Cine grill: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, 1/3/2012

Ο νέος μήνας κάνει την είσοδο του με τρείς νέες ταινίες και με τον Johny Depp να κάνει την επανεμφάνιση του στις αίθουσες.
Διαβάστηκε φορες
Το Μεθυσμένο Ημερολόγιο (The Rum Diary)

Σκηνοθεσία: Μπρούς Ρόμπινσον
Σενάριο: Μπρούς Ρόμπινσον, Χάντερ Τόμσον
Με τους: Τζόνι Ντέπ, Άαρον Έκχαρτ, Μάικλ Ρίσπολι, Άμπερ Χέρντ
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντική

Ένας δημοσιογράφος από την Αμερική, δέχεται μια δουλειά στο Πουέρτο Ρίκο και προσπαθεί να εγκλιματιστεί, ανάμεσα στους επαναπατρισμένους συναδέλφους του και το αλκοόλ.
Από τις πρώτες σκηνοθετικές απόπειρες του Bruce Robinson, τον οποίο έχουμε συνηθίσει κυρίως σαν σεναριογράφο. Μια ενδιαφέρουσα παραγωγή, με αρκετά παράξενους χαρακτήρες και κάποια κωμικά στοιχεία, με μεγάλο πλήγμα το στόρι της, που ενδεχομένως να μην απαιτεί μια ολόκληρη ταινία για να αποδοθεί σωστά.

Εντάξει, ο Johnny Depp είναι ο καταλληλότερος ηθοποιός για τον συγκεκριμένο ρόλο δεδομένου ότι έχει πρωταγωνιστησει σε διάφορες ταινίες όπου απαιτείται να αναλώνεται σε διάφορες κρεπάλες (Fear and Loathing in Las Vegas, Blow, Pirates of the Caribbean). Εκπληκτική ηθοποιία από το συγκεκριμένο, αλλά και από αρκετούς που τον πλαισιώνουν (Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi).

Η σκηνοθεσία δεν ξεχώρισε, καταφέρνοντας όμως να μας δώσει μοναδικά πλάνα από την Καραϊβική, ενώ σε κάποια σημεία “γέμιζε” τις σκηνές και αυτό χτυπούσε λίγο άσχημα. Η υπόθεση, όπως προαναφέραμε, θα μπορούσε να καλύψει εξαιρετικά την εισαγωγή μιας ταινίας και να τραβήξει αρκετά τον θεατή να δει και την συνέχεια της. Το μόνο ίσως ελαφρυντικό, είναι το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία.
Μια ευχάριστη σε γενικές γραμμές ταινία, που όμως δεν θα την προτείναμε στο σινεμά. Για το σπίτι είναι ότι πρέπει.

Τρέιλερ:



Όσλο, 31 Αυγούστου (Oslo, 31 August)

Σκηνοθεσία: Γοακίμ Τρίερ
Σενάριο: Γοακίμ Τρίερ
Είδος: Κοινωνική
Με τους: Αντρές Ντάνιελσεν, Λίε Χανς, Όλαφ Μπρένερ, Ίνγκριντ Όλαβα

Ο Άντερς μετά απο την περίοδο της αποτοξίνωσης του, βγαίνει απο το κέντρο αποτοξίνωσης καθαρός. Όμως πλέον έχει χάσει κάθε σχέση που είχε στο παρελθόν. Αν και καθαρός τώρα πιά, θεωρεί οτι η νέα του ζωή δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα.

Τρέιλερ:



Café De Flore

Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαλέ
Σενάριο: Ζαν Μαρκ Βαλέ
Είδος: Κοινωνική
Με τους: Βανέσα Παραντί, Κέβιν Πάρεντ, Ελέν Φλορέντ, Αλίς Ντιμπουά, Μισέλ Ντιμόντ

Μια ερωτική ιστορία μεταξύ ανθρώπων που τους χωρίζουν πολλά αλλά τους ενώνουν ακόμα περισσότερα. Η ταινία μας μιλάει για τη ζωή της Ζακλίν στη δεκαετία του ’60 στο Παρίσι και τη ζωή του Αντουάν, ενός πρόσφατα χωρισμένου άντρα στο Μόντρεαλ του σήμερα.

Τρέιλερ:




Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα