To Θέατρο της Εβδομάδας | 11.02-17.02

Ξεχωριστή ημερομηνία η 14η Φεβρουαρίου με πολλές παραστάσεις να έχουν πρεμιέρα εκείνο το βράδυ!
Διαβάστηκε φορες
Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου φέρνει πλήθος παραστάσεων. Παραστάσεων που είτε το αθηναϊκό κοινό έχει αγαπήσει και ανεβαίνουν ξανά, είτε καινούριων, μικρών και μεγάλων παραγωγών έτοιμων να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Ξεχωριστή μέρα η 14η Φεβρουαρίου, όχι μόνο για τον προφανή λόγο, αλλά και καθώς εκείνη τη μέρα ξεκινούν οι περισσότερες παραστάσεις της εβδομάδας. Στη συνέχεια δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις που έχουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς και παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία.
Καλή θέαση!

Η πόρνη από πάνω @Coronet
Η Ερατώ - η νοικοκυρά από κάτω - μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα, ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε, η ζωή της αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο!!!

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα, για να οδηγήσει σε ένα τέλος ΕΚΠΛΗΞΗ.

Από Δευτέρα 11/2

*****

H γελάδα @Altera pars
«Η Γελάδα» είναι μια αλληγορία για την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από τον καταναλωτισμό και την παράλογη πρόσδεση της ανθρώπινης ευτυχίας στην απόκτηση υλικών αγαθών. Αποτελεί μια βαθιά κοινωνική κριτική, για την εξώθηση των ανθρώπων σ’ ένα μάταιο κυνήγι, ένα αέναο και εξαντλητικό ανταγωνισμό για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη. Τα πρόσωπα του Χικμέτ αναδύονται γλαφυρά, μέσα από το λυρικό συμβολισμό τους. Είναι ταυτοχρόνως αρχετυπικά σύμβολα και καθημερινοί άνθρωποι πλασμένοι με τρυφερότητα και στοργή, από έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά τους ανθρώπους, αγωνίστηκε και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση της ελευθερίας τους.

Από Τρίτη 12/2

*****

Απλή Μετάβαση @Εθνικό Θέατρο (Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος)
Μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το σήμερα, στο σήμερα. Τις αντιξοότητες και τις αγωνίες μας μέσα από την ίδια την αμεσολάβητη εμπειρία τους. Να προσεγγίσουμε το τώρα σε χρόνο ενεστώτα. Η Απλή Μετάβαση είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ' έναν κόσμο που δεν περίμενε. Ένα εγχείρημα ενδοσκόπησης από εκπροσώπους της ίδιας αυτής της γενιάς. Μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να κρίνουμε φαινόμενα καθολικά μέσα από τον αντίκτυπό τους σε βιώματα προσωπικά.
Κυριακή πρωί, Άνοιξη του 2017, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λίγο μετά την ενεργοποίηση του Brexit, με τον φόβο των κλειστών συνόρων και την απειλή μιας χαμένης τελευταίας ευκαιρίας για απόδραση. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί, και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους.

Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου. 

Από Παρασκευή 15/2

*****

Άλλες παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα:


Από Δευτέρα 11/2
Ο Πατέρας του Άμλετ @Άλμα
Λεόντιος και Λένα @Σφενδόνη

Από Τρίτη 12/2
Μάστερ και Μαργαρίτα @Ροές
Πελεκάνος @Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λεωφόρος της Δύσης@Μπρόντγουαιη( Broadway) (Σκηνή Μάνος Κατράκης)

Από Τετάρτη 13/2
Ερωφίλη project @Άλμα
Victims(Θύματα) @Studio Κυψέλης
Ιταλική νύχτα@Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β'σκηνή

Από Πέμπτη 14/2
Ένα μάθημα χορού@Θέατρο Αθήναιον
Α Στερητικό@Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Δον Ζουάν @Skrow
Τερέζ Ρακέν@Ροές
Mein Komplex@Βαφείο"ΛάκηςΚαραλής"
Το πολιτικό τέρας@ΠΑραμυθίας
Σίρλεΰ Βαλεντάιν @Ζέα Digital Cinema
Καφρόκρεμα @Σταθμός Θέατρο

Από Παρασκευή 15/2

sMOTHERed @Μπιπ
Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες @Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Από Σάββατο 16/2
Σκηνές από έναν γάμο@Σημείο
Το είδος της-Ο τελευταίος μονόλογος της Anne Sexton @Faust
Ένα άλλο όνειρο@ Σώμα και φως Πολυχώρος
Ο Ουρανός κατακόκκινος@ Εύπολις Art

Από 17/2

Έγινε τ'όνειρο καπνός @Αγγέλων Βήμα

Στις 17/2
Πεθαίνω σαν χώρα@ Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία:

Α Στερητικό@Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός |Τελευταία παράσταση 16/2
Ο Πατέρας του Άμλετ @Άλμα |Τελευταία παράσταση 12/2
Σίρλεΰ Βαλεντάιν @Ζέα Digital Cinema |Τελευταία παράσταση 17/2
(Έπειτα συνεχίζει στο θέατρο Ριάλτο, Αλέκος Αλεξανδράκης).

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα