Cover photo

Release Athens X SNF Nostos Day 1: Το μουσικό «σήμερα» σε δύο σκήνες

Η πρώτη μέρα της συνεργασίας Release Athens και SNF Nostos στέφθηκε από επιτυχία, με πολλές δυνατές στιγμές.

Διαβάστηκε φορες

Φεστιβαλ με πολλαπλές σκηνές δεν συναντάμε συχνά στη χώρα μας. Ήταν, λοιπόν, φυσικό οι φεστιβαλόφιλοι να αναρωτιούνται πώς θα λειτουργήσει το πέρα-δώθε από την πλατεία Νερού στο Ξέφωτο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και τουμπαλιν. Για τον γράφοντα το πείραμα ήταν πετυχημένο, η διαδρομή από την μία σκηνή στην άλλη  μέσω της «εσπλανάδας» δεν ήταν κουραστική -μέχρι να συζητήσεις με τον διπλανό/ή σου το προηγούμενο act είχες φτάσει. Προφανώς ήταν αδύνατον να παρακολουθήσουμε όλα τα ονόματα/καλλιτέχνες λόγω των αλληλεπικαλύψεων μεταξύ των acts σε Ξέφωτο και Πλατεία Νερού, επομένως εμείς θα σας περιγράψουμε όσα είδαμε βάσει των προσωπικών μας επιλογών κατά την διάρκεια της τρίτης ημέρας του Release Athens, και πρώτης σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τη διοργάνωση Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο ξέφωτο του hip hop ήχου

Η καυτή, όπως προμηνυόταν -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, μέρα ξεκίνησε στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ και έληξε εκρηκτικά στην Πλατεία Νερού με μία παρουσία που δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

Το κοινό του Release, γεμάτο στρας, χρώμα, χαμόγελα και διάθεση για χορό υποδέχτηκε τον Sidarta με ανυπομονησία. Τα περιπου 800-1000 άτομα που ήταν γύρω στις 19:00 στο Ξέφωτο φώναζαν ρυθμικά το όνομά του μέχρις ότου ο δημοφιλής traper και ένας από τους πιο δημοφιλείς new comers του είδους του βγήκε στη σκηνή. Χώρισε την performance του σε δύο κεφάλαια, όπως μας είπε, και με τα κομμάτια του "Adrenalina", "Psema" και "Mystika" έδωσε το απαραίτητο vibe για την συνέχεια.


Τη σκυτάλη θα έπαιρνε η IAMDDB. Πρώτα, όμως, βγηκε για ένα εκρηκτικό dance hip hop warm up η DJ που τη συνόδευε και που όλοι θα θέλαμε να πάμε να την ακούσουμε σε ένα club. Πραγματικά φοβερή φυσιογνωμία. Η Ανγκολέζα ράπερ IAMDDB, με έδρα το Μάνστεστερ, βγήκε στη σκηνή στυλάτη, ζήτησε πολλές εστίες για mosh pits, «τσιγγλίζοντας» το κοινό όποτε το θεωρούσε απαραίτητο. Η καλύτερη στιγμή της ήταν στο "Shade", όπου φάνηκε το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων της. Πολύ καλή προσθήκη για την τρίτη ημέρα του Release Athens.


Με το που ολοκληρώνεται το set της IAMDDB -σχεδόν ταυτόχρονα-, το κοινό άρχισε να ζητά τον Central Cee. Εν μέσω όμορφων video και εκρήξεων ο Central Cee εμφανίστηκε στη σκηνή. Η παρουσία του ήταν δυναμική και η προσμονή του κοινού για τον Βρετανό ράπερ μεγάλη. Παρόλα αυτά η σκάρτη 40λεπτη εμφάνισή του δεν αποζημίωσε το πλήθος που επιζητούσε λίγο παραπάνω από το φρέσκο drill που παρουσίασε όταν πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2020 με τα "Day In The Life" και "Loading". Το "Doja" αποθεώθηκε, αλλά η εμφάνισή του εκτιμώ ότι θα ξεχαστεί σύντομα, ειδικά μετά από αυτό που ακολούθησε.Επαγγελματισμός, πάθος και TikTok aesthetics

Ύστερα πήραμε το δρόμο για την Πλατεία Νερού για το main act. Γύρω στις 23:20 στη σκηνή της Πλατείας Νερού φλογεροί χορευτές με φωτισμένα κράνη εμφανίστηκαν. Η Rosalía αφαιρεί το δικό της κράνος -σήμα κατατεθέν της- και ξεκινάει μια υπερσύγχρονη performance. Όταν λέμε υπερσύγχρονη, δεν εννοούμε τεχνολογικά αλλά κυρίως χορογραφικά και σκηνοθετικά. Πραγματοποίησε μια συναυλία που θα μπορούσε να είναι σκηνοθετημένη από τους δημοφιλέστερους tik-tokers.Μπορεί να είστε κάπως επιφυλακτικοί διαβάζοντας την παραπάνω πρόταση και σίγουρα οι παρευρισκόμενοι καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω αυτό που προσπαθώ να περιγράψω. Προσέξτε, όμως: Παρόλο που η performance της Rosalía ακροβατούσε ανάμεσα σε πλάνα που τραβούσαν οι χορευτές της με το κινητό τους, τα οποία εμεις τα βλέπαμε στις γιγαντοοθόνες, σε γρηγορα μονταρίσματα, νάζια και latin ρυθμούς δεν μας έλειψε τίποτα από την καλλιτέχνιδα σε επίπεδο απόδοσης, διάθεσης να ψυχαγωγήσει και να γίνει ένα με το κοινό της, προσφέροντάς μια αξέχαστη βραδιά και αποδεικνύοντας -πρώτα στον εαυτό της- γιατί είναι headliner στα μεγαλύτερα φεστιβαλ του κόσμου. Άξια είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της latin-pop και reggaeton παγκόσμιας σκηνής.Rosalía - Setlist 

 1. Saoko
 2. Bizcochito
 3. La Fama
 4. Cap.Iv Disputa: De Aquí No Sales / Bulerías
 5. La Noche De Anoche (Bad Bunny & Rosalía Cover)
 6. Linda (Tokischa & Rosalía Cover)
 7. Diablo
 8. Despechá
 9. Llylm
 10. Blinding Lights (The Weeknd Cover)
 11. Hentai
 12. Candy (Remix)
 13. Motomami
 14. La Combi Versace
 15. Con Altura
 16. Beso (Rosalía & Rauw Alejandro Cover)
 17. Vampiros (Rosalía & Rauw Alejandro Cover)
 18. Héroe (Enrique Iglesias Cover)
 19. Cap.I Augurio: Malamente
 20. Chicken Teriyaki
 21. Cuuuuuuuuuute


Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Release Athens Festival. 

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα