Σάββατο
24 Νοεμβρίου
Ώρα
21:00
Πού
Γαία live

Jay Jay Johanson @ ΓΑΙΑ LIVE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

JAY JAY JOHANSON
έρχεται ξανά για δύο συναρπαστικά live
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Άρωμα Στοκχόλμης..και Spellbound!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο ΓΑΙΑ LIVE
Κυριακή 25 Νοεμβρίου
στο Tiki Bar

Opening act: DJ set by Fotonovela
Η Προπώληση ξεκίνησε στο Ticket House!

Ο Jay Jay Johanson επιστρέφει στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Πρώτη στάση του η Θεσσαλονίκη, το ΓΑΙΑ LIVE και αμέσως μετά, τον υποδέχεται η Αθήνα και το Tiki Bar, για ένα ακόμη συναρπαστικό και ατμοσφαιρικό live.

Σε αγαπημένα μας στέκια θα βρεθεί ξανά ο Jay Jay για να μοιραστεί μαζί μας εικόνες από Στοκχόλμη, ατμοσφαιρικές μουσικές, πειραματισμούς, μελαγχολικές μελωδίες και πολλές δόσεις Spellbound… νέους ήχους δηλαδή από το πρόσφατο άλμπουμ του.

Jay Jay Johanson… Μια φιγούρα ξωτική που συγκινεί με την ιδιαίτερη και μελαγχολική φωνή του. 'Ένας «εσωστρεφής» καλλιτέχνης με πολλά πρόσωπα. Ένας Σουηδός με γαλλική… καταγωγή. Το 2000 έγραψε τη μουσική στο «La Confusion des Genres», ένα φιλμ του Γάλλου σκηνοθέτη Ilan Duran Cohen, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά έστηνε την «Cosmodrome», μία έκθεση με έργα του για ήχο και εικόνα, στην πόλη της Dijon. Ένας αμιγώς «Παριζιάνος» στην αισθητική του. Με διαρκείς αλλαγές στην εμφάνιση και ατελείωτους πειραματισμούς στη μουσική, καταφέρνει έως τώρα να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την trip hop, τη disco και την electroclash.

Αυτή τη φορά όμως, ειδικά στο Tiki ο Jay Jay θα βρίσκεται κοντά μας περισσότερο από κάθε προηγούμενο live του στην χώρα μας. Δίπλα και ανάμεσα στο κοινό, για κουβέντα και... μουσική παραπλάνηση, αντίστοιχη εκείνης που υπόσχεται ο τίτλος του αριστουργηματικού του περσινού άλμπουμ. Το Spellbound είναι η απόδειξη ότι το μείγμα της μουσικής του παραμένει το ίδιο μεθυστικό. Σε συνεπαίρνει. Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι αυτός ο Σουηδός τροβαδούρος συνδυάζει γοητευτικά στοιχεία που τον καθιστούν ξεχωριστό.

24 & 25 Νοεμβρίου, ένας από τους πλέον αινιγματικούς καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, ο Jay Jay Johanson προσγειώνεται στο ΓΑΙΑ LIVE & στο Tiki Bar προσκαλώντας μας στον υπέροχα μελαγχολικό κόσμο του!

Also Check:facebook.com/jayjayjohanson
twitter.com/JAYJAYJOHANSON
soundcloud.com/jay-jay-johanson
myspace.com/jayjayjohanson
jay-jayjohanson.com

Info:

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 | ΓΑΙΑ
Δόξης 1, Θεσσαλονίκη | Τηλ. 2310 513654

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 | Tiki Bar
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη | Μετρό Στάση Ακρόπολη | Τηλ: 2109236908

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Προπώληση: TICKET HOUSE Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς) – Αθήνα
Τηλ: 210 3608366

Επικοινωνία – Προβολή:

Χαρά Ζούμα | Ε. chara @ zumacom.gr
Γκέλυ Σταμπουλή | gelly @ zumacom.gr

Need to know:

15 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Σουηδός καλλιτέχνης έκανε την είσοδο του στην trip hop σκηνή με το πρώτο του άλμπουμ Whiskey, μέσα από το οποίο συστήθηκε στο κοινό, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η φήμη του εξαπλώθηκε και σύντομα όλοι στην Ευρώπη, στη Βόρεια και Νότια Αμερική ήθελαν να γνωρίσουν αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη με το όνομα Jay Jay Johanson.

H κυκλοφορία των albums Tattoo και Poison, σηματοδότησαν την επιστροφή του Johanson στα παγωμένα νερά της Σουηδίας, όπου συναντήθηκε με τον Chet Baker και τον Aphex Twin. Εκείνη την περίοδο ο Jay Jay είχε ένα συγκρότημα κάτω από τις διαταγές του. Μαζί έφτιαξαν τα νέα κομμάτια του με ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα. Ο Johanson συνέχισε να γράφει τα κομμάτια του οπουδήποτε, ακόμα και όταν ήταν σε περιοδεία ή μακριά από τους αγαπημένους του.

Ακολούθησε το Antenna.Ένα άλμπουμ με το οποίο ξαναγύρισε  στην εποχή που έφτιαχνε μουσική με μηχανές. Συνεργάτες του ήταν οι Funkstorung, ειδικοί σε εναλλακτικούς ηλεκτρονικούς ρυθμούς, και ο Naid, πρώην συνεργάτης των A-ha. Επόμενο βήμα ήταν η κυκλοφορία του  Rush, το οποίο κυκλοφόρησε διατηρώντας μια τέλεια ισορροπία μεταξύ pop και αισθησιακής χορευτικής μουσικής.Το 2007 με το  Long Term Physical Effects Are Not Yet Known,  απέδειξε ότι είναι στην καλύτερη στιγμή του μουσικά, ενώ ήδη είχε αρχίσει να ετοιμάζει το Self Portrait.