st-vincent-masseduction

St. Vincent - Masseduction

Το Masseduction είναι ο pop δίσκος του 2017
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
indie rock, indie pop, art rock

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
“Los Ageless”, “New York”, “Sugarboy”, “Pills”, “Masseduction”

Βαθμολογία: 8,5/10


Δέκα χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος η Anne Erin Clark, γνωστή με το καλλιτεχνικό St. Vincent, η οποία έχει καταφέρει να δημιούργησει το δικό της μουσικό ρεύμα. Αυτό είχαν ξεκινήσει να το καταλαβαίνουν όσοι την άκουσαν στο παρθενικό της άλμπουμ ("Marry Me" – 2009), να το εμπεδώνουν με την δεύτερη δουλειά της ("Actor" – 2009) και τελικώς να συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μουσικό με τον τρίτο της δίσκο ("Strange Mercy" - 2011). Σα να μην έφτανε η μέχρι τότε πορεία της, το 2014 η St. Vincent κυκλοφορεί έναν από τους ωραιότερους δίσκους της δεκαετίας που διανύουμε, το “St. Vincent”. Τρία χρόνια μετά, η Αμερικανίδα τραγουδοποιός επιστρέφει στις δισκογραφικές επάλξεις έχοντας ανα χείρας το πέμπτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της το οποίο φέρει τον τίτλο "Masseduction”.

Η St. Vincent κυκλοφορεί 13 καινούργια τραγούδια, με τα οποία κάνει αρκετές στροφές στις μουσικές της, πράγμα που ίσως ξενίσει εκείνους που λάτρεψαν προηγούμενα κομμάτια της. Η 35χρονη καλλιτέχνις είναι γνωστή για τον κυρίαρχο ρόλο που δίνει στην ηλεκτρική κιθάρα σε συνδυασμό με κάποιες synth pop μελωδίες. Στο “Masseduction”, ωστόσο, δίνει αρκετό βάρος στα ηλεκτρονικά παρουσιάζοντας κατά κύριο λόγο μία ρετρό pop μουσική. Η ίδια δήλωσε ότι πρόκειται για τον πιο προσωπικό δίσκο της μέχρι στιγμής και αυτό αποτυπώνεται στους στίχους της, τραγουδώντας για την αποπλάνηση, τους έρωτες, τα ταξίδια.

Με το εναρκτήριο “Hang On Me” γίνεται μια ήρεμη εισαγωγή για την συνέχεια η οποία περιλαμβάνει το “Pills” με τα synths να ξεκινούν τον χορό τους και ένα τέμπο σταδιακό να ανεβαίνει με την εμφάνιση της ηλεκτρικής κιθάρας. Το ομώνυμο τραγούδι περικλύει όλα τα στοιχεία της μουσικής της St. Vincent. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός dance pop, ηλεκτρικών στοιχείων και R'n'B. Αυτό είναι και ένα σημείο με το οποίο η Αμερικανίδα διαφέρει από άλλες pop μορφές της γενιάς της, καθώς η ίδια δεν περιορίζεται σε μονόδρομους που οδηγούν σε μια επιτυχία, αντιθέτως «πειράζει» το mainstream με κάτι εναλλακτικό. Σε όλα τα κομμάτια ακούμε την εναλλακτικότητα στην pop, όπως στο «διαστημικό» “Sugarboy” το οποίο δανείζεται για λίγο την μελωδία του αμέσως επόμενου “Los Ageless”, ένα από τα ωραιότερα pop τραγούδια που έχουν γραφτεί μέσα στο 2017.

H St. Vincent παρουσιάζεται πλέον επιτηδευμένα αρκετά σέξι, τόσο με τα φωνητικά της, όσο και στις live εμφανίσεις της, όπως το εξώφυλλο του δίσκου που προϊδεάζει (σε τηλεοπτική δήλωση που έχει κάνει, δήλωσε ότι η γυναίκα που φιγουράρει δεν είναι η ίδια). Στο “Savior” αναδεικνύει την εκπληκτική φωνή που έχει προσδίδοντας όποτε χρειάζεται και το συναισθηματικό κομμάτι, όπως και στο “New York” με το οποίο για μία ακόμη φορά παραδίδει μαθήματα pop μουσικής. Επιστροφή στα 80’s με το “Fear The Future” αλλά και το συναισθηματικά ξεσπασματικό “Young Lover”. Για το τέλος, η St. Vincent άφησε χαμηλό ρυθμό δίνοντας χώρο στο πιάνο και τα απαλά φωνητικά της μαζί με ένα slow tempo synthesizer.  

Το “Masseduction” είναι ο pop δίσκος του 2017. Πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους καλλιτέχνες της pop συνομοταξίας. Με μελωδίες που αγγίζουν τα όρια του εναλλακτικού με το mainstream, παίζουν μεταξύ δεκαετίας ’80 και του σήμερα και με στίχους από προσωπικές εμπειρίες, το άλμπουμ πιάνει πολύ εύκολα τις κορυφές των φετινών δισκογραφικών κυκλοφοριών. Βάλε τον δίσκο να παίζει και απόλαυσε την St. Vincent, την κορυφαία pop μουσικό των τελευταίων ετών.          


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα