Δευτέρα
31 Οκτωβρίου
Ώρα
20:30
Πού
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τιμές
25€
,
35€
Εισιτήρια
Viva

Gala Όπερας Θεάτρου Μαριίνσκι @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ιστορικό Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, διάσημο σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα όπερας και μπαλέτου, εδώ και δυόμιση σχεδόν αιώνες προσφέρει ανεκτίμητο καλλιτεχνικό έργο.
Στην επιβλητική σκηνή του Θεάτρου έχουν κάνει πρεμιέρα οι περισσότερες όπερες των μεγάλων ρώσων συνθετών, καθώς και όλα τα αριστουργήματα του κλασικού μπαλέτου. Σπουδαίοι συνθέτες, λυρικοί τραγουδιστές, μουσικοί, χορογράφοι και χορευτές, όπως ο Σαλιάπιν, ο Πετιπά, ο Νιζίνσκι, η Ουλάνοβα, ο Νουρέγιεφ, ο Μπαρίσνικοφ, ο Γκέργκιεφ, η Νετρέμπκο κ.ά., έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το Θέατρο Μαριίνσκι, εφόσον εδώ έχτισαν τη λαμπρή καριέρα τους, για να κατακτήσουν στη συνέχεια όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2016 - Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα / Ελλάδας στη Ρωσία» ο Βαλέρι Γκέργκιεφ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του περίφημου Θεάτρου Μαριίνσκι, σχεδίασε ένα υπέροχο εορταστικό γκαλά για να τιμήσει το έτος της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. Διάσημοι σολίστ του Μαριίνσκι, περιζήτητοι στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, όπως η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κόβεντ Γκάρντεν, η Όπερα του Παρισιού κ.ά., θα ερμηνεύσουν τις ωραιότερες άριες από δημοφιλείς όπερες ( Ριγκολέττο, Τραβιάτα, Τζιάννι Σκίκκι, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Λουκρητία Βοργία, Ρουσλάνος και Λουντμίλα, Κάρμεν κ.ά.) των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι, Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

Όλγκα Τριφόνοβα σοπράνο
Ελένα Τσβέτκοβα μέτζο σοπράνο
Γιεβγκένι Ακίμοφ τενόρος
Ντανίλ Στόντα τενόρος

Σοφία Γκουμέροβα & Ιγκόρ Κολμπ σολίστ μπαλέτου

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση: Gavriel Heine

Διοργάνωση: WE PRODUCTION