Τα Προσεχώς: Birdman

Ο Alejandro González Iñárritu επιστρέφει στο χώρο του κινηματογράφου με όπλο τον "ιπτάμενο" Michael Keaton στην Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας
Διαβάστηκε φορες
Ο δημιουργός των επιτυχιών "Amores Perros" και "Babel" Alejandro González Iñárritu επιστρέφει μετά από περίπου τέσσερα χρόνια απουσίας με τη μαύρη κωμωδία "Birdman". Το σενάριό της είναι δουλειά του ίδιου σε συνεργασία με τους Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris και Armando Bo. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Reegan Thomson θα έχουμε την τύχη να δούμε (επιτέλους!) τον Michael Keaton. Με αυτή του τη δουλειά ο Keaton φαίνεται πως κάνει το δικό του comeback και πιθανότατα μας φωνάζει «Είμαι και εγώ εδώ!» καθώς επανέρχεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο ύστερα από έξι χρόνια. Η τελευταία φορά που τον είδαμε ως πρωταγωνιστή ήταν στο "The Merry Gentleman (2008)", το οποίο και σκηνοθέτησε. Μαζί του έρχεται ένα πλούσιο καστ με ονόματα όπως η Naomi Watts, ο Edward Norton, η Emma Stone και ο Zach Galifianakis. Η ταινία έδωσε το παρόν σε πολλά φεστιβάλ, με σημαντικότερο το Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Αύγουστο. Η πρεμιέρα της στη χώρα μας αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου με τον τίτλο "Birdman ή (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας)".Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Reegan Thomson είναι ένας ηθοποιός που πριν από χρόνια έγινε γνωστός υποδυόμενος το ρόλο ενός υπερήρωα, του Birdman. Η παλιά του δόξα έχει πλέον χαθεί και για να αποδείξει ότι μπορεί να την ξανακερδίσει ανεβάζει ένα θεατρικό στο Broadway. Όμως τις ημέρες πριν από την πρεμιέρα έχει να λύσει ορισμένα προβλήματα. Πρέπει να καταπολεμήσει τις διαμάχες με την οικογένειά του και ακόμη περισσότερο τον ίδιο του τον εγωισμό.Trivia:

- Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Alejandro González Iñárritu έστειλε στο καστ μια φωτογραφία με τον Philippe Petit να περπατάει σε ένα τεντωμένο σκοινί μεταξύ των Δίδυμων Πύργων (ίσως να ήταν και αυτή που έχουμε παρακάτω). Τους είπε "Παιδιά, αυτή είναι η ταινία που κάνουμε. Αν πέσουμε, θα αποτύχουμε".- Ο Michael Keaton χαρακτήρισε την ταινία ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία έχει συμμετάσχει. Δήλωσε επίσης πως η προσωπικότητα του Riggan είναι η πιο ανόμοια με τον εαυτό του από οποιοδήποτε ρόλο έχει υποδυθεί στο παρελθόν. Δηλαδή ο Bruce Wayne ήταν ένας νορμάλ καθημερινός τύπος;

- Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Riggan επισημαίνει ότι δεν έχει υποδυθεί τον Birdman από το 1992, χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία "Batman Returns",  η τελευταία ταινία όπου ο Keaton πρωταγωνίστησε ως Batman.

- Ο Edward Norton και ο Zach Galifianakis δήλωσαν πως ήταν φαν του Michael Keaton και ένιωθαν ενθουσιασμένοι που συνεργάζονται μαζί του. Ο πρώτος ανέφερε μάλιστα τα "Night Shift (1982)", "Mr. Mom (1983)" και "Beetlejuice (1988)" ως τις τρεις αγαπημένες του ταινίες του Keaton με τις οποίες μεγάλωσε.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα