FM to WEB: Dot Dash - συνέντευξη

Ο Terry Banks των Dot Dash απαντά στις ερωτήσεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου
Διαβάστηκε φορες
Ωραίος ήχος. Φρέσκο αεράκι. Θυμίζει τα πάντα, χωρίς να αντιγράφει τίποτα. Πάμε στην συνέντευξη λοιπόν...

Δημήτρης Αντωνόπουλος: Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι πολύ για αυτή τη συνέντευξη.. Πολύ καλή δουλειά παιδιά! Φανταστικά τραγούδια/ φοβερός ήχος! Λοιπόν, πείτε μου την ιστορία σας σαν μπάντα...
Terry Banks:
Είμαστε από την Ουάσινγκτον. Ξεκινήσαμε να παίζουμε σε συναυλίες από το καλοκαίρι του 2010. Ο Hunter (μπάσο) και εγώ ήμασταν σε μια μπάντα που λεγόταν Julie Ocean. Ψιλοξέραμε τον Danny (drummer) από την περιοχή. Αυτός ήξερε τον Bill (κιθάρα) – οι τέσερίς μας αποφασίσαμε να κάνουμε μια μπάντα... Το καλοκαίρι του 2011, η καναδική ανεξάρτητη δισκογραφική The Beautiful Music (www.thebeautifulmusic.com) κυκλοφόρησε το ντεμπούτο δίσκο μας, spark>flame>ember>ash. Το καλοκαίρι του 2012, κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος μας, Winter Garden Light. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε τον τρίτο δίσκο το καλοκαίρι του 2013.

Δ.Α.: Τι είναι τελικά το Rock & Roll; Φθηνά ξενοδοχεία και συναυλίες σε όλο τον κόσμο; Κάτι πρέπει να υπάρχει (ακόμα) πίσω από τη βιομηχανία... Το πιστεύετε;
T.B.:
Χμμμ... Δεν είμαι σίγουρος ότι εμείς σαν Dot Dash ξέρουμε... Είμαστε αρκετά απομακρυσμένοι από τις διαδικασίες της μουσικής βιομηχανίας (έτσι όπως είναι). Είμαστε απλά χαρούμενοι που κυκλοφορούμε δίσκους και εμφανιζόμαστε σε ενδιαφέρουσες συναυλίες. Υποθέτω ότι αυτό είναι λίγο ‘rock & roll’ με τον τρόπο του....

Δ.Α.: Πείτε μου για το 'Live To Tell', ένα πραγματικά όμορφο τραγούδι... πολύ «βρετανικό» (αν μπορώ να το πω αυτό) ακόμα και αν είστε από την Washington! Μου θυμίζει πολύ τις καλές post-punk μπάντες!
Τ.Β.:
Ευχαριστούμε πολύ... Ναι, μας αρέσει η post-punk και νομίζω αυτό φαίνεται στη μουσική μας. Μας αρέσει επίσης και η Βρετανική μουσική – αλλά όχι γιατί προέρχεται από εκεί – απλά μας αρέσει η ποιητικότητα, η ενέργεια και η μελωδία, και αυτά μπορούν να κατάγονται από οπουδήποτε.

Δ.Α.: Οι επιρροές σας;
Τ.Β.:
Αντιστέκομαι στον πειρασμό να αραδιάσω ονόματα από μπάντες – π.χ. πολλές mod/post-punk/new wave μπάντες – αλλά η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πω ότι μας αρέσει πολύ η μουσική που κυκλοφόρησε από το 1977 μέχρι το 1981 (περίπου). Και κάποια από τα 60s. Και κάποια από τα 80s. Και κάποια πρόσφατα.

Δ.Α.: Και τώρα η κλασική μου ερώτηση! Ας πούμε ότι είμαστε σε μια χρονομηχανή (!) για τις επόμενες 24 ώρες! Που θα θέλατε να πάτε (παρελθόν ή μέλλον) για μια ολόκληρη ημέρα και γιατί;
Τ.Β.:
Ουάου... αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Ειλικρινά, νομίζω ότι θα ήθελα να γυρίσω πίσω και να σώσω μερικούς ανθρώπους από άσχημες καταστάσεις (αλλά είναι τόσες πολλές – από που να ξεκινήσεις;). Από μουσικής πλευράς, θα ήθελα πολύ να δω τους The Byrds, στο Ciro’s του Los Angeles, την άνοιξη του 1965… ή τους Orange Juice στην εποχή του Postcards, ίσως με τους νέους Aztec Camera στο support, στη Γλασκόβη, περίπου το 1980/81. 

Δ.Α.: Μπορούμε να μιλήσουμε λίγο γαι το δίσκο σας 'Winter Garden Light'; Πως το βλέπετε τώρα; Μιλάω για τη διαδικασία δημιουργίας του.
Τ.Β.:
Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα και τις αντιδράσεις του κοινού – πολλές καλές κριτικές. Το ηχογραφήσαμε σε τρεις ημέρες σε ένα στούντιο στη Βαλτιμόρη και όλα κύλισαν πολύ καλά. Θα επιστρέψουμε στο ίδιο μέρος για το τρίτο άλμπουμ – λέγεται Lord Baltimore Studios – και ανυπομονούμε.

Δ.Α.: Μπορείτε να μου πείτε τα 5 πιο αγαπημένα σας άλμπουμ;
Τ.Β.:
Άλλη μια δύσκολη ερώτηση αλλά μάλλον η απάντηση θα ήταν :
The Undertones - Positive Touch
The Byrds - Mr. Tambourine Man
The Clash - London Calling
The Bongos - Drums Along The Hudson
Joy Division - Unknown Pleasures

Δ.Α.: Iggy Pop ή David Bowie;
Τ.Β.:
Χμμμ.. Μπορώ να απαντήσω Lou Reed; Μου αρέσει η mod εποχή του David Bowie. Έχεις ακούσει το ‘The London Boys’ – αυτό το καταθλιπτικό, σκοτεινό, καλλιτεχνικό πράγμα που έκανε περίπου το’66? Είναι εξαιρετικό. Έγραψε άλλο ένα απίστευτο τραγούδι τότε που λέγεται ‘Can’t Help Thinking ‘bout Me’ – ξεπερνάει τους The Who σε Who-ότητα. 

Δ.Α.: Υπάρχει περίπτωση για μια συναυλία στην Αθήνα;
Τ.Β.:
Ίσως στην Athens, Georgia.. Κάνουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε και έχουμε παίξει με ονόματα όπως The Drums, Ash, Hugh Cornwell και The Chameleons, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Αλλά η πλειοψηφία των συανυλιών είναι γύρω από την Washington, με μερικά ταξίδια εκτός πόλης (New York, ή οπουδήποτε). Το να έρθουμε στην Ελλάδα είναι ένα (πολύ επιθυμητό) άπιαστο όνειρο... Έχω διαβάσει για μπάντες όπως οι Sad Lovers και οι Giants που πήγαν στην Αθήνα για δυο συναυλίες που το ‘gig fee’ /τα εισιτήρια των συναυλιών απλά κάλυπταν τα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν, είναι ένας Αθηναίος promoter που να είναι είτε εξωπραγματικά αισιόδοξος ή έχει κακή σχέση με τα μαθηματικά, και θα είμαστε εκεί την επόμενη ώρα.

Dot Dash info:  https://www.facebook.com/dotdashdc
Τα Winter Garden Light και spark>flame>ember>ash είναι διαθέσιμα στο www.thebeautifulmusic.com
Και τους δυο δίσκους μπορείτε να τους κατεβάσετε από iTunes, Bandcamp, eMusic, και Αmazon.


Tags