The Murder Capital - When I Have Fears

Η μελωδικότητα των Murder Capital είναι πιασάρικη, με κάθε κομμάτι να είναι μια ξεχωριστή έκπληξη για τον ακροατή. Είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι παρόμοιο, κάτι που θα με κάνει έρμαιο της μουσικής ευφυΐας ενός ροκ συγκροτήματος.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
post-punk, art punk

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
Feeling Fades, Slowdance I & II, For Everything, More Is Less

Βαθμολογία:
8,5

Οι Murder Capital είχαν εμφανιστεί ήδη από τις αρχές του 2019 κυκλοφορώντας το πρώτο δείγμα από το debut άλμπουμ τους. Την άνοιξη έδωσαν στη δημοσιότητα ένα δεύτερο τραγούδι. Το ίδιο έπραξαν και το καλοκαίρι, για να φτάσουμε στον Αύγουστο όταν και ο παρθενικός δίσκος υπήρξε πλέον πραγματικότητα. Από πέρσι οι Ιρλανδοί έχουν χτίσει ένα hype το οποίο γιγαντώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους να θεωρείται πολυαναμενόμενη. Το “When I Have Fears” έχει ήδη κλείσει ενάμιση μήνα κυκλοφορίας και τα σχόλια που έχει αποσπάσει είναι το λιγότερο εξαιρετικά. 

Η ατμόσφαιρα από τα 70’s και τα πρώτα των 80’s είναι το κυρίαρχο σκηνικό που στήνεται κατά τη διάρκεια των 10 τραγουδιών που απαρτίζουν το άλμπουμ. Το μπάσο δίνει τον ρυθμό, θυμίζοντας πολύ ήχους των Joy Division. Το “For Everything” ανοίγει την αυλαία του δίσκου με εκρηκτικό και συνάμα φανταστικό τρόπο. Η μελωδικότητα των Murder Capital είναι πιασάρικη, με κάθε κομμάτι να είναι μια ξεχωριστή έκπληξη για τον ακροατή. Και επειδή ανέφερα τους Joy Division, μην πάει το μυαλό σου σε κάτι αναμασημένο ή σε κομμάτια που είναι καθαρά επηρεασμένα από συγκροτήματα εκείνης της εποχής. Οι Murder Capital κάνουν αυτό που πρέπει και που αξίζει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζουν κάτι το εντελώς φρέσκο σε μια περίοδο που η post-punk βρίσκεται ξανά στα πάνω της.

Η ανατριχίλα που προκαλεί η δυάδα των “Slowdance” είναι το κύριο συναίσθημα που δημιουργεί ολόκληρος ο δίσκος. Στις ήρεμες στιγμές, όπως στο “On Twisted Ground”, η μπάντα από το Δουβλίνο εμφανίζεται φρέσκια με ένα καινούριο αέρα που σε παρασύρει. Το “Feeling Fades” είναι γροθιά στο στομάχι με τις χαοτικές μελωδίες του, ενώ το “Don’t Cling to Life” συνεχίζει την εκρηκτική ατμόσφαιρα των Ιρλανδών για συναντήσουμε την μπαλάντα του “How The Streets Adore Me Now” που με το πιάνο «σκοτεινιάζει» τα πάντα. Αυτές οι εναλλαγές που γίνονται ανάμεσα στα τραγούδια στέφονται με απόλυτη επιτυχία. Είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι παρόμοιο, κάτι που θα με κάνει έρμαιο της μουσικής ευφυΐας ενός ροκ συγκροτήματος.

Δεν είχα καν τελειώσει την πρώτη ακρόαση του δίσκου και ήδη αυτό που άκουγα με είχε συνεπάρει. Πλέον οι ακροάσεις του έχουν γίνει επαναλαμβανόμενες και φυσικά το “When I Have Fears” έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Αξίζει κάθε τραγούδι, κάθε μελωδία, κάθε στίχος. Οι Murder Capital ακολουθούν το λαμπρό παράδειγμα των συντοπιτών τους Fontaines D.C., κυκλοφορώντας έναν αριστουργηματικό δίσκο, τον οποίο χαρήκαμε ζωντανά στο Death Disco στις 26 Σεπτεμβρίου.


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα