Μαριδάκης Λεωνίδας

Λεωνίδας Μαριδάκης - «Βάρκα στο σπίτι»: Νέο video clip

Η βάρκα, το σπίτι, η θάλασσα ως σύμβολα για το ταξίδι της ζωής... Ποιος θα μπορέσει να σωθεί; 

Διαβάστηκε φορες
Λεωνίδας Μαριδάκης

«Βάρκα στο σπίτι»

Νέο video clip

To τραγούδι που έδωσε το όνομά του στον δίσκο «Βάρκα στο σπίτι» (Μετρονόμος 2018), σε μουσική, ερμηνεία του Λεωνίδα Μαριδάκη και στίχους του αξέχαστου ποιητή Μάνου Ελευθερίου συνεχίζει το ταξίδι του με ένα video clip -σαν ταινία μικρού μήκους- με την υπογραφή του σκηνοθέτη Βαγγέλη Καλαϊτζή.

Η θάλασσα και μια βάρκα εισβάλουν ξαφνικά στο σπίτι. Η ιστορία ξετυλίγεται σαν σεκάνς ονείρου. Η εισβολή αυτή μας φέρνει στο νου τους βαθύτερους φόβους και επιθυμίες μας, ότι μας κυνηγάει και ότι στο τέλος μας λυτρώνει. Μέσα στην υπαρξιακή αγωνία το τραγούδι καθρεφτίζει με δυνατές συμβολικές εικόνες την ανθρώπινη περιπέτεια στο σύνολο της, μέσα και έξω μας. Η βάρκα, το σπίτι, η θάλασσα ως σύμβολα για το ταξίδι της ζωής... Ποιος θα μπορέσει να σωθεί; 

Μαριδάκης Λεωνίδας

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο στην πόλη των Χανίων όπου τα παλιά εργοστάσια της περιοχής υψώνονται κάθετα στην άκρη της θάλασσας. Με ένα αριστοτεχνικό γύρισμα και μοντάζ ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Καλαϊτζης εμπνέεται από τις ατμόσφαιρες της εξαιρετικής αυτής μπαλάντας δίνοντας μια νέα, οπτική, εκδοχή του τραγουδιού.

Το άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος και είναι η τρίτη προσωπική δουλειά του Λεωνίδα Μαριδάκη. Είναι από τα τελευταία άλμπουμ με μελοποιημένους στίχους του που είδε να κυκλοφορούν, πριν φύγει από κοντά μας ο Μάνος Ελευθερίου.  Ένα άλμπουμ που το στήριξε στο σύνολο του, ο ίδιος, παρουσιάζοντας σχεδόν πάντα κάποιο τραγούδι μέσα από αυτό στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο. 

«...το σπίτι στον αέρα ταξιδεύει / ποια αγάπη μες τον κόσμο μας γυρεύει...»

Μάνος Ελευθερίου (Βάρκα στο σπίτι - 2018)


Videoclip & song Credits: 

Βάρκα στο σπίτι | album "Βάρκα στο σπίτι" (εκδόσεις Μετρονόμος /2018)
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καλαϊτζής
 
Στο βίντεο εμφανίζονται οι Απόστολος Κελεμίδης και Φρόσω Κοσσυβάκη. Ευχαριστούμε τους Γιώργο Μπομπολάκη και Χάρη Ντουκάκη.
Έπαξαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας: βιολιά, Γιώργος Λιμάκης: κιθάρες, Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο, Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά
Ηχογράφηση - μίξη: Νίκος Λαγός, Συν Ένα Recording Studios
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος

Leonidas Maridakis on Social media: 

Official YouTube Channel: https://goo.gl/t1zgko 
Like on Facebook: https://goo.gl/DduJMU 
Official Website: https://goo.gl/wfpwPV 
Leonidas Maridakis music on:
iTunes: https://goo.gl/RE3jm2 
Spotify: https://goo.gl/5XKqcH 
personal | professional contact: leonidas_mus@yahoo.gr
Διαβάστε ακόμα