Σε DVD η συναυλία επανένωσης των Led Zeppelin στο Λονδίνο το 2007

Η συναυλία επανένωσης και η πρώτη χωρίς τον Bonham.
Διαβάστηκε φορες
Με ένα video teaser οι Led Zeppelin ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της συναυλίας επανένωσης των Led Zeppelin στο Ο2 Arena του Λονδίνου στη μνήμη του Ahmet Ertegun.



Το Ahmet Ertegun Tribute Concert ήταν μια φιλανθρωπική συναυλία στη μνήμη του Ahmet Ertegün, μουσικού, επιχειρηματία, ιδρυτή και προέδρου της Atlantic Records. Οι Led Zeppelin ήταν headliners σε αυτή την εκδήλωση, και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς καθώς ο Ertegün ήταν αυτός που τους ανακάλυψε, όπως και άλλα ονόματα: Eric Clapton, Phil Collins, Genesis, Rolling Stones, Crosby, Stills, Nash and Young, Aretha Franklin, Ray Charles κ.ά. Στις 10 Δεκεμβρίου 2007, λοιπόν, οι Led Zeppelin έδωσαν την πρώτη συναυλία τους μετά το θάνατο του ντράμερ John Bonham το 1980. Ο γιος του, Jason, έπαιξε στη θέση του.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness του 2009, αυτή η συναυλία έχει το ρεκόρ ζήτησης εισιτηρίων για μεμονωμένη εκδήλωση, καθώς κατεγράφησαν 20 εκατομμύρια αιτήματα online.

Η κυκλοφορία αναμένεται τα Χριστούγεννα και σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ο Jimmy Page δουλεύει τους τελευταίους μήνες ασταμάτητα για το DVD: «ο Jimmy Page βρίσκεται στο στούντιο για να επιβεβαιωθεί ότι όλα είναι τέλεια. Το συγκρότημα θέλει το DVD να ακολουθεί τα υψηλά τους στάνταρ». Η ίδια πηγή αναφέρει, όμως, ότι το DVD θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 22 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα .

Ο τραγουδιστής και frontman Robert Plant έχει ήδη αποκλείσει και άλλη επανένωση του συγκροτήματος σε περσινή συνέντευξή του στο Rolling Stone: «Έχω απομακρυνθεί τόσο πολύ από αυτό που σχεδόν δεν μπορώ να το αντιληφθώ... Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται αλλά σκεφτείτε το από τη δικιά μου πλευρά – σύντομα, θα χρειάζομαι βοήθεια να περάσω το δρόμο απέναντι».

Setlist:
Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time of Dying/Honey Bee
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody's Fault but Mine
No Quarter
Since I've Been Loving You
Dazed and Confused
Stairway to Heaven
The Song Remains the Same
Misty Mountain Hop
Kashmir

Encore 1:
Whole Lotta Love
Encore 2:
Rock and Roll


Διαβάστε ακόμα