404949357 1098577364713318 7963493939640675311 n

Παρασκευή βράδυ με το Γιάννη Κότσιρα

Απολαύσαμε μία Παρασκευή γεμάτη αγαπημένα κομμάτια και συναισθήματα, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει ο έμπειρος ερμηνευτής.

Διαβάστηκε φορες

Μια απολαυστική βραδιά ζήσαμε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στη κεντρική σκηνή στο «Σταυρό Του Νότου», ακούγοντας το Γιάννη Κότσιρα μαζί με τη Δήμητρα Μπουλούζου. Κέφι, αναπόληση, αστεία και χορός, φυσικά, δεν έλειψαν.

Ακούσαμε όμορφα τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και νεορεμπέτικα. Ακούσαμε παλιά και νέα δικά του τραγούδια αλλά και άλλων ερμηνευτών που αγαπήσαμε. Κάποια από τα τραγούδια που ξεχωρίσαμε ήταν φυσικά αυτό με το οποίο έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο «Το Τσιγάρο», το οποίο ο κόσμος απήλαυσε και τραγούδησε μαζί του. Όλοι σηκωθήκαμε πάνω και το μαγαζί έγινε μία φωνή.

Φυσικά, δεν έλειψαν τα τραγούδια από την αγαπημένη σειρά «Σασμός» κι όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το τραγούδι «Καρδιά Μου» οι προβολείς έκλεισαν και ζήτησε να ανάψουμε τα κινητά. Αστειευόμενος, σχολίασε τα κινητά της δεξιάς, αριστερής και της κεντρικής μεριάς κάνοντας σχόλια πολιτικού περιεχομένου ως ένας άνθρωπος βαθιά πολιτικοποιημένος και με έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες.


Ένα τραγούδι που μας ταξίδεψε στα παλιά μουσικά του μονοπάτια ήταν και το «Κάθε Φορά». Μαζί του ήταν πάντα και η συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, Δήμητρα Μπουλούζου, που τον συνόδευσε μουσικά με το βιολί της και έδωσε μια πιο ατμοσφαιρική νότα. Η Δήμητρα Μπουλούζου ερμήνευσε και τραγούδια με πιο λαϊκά ακούσματα. Ένα κομμάτι που ξεχώρισε με το ντουέτο αυτών των δύο ήταν το τραγούδι «Πέτρινη Καρδιά», που επίσης ακούγεται στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Επιπλέον, κάποια με τα οποία ακόμα μας ξεσήκωσε ήταν: «Νερό Στη Βάρκα», «Μυστικέ Μου Έρωτα» «Απόψε Θέλω Να Πιω» και το «Ερωτικό».

Ένα τραγούδι που ερμήνευσε ακόμη και έδειξε την πολιτική του σκέψη ήταν «Τα Μικρόβια», που ήταν μία δική του αφιέρωση στην... Άνγκελα Μέρκελ και το Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Ένα τραγούδι μελωδικό που είχε πρωτοτραγουδήσει με τον σπουδαίο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε μουσική του τελευταίου και στίχους Ισαάκ Σούση. Βέβαια, σε ένα τόσο ζεστό και συντροφικό κλίμα δεν έλειψαν και πιο οικογενειακές εκμυστηρεύσεις τις οποίες μοιράστηκε με τον κόσμο που παρευρέθηκε κοντά του να τον απολαύσει. Δύο ακόμη τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει, κι ήταν παραγγελιά της κόρης του, κι αυτά ήταν τα εξής: «Εγώ Δεν Σε Κατηγορώ» και «Τίποτα». Όταν τ’ ακούσαμε ήταν μια ακόμη μοναδική του ερμηνεία που μας έκανε όλους να ανατριχιάσουμε και μας καθήλωσε.

Ένα στοιχείο-έκπληξη ήταν και κάποια τραγούδια που πρωτοακούσαμε από το νέο δίσκο που συμμετέχει ως παραγωγός, ο οποίος αποτελείται από τέσσερα ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου. Αυτά ήταν τα εξής: «Ένα Φεγγάρι Δρόμος», «Παράθυρο Στο Άπειρο» και το «Παραμύθι». Όπως είπε και ο ίδιος, νιώθει αμηχανία όταν προσφέρει κάτι το οποίο δεν γνωρίζει ο κόσμος και αποφάσισε να επικοινωνεί αυτά τα νέα του τραγούδια κάθε φορά μέσα από τα live του.


Κάποια ακόμα από τα τραγούδια στα οποία ξεσηκώθηκε ο κόσμος ήταν τα «Έλα Και Κόψε Με Στα Δυο» και «Κάπου Θα Βρεθούμε».

Ο μοναδικά ζεστός και φιλόξενος χώρος στο «Σταυρό Του Νότου», σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή ηχητική του, έκανε μοναδική την εμπειρία να ακούς έναν τόσο μεγάλο καλλιτεχνικά ερμηνευτή. Ένα πρόγραμμα με υπέροχα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, λατρέψει και τραγουδήσει με όλη μας την καρδιά. Το πρόγραμμα ήταν τόσο ευχάριστο, που στο τέλος που μας χαιρέτησε ο αγαπημένος, Γιάννης Κότσιρας, ο κόσμος αρνιόταν να φύγει. Ζήτησε από τον κόσμο να του πει κάποια τραγούδια που ο ίδιος ήθελε να ακούσει από τον ίδιο. Έτσι, ο ερμηνευτής για καμιά ώρα συνέχισε ακόμα το πρόγραμμα με αυτά που είχε πει ο σπουδαίος Δημήτρης Μητροπάνος και όλοι αποθεώσαμε την ερμηνεία του στα εξής: «Σ’ Αναζητώ Στη Σαλονίκη», «Πάντα Γελαστοί» και «Ρόζα». Πριν μας αποχαιρετήσει, για μία ακόμη φορά ερμήνευσε τραγούδια από τον «Σασμό» και έκλεισε το πρόγραμμα.


Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Πολυξένη Ζαρκαδούλα και στο mixgrill.gr.

Διαβάστε ακόμα