Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος της Τάνιας Τσανακλίδου

Κυκλοφόρησε η... "Προσωπογραφία" της Τάνιας Τσανακλίδου, ο νέος προσωπικός δίσκος της σπουδαίας ερμηνεύτριας και πρώτος τέτοιος μετά από 9 ολόκληρα χρόνια!

Διαβάστηκε φορες
Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες η "Προσωπογραφία", ο νέος προσωπικός δίσκος της Τάνιας Τσανακλίδου και πρώτος τέτοιος για την σπουδαία ερμηνεύτρια τα τελευταία 9 χρόνια. Ταυτόχρονα, με το δίσκο αυτό η Τσανακλίδου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τη δισκογραφική εταιρία Lyra.

Εννιά χρόνια χωρίς μια ολοκληρωμένη, προσωπική δισκογραφική δουλιά με νέο υλικό είναι πάρα πολλά για μία τόσο σπουδαία φωνή που μας χαρίζει εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές ερμηνείες. Γι' αυτό και η κυκλοφορία της "Προσωπογραφίας" είναι μία από τις πολύ ευχάριστες ειδήσεις της τρέχουσας ελληνικής δισκογραφίας.

Ο νέος αυτός δίσκος της Τάνιας Τσανακλίδου περιέχει 11 καινούρια τραγούδια και ένα hidden track που είναι remix ενός από τα υπόλοιπα ("Καληνύχτα") σε επιμέλεια Μιχάλη Δέλτα. Οι δημιουργοί των τραγουδιών είναι κατά κύριο λόγο νέοι και ταλαντούχοι, όπως ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η Ελεάνα Βραχάλη που υπογράφουν τρία τραγούδια, οι εξαίρετοι και γνωστοί από τη συνεργασία τους με τη Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευγγελάτος που υπογράφουν δύο ακόμη και ο Θοδωρής Οικονόμου που υπογράφει τρία κομμάτια σε στίχους Άκη Δήμου και Σταύρου Σταύρου. Το "Καληνήχτα" που..."πειράζει" ο Μιχάλης Δέλτα στο τέλος του δίσκου, υπογράφει στην κανονική του εκδοχή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε στίχους Γιάννη Μαύρου, ενώ με ένα ορχηστρικό συμβάλλει και ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.

Ένας δίσκος με αξιόλογους δημιουργούς και μια αναμφισβήτητα κορυφαία φωνή που ερμηνεύει, όπως πάντα, με αισθαντικότητα και θεατρικότητα όλα τα κομμάτια. Η ίδια η Τάνια Τσανακλίδου σημειώνει: "Παρότι είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος, η αλληλουχία των τραγουδιών εξυπηρετεί μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, καθώς και ένα συνολικό ηχητικό concept. Ακούγοντας την "Προσωπογραφία" διαπιστώνεις ότι το βαθύτερο νόημα συνάγεται απ'  το σύνολο του ακούσματος".

Οι τίτλοι και οι συντελεστές των τραγουδιών:

01. Πάντα
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
02. Νυχτώνει
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Στίχοι: Άκης Δήμου
03. Μόνη μου
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
04. Εγώ για δύο
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
05. Αυτό είμαι
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
06. Νύχτα της φωτιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
07. Intro (ορχηστρικό)
Μουσική: Αντώνης Ανδρέου
08. Προβολέας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Στίχοι: Άκης Δήμου
09. Καληνύχτα
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στίχοι: Γιάννης Μαύρος
10. Παράδεισος
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
11. Έξοδος (ορχηστρικό)
Μουσική: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας
hidden track. Καληνύχτα
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στίχοι: Γιάννης Μαύρος
Dangerous Liaisons MIx by Miκael Delta 

Ίσως έχετε ακούσει ήδη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς το "Εγώ για δύο". Πάρτε μία γεύση:
Διαβάστε ακόμα