Κίτρινα Ποδήλατα και φίλοι @ Τεχνόπολις

Παρόντες όλοι μας σε μια μουσική γιορτή περίτεχνων εναλλαγών σε τραγούδια, ενέργεια και διάθεση!
Διαβάστηκε φορες


Οι ζεστές μέρες όλο και πληθαίνουν, το καλοκαίρι μυρίζει πια για τα καλά και οι μεγάλες συναυλίες σε χώρους ανοιχτούς και υπαίθριους με θέα τα αστέρια είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου αυτής! Μια τέτοια συναυλία ήταν και αυτή που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Σάββατο 15 Ιουνίου (2013). Τα «Kίτρινα Ποδήλατα» φτάνοντας αισίως στην κυκλοφορία του 9ου άλμπουμ τους «Ετών 16», κάλεσαν καλλιτέχνες και μουσικούς ή αλλιώς ΦΙΛΟΥΣ, για να γιορτάσουν τόσο τη νέα κυκλοφορία όσο και τα 13 χρόνια τους στην ελληνική μουσική σκηνή, να τραγουδήσουν και να προσφέρουν σε εμάς ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ!

Στη σκηνή άφησαν το στίγμα τους 15 καλλιτέχνες , με τους οποίους τα «Kίτρινα Ποδήλατα» συνεργάστηκαν και διατηρούν σχέσεις αγάπης και εκτίμησης, κι αυτό φάνηκε οπωσδήποτε στη συναυλία. Παρόντες όλοι μας σε μια μουσική γιορτή περίτεχνων εναλλαγών σε τραγούδια , ενέργεια και διάθεση! Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων έσφιζε από ζωή και κόσμο κάθε ηλικίας , κάτι το οποίο είναι πολύ ευχάριστο, γιατί η μουσική δεν κάνει διακρίσεις σε κατηγορίες κοινού και σε ηλικίες.Τα δύο «κίτρινα» αδέλφια, Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς, ξεκίνησαν δυναμικά με το «Όσο ανασαίνω ζω», και «όσο ζω τραγουδώ» θα συμπλήρωνα εγώ, ξεσηκώνοντας κατευθείαν το κοινό τους. Η Δέσποινα Ολυμπίου ακολούθησε με το «Θυμάμαι όσα είχες πει», κομμάτι το οποίο αναδιασκεύασε μαζί με τα Κίτρινα ποδήλατα λίγα χρόνια πριν. Η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου με τις παιδικές και αθώες φωνούλες  ερμήνευσε το «Η ζωή σου φωνάζει». Και ήταν τόσο όμορφο, συγκινητικό και εμψυχωτικό να βγαίνει η φράση αυτή από στόματα παιδικά και ψυχές αγνές, ενώ πολύ εύστοχο ήταν το λευκό χρώμα που φορούσαν. 

Μια αχτίδα ελπίδας στην σκοτεινιά της εποχής μας. Τη σκυτάλη έλαβε ο γεμάτος όρεξη και παιχνιδιάρικη διάθεση, Βασίλης Καζούλης. Με τις χορευτικές του κινήσεις μας χάρισε , σε συνδυασμό με τα Κίτρινα Ποδήλατα, τα κομμάτια «Αεροπλάνα», «Να σε δω να γελάς» και «Σβήσε μου τα φώτα». Στη συνέχεια, ο Γιάννης Κότσιρας με το «Πώς μπορώ» και η Γλυκερία με το «Κι όλο πετάω» και «Πότε θα με μάθεις», πλαισίωσαν τα Κίτρινα ποδήλατα στη σκηνή, ενώ παράλληλα ακούσαμε το «Αυτά που έχεις ξεχάσει» και από τον Αντώνη Μιτζέλο το «Με το ίδιο μακό».Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις καλλιτέχνες, με περισσότερα ή λιγότερα μουσικά χρόνια στις πλάτες τους, να συνυπάρχουν στη σκηνή και να σμίγουν τις φωνές τους προς τον κοινό στόχο που είναι η ίδια η μουσική και η Τέχνη. Ακολούθησε ο Νίκος Ζιώγαλας με την ρυθμική «Βασιλική» και το «Μόνο η αγάπη», ενώ η Μελίνα Κανά μας ταξίδεψε με πιο ήπιους τόνους ερμηνεύοντας το «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» και το  «Ναυάγιο», κομμάτι το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο δίσκο «Ετών 16». Επίσης, αν και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν κατάφερε να παρευρεθεί ακούσαμε το «Σ’ακολουθώ». Η δυναμική εμφάνιση από τα Υπόγεια Ρεύματα στο κομμάτι «Το σ’αγαπώ» και «Ασημένια σφήκα» ξεσήκωσε το κοινό, και κάπως έτσι ο ηλεκτρισμός υποδεχόταν τις μπαλάντες και αντίστροφα, σε μια ποικιλόμορφη και γεμάτη συναυλία. Ο Ορφέας Περίδης μας ερμήνευσε το «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» και το «Βράδυ Αυγούστου», ενώ με τη βοήθεια του οπτικοακουστικού υλικού ακούσαμε και τη Δήμητρα Γαλάνη στο «Ξένη Ακτή» μαζί με τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος με το επίκαιρο «Ανεμολόγιο» και τον μελοποιημένο Νίκο Καββαδία (δεν θα μπορούσα να λείπει) στο «Yara Yara», καθώς και ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος έφυγε γρήγορα από τη σκηνή, στις «Ρωγμές». Πολύ ανεβαστικός υπήρξε ο Μίλτος Πασχαλίδης, που μετέδωσε ευθύς απίστευτη ενέργεια σε όλους, παρέα με τη Μιρέλα Πάχου. Οι «Βυθισμένες άγκυρες» έδωσαν χώρο στο «Ταξιδεύω το εγώ μου» και στη φράση ,που μας «καίει» εδώ και καιρό, «Τι είναι κράτος»! Απολαύσαμε, επίσης, τη «Συνήθεια» του Μπάμπη Στόκα και το κομμάτι «Χρόνος» από το νέο δίσκο των Κίτρινων Ποδήλατων. Η απογείωση της όλης βραδιάς ήρθε με το «Άμα τα πάρω» σε μια κραυγή αγανάκτησης και επανάστασης, σημεία των καιρών…Το κοινό το ένιωσε και το ευχαριστήθηκε περισσότερο, πιστεύω, από ποτέ, ενώ τα «Κίτρινα Ποδήλατα» δεν δίστασαν πιο πριν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ. Στον μουσικό επίλογο, βρέθηκε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με το «Rock n Roll στο κρεβάτι» (Παύλος Σιδηρόπουλος) και κάποιες τελευταίες εκρήξεις ενέργειας από τα Κίτρινα Ποδήλατα με τα κομμάτια «Μη μ’αγγίζεις», «Απ’τα σαλόνια στ’ αλώνια» και «Κράτησέ με» !

Τα «Κίτρινα Ποδήλατα», όπως δηλώνει και το όνομα του χρώματός τους, εκπέμπουν φως! Μέσα από τις μουσικές τους, αλλά κυρίως μέσα από τις συναυλίες τους. Θέλουν να εμπνεύσουν τη νέα γενιά, να την κάνουν να ονειρευτεί, να ερωτευτεί και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο των χαλεπών καιρών. Και πιστεύω το καταφέρνουν!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα