Ταινίες - Φεβρουάριος 2012

Διαβάστε ποιές ταινίες σας προτείνουν οι συντάκτες μας για το μήνα Φεβρουάριο.
Διαβάστηκε φορες
Οι πρώτοι δύο μήνες κάθε έτους είναι οι μήνες των κινηματογραφικών βραβείων. Αφού παρακολουθήσαμε τις Χρυσές Σφαίρες, τα SAG και σε αναμονή των Όσκαρ οι συντάκτες μας σας προτείνουν τις αγαπημένες τους ταινίες για το Φεβρουάριο.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ (THE DESCENDANTS)
Αμερικανική δραματική (2011)
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπο Μπρίτζες, Τζούντι Γκριρ, Σάιλιν Γούντλι
Ο Χαβανέζος Ματ Κινγκ, ένας ευκατάστατος δικηγόρος και αδιάφορος πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του όταν η γυναίκα του τραυματίζεται σε ατύχημα και πέφτει σε κώμα. H ταινία έχει ήδη κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και έχει 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ.



J. EDGAR
Αμερικανική δραματική (2011)
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Με τους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ναόμι Γουότς, Τζούντι Ντεντς, Άρμι Χάμερ
Η ζωή του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και αργότερα του FBI επί πέντε δεκαετίες, για πολλούς του ισχυρότερου άντρα των ΗΠΑ κατά τον 20ό αιώνα. Διαβάστε εδώ την κριτική της στήλης μας CineGrill για την ταινία.


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ (THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO)

Αμερικανικό θρίλερ (2011)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Πλάμερ
Ένας καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμηση δημοσιογράφος αναλαμβάνει να ερευνήσει την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της γόνου μιας πανίσχυρης οικονομικά σουηδικής οικογένειας. Μια αντικοινωνική ερευνήτρια-χάκερ με προσωπικά προβλήματα θα προσφερθεί να τον βοηθήσει.
Διαβάστε εδώ για την μουσική επένδυση της ταινίας από τον Trent Reznor και τον Atticus Ross.


ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Ελληνική κοινωνική (2011)
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος
Με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου
Ένας προανακριτής της αστυνομίας, στην προσπάθειά του να σώσει έναν άδικα κατηγορούμενο, σκοτώνει κατά λάθος έναν εκβιαστή. Οι σχέσεις του με τους μάρτυρες του εγκλήματος θα περιπλακούν επικίνδυνα όταν στη μέση μπουν η απληστία και ο έρωτας.


ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Ελληνική δραματική (2011)
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης
Με τους: Χρήστο Λούλη, Ερρίκο Λίτση, Όλια Λαζαρίδου, Νατάσα Ζάγκα, Μιχάλη Φωτόπουλο
Τέσσερα ζευγάρια διασταυρώνουν τις αναπάντεχες ερωτικές ιστορίες τους κατά τη διάρκεια του πατρινού καρναβαλιού. Σε μουσική του GPal.







Ακόμα, από 16 έως 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo. Χώροι: ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιερά Οδός 48 & Μ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός) και ΝΙΧΟΝ (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός). Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε ακόμα