Παρασκευή
16 Ιουνίου
Ώρα
20:00
Πού
Πειραιώς 260 (Κτίριο Β)
Εισιτήρια
Viva

Αυτοκρατορία @ Πειραιώς 260

Ποια μορφή θα έχει η νέα Ευρώπη; Μήπως η λέξη «πατρίδα» έχει αποκτήσει μια καινούργια έννοια; Μετά το Dark Αges, που παρακολουθήσαμε πέρυσι, ο διακεκριμένος Ελβετός σκηνοθέτης Μίλο Ράου επανέρχεται φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών με το Empire, το φινάλε της Ευρωπαϊκής Τριλογίας, μιας τριετούς διερεύνησης του ουμανιστικού μύθου και της πραγματικότητας της Ευρώπης, που μας παρουσιάζει τις βιογραφίες προσφύγων.

Ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Ρουμανία αφηγούνται ιστορίες βασανιστηρίων, φυγής, θρήνου, θανάτου και αναγέννησης.

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που έχουν χάσει την πατρίδα τους και τα υπάρχοντά τους; Η Ευρώπη παρουσιάζεται σαν μια κατακερματισμένη ήπειρος με αβέβαιο μέλλον. Τρία χρόνια στοχασμού πάνω στις πολιτισμικές ρίζες και το πολιτικό παρόν και μέλλον της Ευρώπης φτάνουν στο τέλος τους, με ένα επικών διαστάσεων προσωπικό πορτρέτο μιας μυθικής αυτοκρατορίας.
Οι Ευρωπαίοι ως κομιστές των αρχαίων παραδόσεων στέκονται απέναντι στον homo migrans, τον άνθρωπο μετανάστη. Στην παράσταση παίζουν, μεταξύ άλλων, η Μάγια Μόργκενστερν και ο Ακύλλας Καραζήσης, ενώ η μουσική είναι της Ελένης Καραΐνδρου.

Πληροφορίες παράστασης:

Σύλληψη - Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μίλο Ράου
Κείμενο – Ερμηνεία: Ramo Ali, Ακύλλας Καραζήσης, Rami Khalaf, Μάγια Μόργκενστερν
Δραματουργία - Έρευνα: Stefan Bläske, Mirjam Knapp
Κοστούμια - Σκηνικά: Anton Lukas
Βίντεο: Marc Stephan
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
Ήχος: Jens Baudisch
Βοηθός σκηνοθέτη: Anna Königshofer
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Sarah Hoemske
Μαθητευόμενη σκηνοθέτρια: Laura Locher
Μαθητευόμενοι δραματουργοί: Marie Roth, Riccardo Raschi

*Εφόσον έχετε κάνει ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων παρακαλείσθε να προσέρχεστε στους χώρους των παραστάσεων με το εισιτήριο σας εκτυπωμένο ή διαθέσιμο για ανάγνωση από το προσωπικό του φεστιβάλ στο κινητό σας τηλέφωνο.