Οι Sοlstafir έρχονται στην Αθήνα

Οι Sοlstafir έρχονται στην Αθήνα

Όταν γίνεται λόγος για post rock-metal, οι Ισλανδοί Solstafir έχουν κερδίσει μια θέση όχι μόνο στο μυαλό μου, αλλά και στα μυαλά πολλών φίλων του είδους.
Διαβάστηκε φορες
Όταν γίνεται λόγος για post rock-metal, οι Ισλανδοί Solstafir έχουν κερδίσει μια θέση όχι μόνο στο μυαλό μου, αλλά και στα μυαλά πολλών φίλων του είδους. Η τελευταία τους κυκλοφορία "Berdreyminn" φαντάζει ακόμα φρέσκια αν και κυκλοφόρησε το 2017 και το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την χαρά να ακούσει τα κομμάτια του ζωντανά τον Δεκέμβριο στο Fuzz.

Ας γνωρίσουμε λιγάκι καλύτερα τους Ισλανδούς.

Οι Sólstafir σχηματίστηκαν από 3 φίλους, τον Aðalbjörn Tryggvason (κιθάρα, φωνή), τον Halldór Einarsson (μπάσο) και τον Guðmundur Óli Pálmason (τύμπανα) τον Ιανουάριο του 1995. Το όνομα της μπάντας σημαίνει στα ισλανδικά «ηλιαχτίδες». Αργότερα το 1995, η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο της demo με τίτλο  “Í Norðri” και στο τέλος του ίδιου έτους έγραψε και το δεύτερο demo τοης, “Til Valhallar”. Το Til Valhallar δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως demo, αλλά τέσσερα από τα έξι τραγούδια κυκλοφόρησαν ως EP από την View Beyond Records. Αργότερα κυκλοφόρησε το 2002 με τα έξι τραγούδια.

Το 1999 οι Solstafir ηχογράφησαν το πρώτο τους Album με τίτλο “Í Blóði og Anda” το όποιο δεν κυκλοφόρησε νωρίτερα από το 2002 εξ΄αιτίας διάφορων καθυστερήσεων και δυσκολιών που προέκυψαν, όπως η αποχώρηση μελών.Το γκρούπ είχε ήδη ξεκινήσει τις ζωντανές του εμφανίσεις με νέα μέλη στο ενεργητικό του, ενώ κυκλοφόρησε και το δεύτερο Ε.p. τους με τίτλο Black Death.


Οι Sólstafir κυκλοφόρησαν το Masterpiece of Bitterness μέσω του Spinefarm το 2005. Το άλμπουμ πήρε εξαιρετικά καλά σχόλια σχεδόν παντού και η μπάντα συνέχισε να κάνει καλό όνομα για τους με δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις.

Ο δίσκος τους Klöd kυκλοφόρισε το 2007 και όπως και ο προκάτοχός του απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον διεθνή τύπο παρόλο που οι κριτικοί δυσκολεύτηκαν να κατατάξουν την μουσική τους σε κάποιο συγκεκριμένο είδος.
Οι Solstafir είχαν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το προσωπικό τους ύφος, το οποίο τους έκανε ιδιαίτερα αγαπητούς και ο άκυκλος των οπαδών τους μεγάλωνε με γρήγορο ρυθμό ενώ είχαν ήδη καταξιωθεί στον Underground χώρο και ξεκινησαν να εμφανίζονται και σε μεγάλο φεστιβάλ όπως το Wacken Open Air, το Summer Breeze και άλλα.

Το τέταρτο ολοκληρωμένο album των Sólstafir, με τίτλο Svartir Sandar, κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 στην Ευρώπη και στις 18 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ πήρε εξαιρετικά καλά σχόλια και ψηφίστηκε άλμπουμ της χρονιάς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Γερμανία Φιλανδία και στην πατρίδα τους την Ισλανδία.

Μετά από μικρές αλλαγές στην σύνθεσή τους κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2017 το εκτό κατα σειρά Album τους με τίτλο Berdreyminn από την  εταιρεία Season of Mist. Η συναυλία που έδωσαν τον Αύγουστο του 2018 στο Wacken άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και συζητιόταν για καιρό στους κύκλους των επισκεπτών του φεστιβάλ.

Έτσι στις 16 Δεκέμβρη θα έχουμε την χαρά να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα και μάλιστα στο Fuzz.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα