FM TO WEB - Jack RULES!

Ω ναί! Γιατί το 'Blunderbuss' του Jack White Δ Ε Ν αστειεύεται!
Διαβάστηκε φορες
*Ω ναί! Γιατί το 'Blunderbuss' του Jack White Δ Ε Ν αστειεύεται..! Εννοώ, OK ο τύπος 'έκλεψε' τους πάντες (που και αυτοί με τη σειρά τους είχαν αντίστοιχα κατακλέψει τους προηγούμενους, όπως πάντα συμβαίνει) για να διαμορφώσει ένα 'προσωπικό' (χμ...) ήχο τόσα στα χρόνια, όμως εδώ με αυτό το album μας φανερώνει πεντακάθαρα αυτό που μάλλον πάντα υποψιαζόμασταν.. 'Χέι, ήρθα για να μείνω μάγκες και από ταλέντο,να φάνε και οι κότες..' Τραγούδια ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ, που κλάνουν (!) κερανούς και χέζουν θύελλες που θα έλεγε και ο (rock & roll...) ποιητής! Δικαιολογημένα τα 5 αστέρια σχεδόν παντού, όπως στο 'Mojo' ας πούμε για παράδειγμα. Jack RULES! Το 'Blunderbuss' ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των album που γεννήθηκαν κλασικά... Tόσο ΑΠΛΟ.
 
*Εδω ο 'δικός μας' John Robb, στο BBC, για την 'επιστροφή' (σε βινύλιο..) των Pistols. Κι εδώ (Φίλιππε..) οι μπάντες που θα φιλοξενήσει ο John μέσα στο καλοκαίρι για φέτος! PIL, Rancid, Monochrome Set,και... SOCIAL DISTORTION ανάμεσα σε άλλα!
 
*8 Ιουλίου (Παρασκευή) ο Justin Sullivan (NEW MODEL ARMY) στο 'CLOSER'! Αυτά είναι νέα! Ακουστικό σετ βέβαια και ΠΟΛΛΗ ψυχή, μαζί με σπουδαία τραγούδια όπως πάντα. Φυσικά και θα τον έχω στην εκπομπή, όπου θα τα πούμε και αναλυτικά για μια μπάντα που λατρεύω χρόνια 'αλλωστε..
 
*Αυτή την Παρασκευή οι Get Well Soon στο 'Passport' κι αυτά ΔΕΝ χάνονται..
 
*Η επιστροφή του Dr John με το 'Locked Down' τσακίζει κόκκαλα!'Οσοι περιμένετε εύκολες λύσεις και 'αχ τι όμορφο δισκάκι σκάρωσε ο παππούς' χάσατε! Οκ οι τσογλαναραίοι (oi Black Keys ντε!) έχουν βάλει όχι μόνο το χεράκι τους, μα και το ποδαράκι τους εδώ (!) κι έχουν δώσει μια γερή κλωτσιά στην 'εμπνευση του μεγάλου, που τραγουδάει με γρέζι ψυχής και καύλα 20άρη πακέτο λέμε! Στα 2-3 καλύτερα που άκουσα φέτος..
 
*Caetano Veloso & David Byrne - Live At Carnegie Hall, Frankie Rose - Interstellar, Chuck Prophet - Temple Beautiful,Graham Coxon - A & E,Killing Joke - MMXII. Kάποια απο τα νέα δισκάκια που ακούω πολύ τελευταία..

*Διαβάσατε την συνέντευξη του Rudi Protrudi εδώ πριν απο λίγες μέρες υποθέτω. Σύντομα θα είναι και 'on air' στην εκπομπή, καθώς οι μέρες για την εμφάνιση των FUZZTONES πλησιάζουν πια. 5 Μαίου στο Gagarin βέβαια.
 
*Αν 'Rock' (χμ...χμ...) είναι το ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ πακετάκι 'μπυρίτσα, συναυλία, κώδικας Rock συμπεριφοράς' και τα υπόλοιπα, τότε ναι..ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν ήταν..Rock! Αν η ΒΑΣΗ της ίδιας της ΕΝΝΟΙΑΣ 'ομως, πέρα και ΠΡΙΝ απο φόρμες (...) είναι η αυθεντικότητα και η αμεσότητα του πράγματος, το 'ντομπρο' και ευθύ της ιστορίας (μαζί με το ταλέντο πάντα) τότε ο Δημήτρης (πέρα απο γαύρος) ήταν και Rock όσο ελάχιστοι σε αυτόν τον τόπο μάγκες μου.
 
*Η συνέντευξη του Peter Hammill στο νέο τεύχος του 'Mojo' (που το αναφέρω και πάλι σήμερα, γιατί το θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ απλά) είναι απίστευτα μεστή, όπως και ο ίδιος βέβαια εδώ και δεκαετίες... Μακάρι να τον δούμε σύντομα. Εχει ΝΕΟ album άλλωστε.
 
*Η συγκεκριμένη εκδοση ΕΙΝΑΙ απόκτημα για κάθε φίλο της μουσικής. Το 'Script Of The Bridge' των CHAMELEONS, πέρα απο τεράστια επιροή για μπάντες όπως οι EDITORS, είναι και ένα απο τα 100-200 καλύτερα album για ολόκληρη την δεκαετία του '80. Τρέξτε... Με αφορμή το album αυτό,να πω ότι ο Mark Burgess,είναι ένα απο τα καλύτερα άτομα που έχω συναντήσει σε αυτό το χώρο. Σεμνός,εντελώς απλός και 'αμεσος στην συμπεριφορά του και γλυκά μοναχικός την ώρα που 'χάνεται' στην μουσική του..Εδω απο την πρόσφατη εκπομπή του Riley στο BBC 6.ΔΕΝ έχουμε πολλούς τέτοιους,πιστέψτε με..
 
*Εδω και καιρό (...) θέλω να γράψω κάτι 'ξεχωριστά',για τον Syd Barrett. ΣΥΝΤΟΜΑ...
 
*Να ακούτε μουσική...Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα