Summer-Nostos-Festival-2019

Summer Nostos Festival 2019: Ανταπόδοση και στόχος είναι η συνάντηση

Περισσότερες από εβδομήντα εκδηλώσεις σε ένα πρόγραμμα οκτώ ημερών με ελεύθερη είσοδο.
Διαβάστηκε φορες
Το Summer Nostos Festival γίνεται πέντε ετών. Αρχίζει να περπατάει δηλαδή, όπως εύστοχα ακούστηκε στην παρουσίαση του προγράμματος για το φετινό καλοκαίρι. 

Αρχές του Απρίλη, σε μια ζεστή μέρα της άνοιξης, πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα έξυπνο παιχνίδι ερωτήσεων με συντονιστή τον Λάμπρο Φίσφη, η αποκάλυψη του προγράμματος του "Summer Nostos Festival 2019" και των εκπλήξεων που θα περιλαμβάνει. 

Με ιδιαίτερο αυτοσαρκασμό και τρομερή άνεση άφησε το δικό του αποτύπωμα στην εκδήλωση χαρίζοντας στιγμές γέλιου κατά τη διάρκειά της.

Πριν συνεχίσω με τις πληροφορίες του φεστιβάλ, θέλω να τονίσω πως υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πολύ τυχερός που τις ζεις. 

Μια από αυτές συνέβη στο επίπεδο 5Α του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όταν πήρε το λόγο ο πρώην διεθνής της Εθνικής μας ομάδας, Κώστας Κατσουράνης. Δίπλα του καθόταν ο Γιώργος Καραγκούνης για να μιλήσουν για τη συμμετοχή της Εθνικής μας στο Summer Nostos Festival. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ιστορική κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, «είμαστε εδώ για να ανταποδώσουμε την αγάπη του κόσμου που βγήκε στους δρόμους και να την επιστρέψουμε σε ολόκληρη την κοινωνία», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Κατσουράνης. «Είκοσι πέντε άνθρωποι, μαζί με τον Ότο Ρεχάγκελ, παραμένουμε ενωμένοι τόσα χρόνια μετά.»

Εκτός από τα χειροκροτήματα που πλημμύρισαν την αίθουσα, γέμισα με τόσα πολλά συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. 
Το φετινό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι η έννοια της ανταπόδοσης στην κοινωνία, χώρια το πλήθος καλλιτεχνικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων που θα λάβουν χώρα από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τις δράσεις είναι δωρεάν. 

Θέλοντας να ξεχωρίσω κάποια ονόματα που θα εμφανιστούν στο SNFestival, σίγουρα είναι ο Μπράιαν Ίνο με τη δουλειά του “77 million paintings”, η Νένε Τσέρι αλλά και οι Άκραμ Καν μαζί με το στενό του συνεργάτη Farooq Chaudhry. 

Επιπλέον, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Αντώνης Μαρτσάκης σε σύμπραξη με τον Αντώνη Φωνιαδάκη, οι Low, οι Balthasar, αλλά και ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Μαρίνα Σάττι ανάμεσα σε άλλους θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διάφορα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού, που φέτος αποκτά και δυο καινούριες μόνιμες υποδομές.

Μάλιστα η αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη που ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις ανέφερε πως «Η παράσταση μας «Ταξιδεύοντας» θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τραγούδια σε οκτώ γλώσσες. Από τη σημερινή κατάσταση λείπουν οι άνθρωποι ευεργέτες» ενώ ο Γιώργος Μαργαρίτης τόνισε πως θα τραγουδήσει όσα έμαθε στα ξεκινήματα του. 

«Στόχος μας είναι η συνάντηση» τόνισαν οι υπεύθυνοι ου Ιδρύματος στις τοποθετήσεις τους. Απολαύστε το Summer Nostos Festival και σημειώστε το στην ατζέντα σας!

Συνοπτικά όλο το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις: www.SNFestival.org


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα