα "τυχερό αστέρι" και "δίχτυ", όπως συνηθίζει σε πολλές της συναυλίες, αλλά και το καινούργιο "birds" που αναφέρεται στην προσωπική της πορεία στο τραγούδι.

Συνολικά η πρώτη μέρα του ARK ήταν αρκετά καλή. Η συνέχεια σήμερα με 63 high και Locomondo.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα