Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου για Επτά+Μία Νύχτες στο gazARTE.

Η Χάρις Αλεξίου ξεκίνησε τις εμφανίσεις της για Επτά+Μία Νύχτες στο gazARTE.
Διαβάστηκε φορες
"Επτά και Μια Νύχτες" με τη Χάρις Αλεξίου και τους Nouvelle Sextette στο gazARTE. Είναι αρκετές; Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει σε live εμφανίσεις παρουσιάζοντας μας τα νέα της τραγούδια από το album "Η Τρίπλα" καθώς και παλιά τραγούδια, ενορχηστρωμένα από τους μοναδικούς μουσικούς Nouvelle Sexttete.

Η κυρία του ελληνικού τραγουδιού ακροβατώντας, όπως πάντα, μεταξύ του κλασσικού και του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού επέστρεψε στο gazARTE σε στυλ αθηναϊκής μπουάτ του '70 για 8 μόνο εμφανίσεις.

Το MixGrill ήταν στη βραδιά, που ετοίμασαν η Χάρις Αλεξίου και οι Nouvelle Sextette για τους δημοσιογράφους και σας δίνει μια μικρή γεύση από τις 8 επόμενες εμφανίσεις τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη Χάρις Αλεξίου να τραγουδάει "Αγάπησε με" και να χειροκροτείται από το κοινό, συνέχισε το καλωσόρισμα με το "Και εγώ σαν πόλη" για να μας τραγουδήσει για πρώτη φορά live το νέο της τραγούδι "Οι Στιγμές".Στις πρώτες θέσεις, βρισκόταν και η καλή της φίλη Δήμητρα Γαλάνη με την οποία η Χάρις αστειεύτηκε λέγοντας της ότι μπορεί τα πρώτα τραπέζια να είναι πιο ακριβά, αλλά στις τελευταίες θέσεις υπάρχει καλύτερη ακουστική.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ερμηνεία του "Όνειρο ήτανε" , κάνοντας το κοινό να ανατριχιάσει.  Στη συνέχεια, τραγούδησε τα καινούρια της τραγούδια "Αγάπη σημαίνει" και "Η πρώτη αγάπη" για να αλλάξει τελείως tempo με μια εξαιρετική μίξη σε ρυθμούς tango, των τραγουδιών "Για ένα tango" και "Ο άνθρωπος μου" χαριτολογώντας με τη Δήμητρα Γαλάνη ότι με την ερμηνεία της αυτή, κατάφερε να ξεπεράσει την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που "σκίζει στις ρούμπες" και η Γαλάνη της απάντησε ότι δεν κατάφερε να ξεπεράσει, όμως, τη Μαίρη Λίντα.

Ακολούθησαν "Οι φίλοι μου χαράματα", το καινούριο της τραγούδι "Το δεδομένο",  για την ερμηνεία του οποίου χρειάστηκε έναν κύριο από το κοινό για να "του τα χώνει", γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: "Έτσι κάνουν οι μεγάλες αρτίστες. Πρέπει να σηκώσουν κάποιο από το κοινό", "Του έρωτα και του θανάτου", 'Οι δικοί μου ξένοι", σε μια εξαιρετική ερμηνεία το "Κύριε" του Μάνου Χατζιδάκη, το "Άνθρωποι μονάχοι" και έκλεισε το πρώτο μέρος της βραδιάς με το "Δι' ευχών".Το δεύτερο μέρος της βραδιάς περιείχε περισσότερο αυτοβιογραφικά τραγούδια. Ξεκίνησε λέγοντας ότι κάποτε ζούσε στο χωριό και ο πατέρας της στα χωράφια τη φώναζε "Χαρίκλεια" και έτσι τραγούδησε το τραγούδι "Η βλάχα". Μετά ήρθαν στην Αθήνα, χωρίς χωράφια και χωρίς τον πατέρα της πια, και τραγούδησε το "Μια πίστα από φώσφορο". 

Ο αδερφός της άρχισε να ταξιδεύει και τους έφερνε πολλά δώρα από τα ταξίδια του. Μια φορά θυμάται έφερε δώρο το Χριστό από το Ρίο ντε Τζανέιρο και η μαμά της τον κρέμασε στο μπουφέ πάνω από έναν πορσελάνινο σκύλο με αποτέλεσμα ο σκύλος να τον κοιτάει. Κάπως έτσι, της έκανε δώρο και μια κούκλα.  "Ζήτα μου ό,τι θες",  τη jazz διασκευή του "Πολλές φορές" του Μανώλη Χιώτη και το "Η νύχτα θέλει έρωτα".Στη συνέχεια θυμήθηκε τα λόγια του Μάνου Λοΐζου όταν την κάλεσε να "παίξει" δίπλα του, δίνοντας της το χώρο της και την παρέα του έξω από τις δισκογραφικές εταιρίες. Έτσι, νιώθει και τώρα. 

Στη συνέχεια, τραγούδησε το "Μανούλα μου" σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη, την "Πανσέληνο" , την "Μπαλάντα της Ιφιγένειας"  και έκλεισε με το "Ψυχές και Σώματα".  Επανήλθε όμως σύντομα στη σκηνή για να τραγουδήσει το "Και εγώ έχω κάνει λάθη" και να μας αποχαιρετήσει με το "Όλα σε θυμίζουν"...Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Χάρις Αλεξίου αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας και ότι κάθε εμφάνιση της αποτελεί μια συλλεκτική βραδιά μουσικών εμπειριών. Ένα, όμως, σημαντικό μειονέκτημα στην πρώτη χθεσινή δοκιμαστική της παράσταση αποτελούσε η άρνηση της τραγουδίστριας για φωτογραφίσεις , καθώς επίσης και ο επιτηδευμένα κακός φωτισμός της , που ταλαιπώρησε αρκετούς φωτογράφους και συντάκτες. Κάποιες φορές μετά βίας μπορούσαμε να διακρίνουμε την παρουσία της ερμηνεύτριας, με εξαίρεση, ίσως τον εντονότερο φωτισμό της για κάποια δευτερόλεπτα. Αντιθέτως, πλεονέκτημα αποτελεί ότι  συνοδευόταν  μουσικά από τους εξαιρετικούς Nouvelle Sextette, που την υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο, και η εμπειρία της σε τέτοιες είδους βραδιές από τις παλαιότερες εμφανίσεις της σε μπουάτ.

Παίζουν:

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής,  με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο.
Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα
Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval
Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο
Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )

Πληροφορίες

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη
3, 4, 10, 11, 17,18, 24 & 25 Απριλίου 2013
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων

A ζώνη:  45€
Β ζώνη:  35€
Γ ζώνη:  25€
Όρθιοι:  15€

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα