«Μπετονένια Παραλία» @ Skrow Theater

Η «Μπετονένια Παραλία» είναι ένα έργο που διαπραγματεύεται τη θυσία της ανθρώπινης ύπαρξης μας προς όφελος της αύξησης της παραγωγικότητας. 
Διαβάστηκε φορες
Αθήνα, 2088 : Η Ομόνοια έχει μεταμορφωθεί σε «Μπετονένια Παραλία», καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει με αποτέλεσμα οι περιοχές κάτω από αυτήν να έχουν βυθιστεί. Η ζωή των κατοίκων της πόλης στηρίζεται στην παραγωγικότητα τους. Κάθε μέλος της κοινωνίας αξιολογείται και η πτώση της παραγωγικότητας του σημαίνει ταυτόχρονη διακοπή της χορήγησης του χαπιού. Τι είναι το χάπι; Αυτό που τους κρατάει εξελίξιμους, αυτό που τους βοηθάει να συμβαδίζουν με τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, αυτό που τους κρατάει σε ανθρώπινη μορφή. Και τι θα συμβεί, όταν ο Μηνάς αποφασίσει να ζήσει ελεύθερος μακριά από αυτήν, την εξελιγμένη κοινωνία, και να σταματήσει να λαμβάνει το χάπι;

Η παράσταση, που γράφει, σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, διαπραγματεύεται την εξέλιξη της κοινωνίας προς όφελος της παραγωγικότητας για το κράτος και εις βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιστορία εξελίσσεται πάνω σε ένα λεπτό σχοινί μεταξύ ιστοριών των εφηβικών μας χρόνων και επιστημονικής φαντασίας, που συχνά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα παραμύθι για μεγάλους. Η απουσία κλιμάκωσης, όμως, στο κείμενο καλύπτεται εντέχνως ως ένα βαθμό από την καλή σκηνοθεσία και τον εξαιρετικό φωτισμό, που σου δημιουργούν την μελλοντολογική ατμόσφαιρα. Η έλλειψη εφευρετικότητας και εξέλιξης σε κάποια σημεία της ιστορίας σε συνδυασμό με τη διάρκεια της παράστασης αποτελούν μειονεκτήματα του έργου.Στα πλεονεκτήματα της παράστασης συγκαταλέγεται η σκηνοθεσία, ο φωτισμός, η σκηνογραφία και τα παράλληλα βίντεο της παράστασης.

Στα μειονεκτήματα το ελλιπές κείμενο, που δεν επιτρέπει και στους ηθοποιούς να εξελιχθούν, και η μεγάλη διάρκεια της σε συνάρτηση με τη θεματική του.

(Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη φωτογράφηση της παράστασης.)
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα