Ο Bob Dylan σπάει τα ρεκόρ και στις δημοπρασίες

Η Stratocaster κιθάρα του πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια!
Διαβάστηκε φορες
Η κιθάρα που κρατούσε ο Bob Dylan στο Newport Folk Festival το 1965 είναι πλέον η πιο ακριβή κιθάρα που έχει πουληθεί σε δημοπρασία.

Η Fender Stratocaster κιθάρα πουλήθηκε την Παρασκευή για 965.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 700.000 ευρώ. Μέχρι τότε, τα πρωτεία κρατούσε μια κιθάρα του Eric Clapton που πουλήθηκε το 2004 για 959.500 δολάρια.

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη και ο αγοραστής είναι ακόμα άγνωστος. Ο νέος ιδιοκτήτης αγόρασε την κιθάρα μαζί με την αυθεντική θήκη της.

Προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν η οικογένεια του Vic Quinto, πιλότου ιδιωτικών αεροσκαφών, που δούλευε για τον μάνατζερ του Dylan. Ο Quinto είχε βρει την κιθάρα μέσα σε ένα αεροπλάνο και όταν ρώτησε την εταιρεία του Dylan τι να την κάνει, εκείνοι δεν του απάντησαν ποτέ. Και έτσι την κράτησε. Ο οίκος Christie's ανακοίνωσε επί του θέματος: "Αντιπρόσωποι του Bob Dylan δεν είναι αντίθετοι με την πώληση της κιθάρας και γνωρίζουν ότι ο οίκος Christie's σχεδιάζει την δημοπρασία της."

Το πιο ακριβό μουσικό όργανο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία είναι το βιολί Guarneri del Gesù, κατασκευασμένο από τον Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarnieri, εγγονό ενός από τους μαθητευόμενους του γνωστού Antonio Stradivari, το οποίο πουλήθηκε το 2007 για 3,9 εκ. δολάρια από τον οίκο Sotheby's σε ένα Ρώσσο δικηγόρο. Το 250 ετών βιολί παίχτηκε για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια από τον ισραηλινό Pinchas Zukerman σε ένα ιδιωτικό κονσέρτο στη Μόσχα.Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα