Τα blues του Chris Eckman στο Faust

Πολλές φορές ονειρεύομαι να δω τους αγαπημένους μουσικούς σε ένα μικρό και συνάμα ζεστό χώρο, σ' ένα μικρό bar, στο οποίο θα είμαστε λίγοι κι εκλεκτοί.
Διαβάστηκε φορες

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Mix Grill.

Πολλές φορές ονειρεύομαι να δω τους αγαπημένους μουσικούς σε ένα μικρό και συνάμα ζεστό χώρο, σ' ένα μικρό bar, στο οποίο θα είμαστε λίγοι κι εκλεκτοί. Έχω ασκεφτεί άπειρες φορές να έβλεπα τους Radiohead να παίζουν unplugged σε ένα χώρο, σαν το Faust. Για λίγους...

Η βραδιά της Πέμπτης στον αρκετά όμορφο χώρο του κέντρου της Αθήνας περιείχε κομμάτια των παραπάνω ονείρων μου. Ο Chris Eckman των Walkabouts είναι μια από τις ιδιαίτερες, χαρακτηριστικές και ζεστές - θα έλεγα - φωνές, που έχω "γνωρίσει"... Η συνύπαρξη του με την Carla Torgerson έχει δημιουργήσει ένα αρκετά πετυχημένο μουσικό δίδυμο.O Chris Eckman είναι ένας από τους δραστήριους ανθρώπους στη μουσική. Έχει γράψει 25 δίσκους και 3 EPs των Walkabouts από το 1984 μέχρι και σήμερα, έχει κυκλοφορήσει 3 solo albums, "A Janela" (1999), "The Black Field" (2004) , "Last Side of the Mountain" (2008) κι έχει γράψει μουσική με τους Dirtmusic (με τους Hugo Race (ex-Bad Seeds) & Chris Brokaw), τους L/O/N/G, The Frictions στη Ljubljana, τους The Strange και ως δίδυμο με την Carla.

Την Πέμπτη ανέβηκε στη σκηνή του Faust λίγο μετά τις 11 και για περισσότερο από 1,5 ώρες μίλησε στην ψυχή μας, με συνοδοιπόρο του, τον Βernard Kogovsek στην ηλεκτρική κιθάρα. Στην αρχή ήταν μόνο ο ίδιος με την κιθάρα του, για να μας βάλει σε ένα κλίμα μυσταγωγίας, στο οποίο η αισθαντική φωνή του και το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα, που έκανε τους περισσότερους μας που μιλούσαμε μεταξύ μας, να σωπάσουμε. Έστω για λίγη ώρα... Σε τραγούδια όπως τα Rainmaker blues και Snake Mountain Blues αισθανόμουν λες και είμαι σε ένα μπαράκι του Αμερικάνικου Νότου και απολάμβανα μια όμορφη συναυλία με συντροφιά μια μπύρα Murphys...O Eckman θυμήθηκε αρκετά τραγούδια των Walkabouts, αλλά και κομμάτια από τα προσωπικά του albums και αυτά με την Carla (Life full of holes). Η οργάνωση της συναυλίας ήταν μια χαρά και ο κόσμος αν και δε γέμισε το Faust, δημιούργησε μια αρκετά ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μερικά από τα τραγούδια που ακούσαμε είναι τα εξής:

Rainmaker blues (Walkabouts), The Dustlands (Walkabouts), Life Full of Holes, Jack Candy (Walkabouts), Stranger, Ransom, Fuck Your Fear (Walkabouts), Snake Mountain Blues (Walkabouts)

και στο encore: Satisfied Mind (Walkabouts), Grand Theft Auto (Walkabouts), Raise Them Hands.

Εις το επανιδείν Chris...Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, το χαρτί του setllist έχει αντικατασταθεί από ένα tablet...
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα