Σάββατο
20 Ιουνίου
Ώρα
21:00
Πού
Θέατρο Δάσους
Εισιτήρια
Viva

Gypsy Philharmonic Orchestra @ Θέατρο Δάσους

ΤΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ


Τα Θρυλικά 100 Τσιγγγάνικα Βιολιά της Ουγγαρίας ξανά μαζί μας για μια μοναδική - αποκλειστική Πανελλαδική εμφάνιση, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.


Μετά την εξαιρετική επιτυχία στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2008 και το Φεβρουάριο του 2009 (στο Bandminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), η πολυμελής Ουγγρική ορχήστρα ετοιμάζεται να κατακτήσει εκ νέου τη Βόρεια Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη ορχήστρα στον κόσμο, η οποία έχει εισέλθει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, παίζοντας χωρίς παρτιτούρες, από μνήμης, με μπρίο και σε απόλυτο συγχρονισμό, επιστρέφει για μια ασύγκριτη και σπάνια παράσταση. Η ορχήστρα αποτελείται από περίπου 55 βιολιά, 9 βιόλες, 6 βιολοντσέλα, 10 κοντραμπάσα, 9 κλαρινέτα και 6 κύμβαλα.

Ενστικτώδης σαν μια βραδινή συγκέντρωση τσιγγάνων, πολύ πιο γενναιόδωρη από μια συναυλία κλασσικής ορχήστρας, με εθνική ενδυμασία ή μαύρο σμόκιν, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης (100 Τσιγγάνικα Ουγγαρέζικα Βιολιά) μας συναρπάζει τόσο να τη βλέπουμε όσο και να την ακούμε.

Η Ορχήστρα έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, σε πολλές γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στα υπέροχα Olympia Hall και Théâtre des Champs-Elysées στο Παρίσι, στο φημισμένο Royal Albert Hall του Λονδίνου και σε φεστιβάλ, κυρίως στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Κροατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κίνα, Ιαπωνία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πριγκιπάτο του Μονακό, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, τη Βουλγαρία και Ελλάδα (παραγωγή του DVD "Live in Athens 2009").

Μεταδίδουν στους θεατές την ενέργεια ενός έθνους που έχει επιλέξει τη μουσική ως παγκόσμια γλώσσα, αλληλεπιδρώντας με το κοινό σε μια μυσταγωγία, απαλλαγμένη από ταξικά, φυλετικά, ηλικιακά και lifestyle κριτήρια.

Χωρίς συναγωνισμό, είναι η πιο συναρπαστική Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της εποχής μας, η μεγαλύτερη Ορχήστρα στον κόσμο.