Πάνος Μουζουράκης: Ο νέος δίσκος θα λέγεται "Στόχος"

Την Παρασκευή είχαμε ραντεβού με τον Πάνο Μουζουράκη στον Σταυρό του Νότου. Λίγο πριν την παράσταση, μας μίλησε για τα ά-παντα.
Διαβάστηκε φορες
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου είχαμε ραντεβού με τον Πάνο Μουζουράκη στον Σταυρό του Νότου. Λίγο πριν την παράσταση, μας μίλησε για τα ά-παντα.

Μπήκε χαλαρός στο μαγαζί με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι και αφού συστηθήκαμε, ανέβηκε για λίγο στη σκηνή για μια μικρή πρόβα. Αμέσως μετά τον ακαλουθήσαμε στα καμαρίνια, όπου και συζητήσαμε. Θέλαμε πολύ να τον γνωρίσουμε από κοντά, μιας και έχουμε ακούσει πολλά γι' αυτόν κατά καιρούς. Πολύ φιλικός μαζί μας, και ιδιαίτερα δεκτικός σε διαφόρων ειδών ερωτήσεις, συμπέρασμα τελικά δεν βγάλαμε, και αυτό είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον!

Μίλησαν, γέλασαν και φιλοσόφησαν μαζί του ο Αντώνης Κατσαμάς και η Δανάη.

- Θα θέλαμε να μας πεις, κατά την γνώμη σου, σε τι χρησιμεύει η τρύπα που έχουν τα ντονατς;

Π.Μ: Πολύ ωραία ερώτηση αυτή!! Λοιπόν, μπορεί να είναι εξοικονόμηση στο ζυμάρι, μπορεί επίσης να είναι πρακτικό ζήτημα, για να μπορεί το παιδάκι να το πιάνει από την τρύπα και να μην λερώνεται. Από την άλλη, μπορεί να είναι και ερωτικό σύμβολο, ξέρεις  που λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Επίσης, μπορεί ο τύπος που το έφτιαξε, να άφησε την τρύπα για να βάλει μια φράουλα, ένα κεράσι, κάτι που ποτέ όμως δεν έκατσε. Με αποτέλεσμα να το παρεξηγήσουν τελικά και να μείνει η τρύπα κενή. Αλλά τελικά, μπορεί να είναι ένας συμβολισμός απέναντι στο κατεστημένο αυτή η τρύπα, γιατί μπαίνοντας στη διαδικασία να παίξεις με το φαΐ σου, για παράδειγμα να κάνεις χουλα χουπ με το δάχτυλο στην τρύπα, πας κόντρα στον πρώτο κανόνα της μάνας σου , που λέει '' μην παίζεις με το φαΐ σου''.

-Όλοι έχουμε παρατηρήσει, ότι κατά καιρούς αγοράζουμε πράγματα τα οποία δεν χρησιμοποιούμε ποτέ. Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος είναι από την φύση του, ον αχόρταγο που διψάει για πράγματα, ακόμα και εκείνα που δεν του χρειάζονται;

Π.Μ: Κοίταξε να δεις. Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Φαντάζομαι ότι κάποιος κοινωνιολόγος θα ήταν πιο αρμόδιος να απαντήσει πάνω σε αυτό. Η αλήθεια είναι, φαντάζομαι, κάπου θα υπάρχει μέσα μας ένα μικρόβιο που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν, οι τύποι της διαφήμισης  ώστε να σου τσιγκλίσουν το ενδιαφέρον και να σου γεννήσουν την ανάγκη. Φαντάζομαι για να έχουμε φτάσει ως εδώ, είναι γονιδιακή η προδιάθεση για πολυτέλεια.

- Θα θέλαμε να μας πεις ''αν το χρήμα δεν το παν, τότε το πολύ χρήμα τι είναι;''

Π.Μ: Αν το θυμάμαι καλά, λέει '' το χρήμα δεν είναι το παν αλλά ο χρόνος είναι χρήμα. Άρα ούτε ο χρόνος είναι το παν, ήταν μια πολύ περίεργη εξίσωση, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, άρα ούτε ο καλύτερος γιατρός είναι το παν, ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που θα σου σώσει την ζωή, άρα πάλι δεν είναι το παν. Και η ζωή δεν είναι το παν, τώρα πάει πολύ βαθιά για να βρούμε τι είναι το πολύ χρήμα. Χαχαχαχαχα.

- Τι είναι για σένα τα υλικά αγαθά;

Π.Μ. Ε, δεν θα είχα την κιθάρα μου να γράφω μουσική, δεν θα είχα το playstation να ψυχαγωγήσω τον εαυτό μου και τους φίλους μου, δεν θα είχα κρεβάτι να κοιμηθώ, ξέρω εγώ; Τα υλικά αγαθά είναι αυτό που λέει η λέξη. Τώρα, το πόσο αγαθά  και αθώα είναι τα υλικά, εξαρτάται από το τι υλικό είναι.

- Πόσο καλή φρούρηση έχουν τα πράσα και τους πιάνουν όλους εκεί;

Π.Μ.: Το θέμα είναι ότι τα πράσα, όπως βλέπεις, δεν προσφέρονται για την κατάλληλη κάλυψη , ώστε να κάνεις την μαλακία χωρίς να σε δει κανείς. Χαχαχα!!!

- Είσαι υπέρ του καλοπροαίρετου ψέματος με κίνδυνο να αποκαλυφθείς ή διαλέγεις την ψυχρή αλήθεια;

Π.Μ: Ανάλογα την περίσταση. Γενικότερα , δεν μ' αρέσει να λέω ψέματα. Κάποιος μου είχε πει κάποτε όμως, πως για να σου λένε ψέματα οι άνθρωποι, κάποιο λόγο θα έχουν. Οπότε, μην το ψάχνεις πάντα.

- Αν υποθέσουμε πως ισχύει το ότι δεν μας κάνει καλό να τρώμε αργά τη νύχτα, για ποιο λόγο τα ψυγεία έχουν φωτάκι;

Π.Μ. : Που ανοίγει και με την πόρτα. Δεν έχει καν διακόπτη, δεν έχεις επιλογή. Ή μάλλον έχεις!!! Μπορείς να πας στο ασανσέρ. Έχει το ίδιο εφέ. Η αλήθεια είναι, ότι είχε τρομερό μυστήριο, όταν πιτσιρικάς έκλεινες αργά την πόρτα και κόλλαγες την μούρη σου στην πόρτα να δεις που κλείνει τελικά .

- Πόσοι άνθρωποι , βρίσκονται online στο facebook, στην Νέα Υόρκη , στις 3 το πρωί μιας Κυριακής;


Π.Μ. : Έχετε την στατιστική λύση εκεί;
Μixgrill: Όχι, είναι ρητορική τελείως..

Π.Μ. : Τότε ξέρω πόσοι...2 !!! Περίμενε. Όταν εκεί είναι 3 το πρωί εδώ είναι απόγευμα, ε; Τότε , όλη η Αμερική είναι online στάνταρ γιατί είναι η ώρα που μπαίνω να κάνω post. Χαχαχαχα!!!!

- Social Media.  Εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης ή πλασματική πραγματικότητα που οδηγεί στην αποξένωση;

Π.Μ. : Διαλέγω την απάντηση Γ. Χαχαχα !!!

- Βάλε στην σωστή σειρά τις παρακάτω λέξεις. Πλοκάμι- βυθός- χταπόδι.

Π.Μ. : Κοίταξε να δεις. Είναι ανάλογα! Άμα είναι αρχή του επεισοδίου, είναι βυθός -χταπόδι- πλοκάμι που πάει να κάνει την κίνηση. Άμα είναι το τέλος του επεισοδίου, μόλις έχει σώσει ο Μπομπ σφουγγαράκης το βυθό του μπικίνι είναι το αντίθετο. Πλοκάμι- χταπόδι- έξοδος.

- Είσαι αργός και μεθοδικός ή γρήγορος και απρόσεκτος;

Π.Μ.
Όταν οδηγώ είμαι αργός και απρόσεκτος και όταν κάνω σεξ , είμαι γρήγορος και μεθοδικός. Χαχαχαχαχα.

- Τελικά , ποιος γελάει τελευταίος;

Π.Μ. :
Φαντάζομαι, αυτός που έπιασε τελευταίος το ανέκδοτο;

- Σ' ενδιαφέρει να έχεις δίπλα σου χαρούμενους ανθρώπους ή να τους κάνεις εσύ να γελάνε;

Π.Μ. :
Επειδή είμαι εγωκεντρικό πλάσμα, μ' αρέσει να τους κάνω να γελάνε. Αν και είναι  αμφίδρομη κατάσταση. Τους κάνεις να γελάνε και με τη σειρά τους σε κάνουν αυτοί, οπότε έρχεται μια ισορροπία.

- Αν δεν πετύχεις με την πρώτη φορά κάτι, δοκιμάζεις ξανά ή καταστρέφεις οτιδήποτε που αποδεικνύει πως προσπάθησες και απέτυχες;

Π.Μ. :
Restart Mission.

- Ο Εμίλ Ζολά, είχε πει πως ο καλλιτέχνης δεν είναι τίποτα χωρίς το ταλέντο αλλά και το ταλέντο δεν είναι τίποτα χωρίς τη δουλειά. Τελικά , νομίζεις πως μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος έχοντας το ένα απο τα δύο;

Π.Μ. :
Μια χαρά τα λέει ο Εμίλ. Ι like...

- Σ' έχουμε δει ως ηθοποιό , τραγουδιστή, performer. Τι αισθάνεσαι πως είσαι πιο πολύ;

Π.Μ. :
Έχω πει ξανά, πως οτιδήποτε πω σήμερα, αύριο μπορεί να μην ισχύει. Και όπως πέρυσι είπα, πως έχω καλύψει το θέμα του ηθοποιού και πάω να κάνω πράγματα στο τραγούδι τώρα, μ' έπιασε ένα μικρόβιο και φέτος το  καλοκαίρι μπορεί να κάνω θέατρο , προσπαθώντας να μην παραμελήσω το τραγούδι. Μπορεί να κάνουμε στο θέατρο Αθηνά το Hangover, σε ελληνικό κείμενο, διασκευή από τη γνωστή ταινία και μπορεί το χειμώνα να κάνω την Εβίτα με την Μποφίλιου.

- Επόμενος δίσκος;

Π.Μ. :
Είναι έτοιμος σχεδόν. ''Στόχος'' λέγεται, θα έχει 10 τραγούδια μέσα, τα εξώφυλλα είναι έτοιμα και ελπίζω σύντομα να βγει. Αυτά ξέρω προς το παρόν.

Ευχαριστούμε!

Κλείσαμε την πόρτα απο τα καμαρίνια και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει τι είναι το φαινόμενο Μουζουράκης...

Όποιος κατάλαβε να μας πει και εμάς... Εμείς απλώς το διασκεδάσαμε!


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα