Αυτό είναι το "Get Lucky" του 2014

Το Time των Jungle μπορεί ήδη να ανακηρυχθεί ο ύμνος της χρονιάς
Διαβάστηκε φορες
Κάθε χρονιά έχει τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες της, τα τραγούδια που την σημαδεύουν. Κάποιες φορές μάλιστα δεν χρειάζεται καν να περιμένουμε να "περάσουν τα χρόνια" για να τα αναγνωρίσουμε. Αυτό συνέβη για παράδειγμα το 2013 με το "Get Lucky". Τα είχε όλα: μια επιστροφή, μια δόση μυστικοπάθειας, μια συνεργασία με αέρα νοσταλγίας, την καθολική αποδοχή από όλα τα μουσικά think tanks, αλλά κυρίως μια εθιστική μελωδία.

Κι αν μπορώ να συνομολογήσω ότι όντως το Seasons (Waiting On You) των Future Islands είναι από τα καλύτερα τραγούδια του 2014 ως τώρα -ακούγεται δε υπέροχα στο live του συγκροτήματος που θα επισκεφτεί σύντομα και την Ελλάδα- πρέπει να παραδεχτώ ότι για μένα ένα άλλο τραγούδι έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του ύμνου της χρονιάς. Και όταν λέω ύμνος, αναφέρομαι ασφαλώς στο εκτόπισμα, τη δυναμική ενός τραγουδιού και τις προοπτικές που έχει να κερδίσει την αναγνωρισιμότητα από μεγάλη μερίδα του φιλόμουσου -με ή χωρίς εισαγωγικά- κοινού.

Ακούστε λοιπόν το Time των Jungle, δείτε το έξυπνο και κεφάτο βίντεό του και έχουμε να πούμε δυο λογάκια ακόμα.



Οι Βρετανοί Jungle έχουν το απαραίτητο μυστήριο, είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, με ένα EP από τα τέλη της περσινής χρονιάς τα τραγούδια του οποίου χτύπησαν κορυφή στις θεάσεις, και μόλις κυκλοφόρησαν τον ομώνυμο ντεμπούτο δίσκο τους από την XL Recordings. Κάπως έτσι, γυρίζουν τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και θα δώσουν και σ' εμάς την ευκαιρία να τους δούμε από κοντά στο Flow Festival που θα λάβει χώρα στο Ελσίνκι από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου. Και ποιος ξέρει; Ίσως τότε να είμαστε σε θέση να εξιχνιάσουμε ορισμένα από τα μυστήρια που τους περιβάλλουν.

Και επειδή "μία φορά, ίσον καμία", παρακάτω, η ζωντανή εκτέλεση του Time στο περιβόητο Glastonbury.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα