Enter Shikari/ Roam/ South Korea in Vegas στο Κύτταρο

Κυρίες και κύριοι, οι Enter Shikari, αποδεικνύουν ότι μπορείς να παίξεις το παιχνίδι με τους δικούς σου όρους και να κερδίσεις.
Διαβάστηκε φορες
Βρετανικό boyband, με όλους του τους δίσκους στο top 20 του Uk Album Chart, σε ανεξάρτητη δισκογραφική... Α ναι, και πάιζει hardcore; Κυρίες και κύριοι, οι Enter Shikari, αποδυκνείουν ότι μπορείς να παίξεις το παιχνίδι με τους δικούς σου όρους και να κερδίσεις.

Την βραδιά άνοιξαν οι έλληνες South korea in Vegas με ζωντανή παρουσία και καλό metalcore ήχο. Φρέσκοι, αεικίνητοι αν και λίγο ντροπαλοί, κατάφεραν να παρασύρουν ακόμα και τους φαν των Shikari και να σταματήσουν την μουρμούρα για το πότε θα βγούν.

Το μισάωρο set των South korea in Vegas ακουλούθησαν οι ROAM, που συνόδευσαν τους Enter Shikari σε μεγάλο κομμάτι της περιοδείας τους. Η pop punk τους αλλά και η προσπάθεια πατροναρίσματος ξένισε αρκετά το ελληνικό κοινό και ίσως κόστισε στους ROAM, που κατά τα άλλα έκαναν μια καλή, αλλά όχι αξιομνημόνευτη εμφάνιση. Όποια "κοιλιά" ακολούθησε το set των ROAM σχεδόν αυτόματα επανήλθε σε επίπεδα χτυπήματος μιας και αυτές οι ηλικίες δε νιώθουν - κάπου μεταξύ 11 και 20. Το πάρτυ είχε ξεκινήσει και ήταν στον αυτόματο πιλότο.

Έχοντας σαν έμβλημα τον υβριδικό τους ήχο- τυπικά post-hardcore και συμπληρώνουν με trance, screamo, drum 'n' bass και άλλα- οι Enter Shikari εμφανίστηκαν στη σκηνή του Κυττάρου με δανεικό εξοπλισμό μιας κι ο δικός τους έμεινε όμηρος στο τελωνείο αλλά με αυθεντικό ενθουσιασμό. Η παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν επιτυχημένη και το wall of bruises του κοινού το αποδυκνύει. Οι Shikari άνοιξαν την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους με το "Solidarity" και φάνηκε από την αρχή ότι είναι μπάντα που η απόδοσή της εξαρτάται από τις ορέξεις του κοινού. Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει την εμπειρία του κόσμου που χτυπήθηκε, μελάνιασε, έχασε κιλά ιδρώτα αλλά και παπούτσια, γυαλιά, κλειδιά και το χαρτζιλίκι του. Κι είπε κι ευχαριστώ.Η μπάντα κατέβηκε από τη σκηνή και συνέχισε το live από το pit για τα "Radiate" και "Ghandi Mate, Ghandi" αλλά η αποθέωση ήταν τα back to back "Sssnakepit " και "Sorry, You're Not a Winner" που έλυωσαν σόλες. Ακούσαμε κι ένα κομμάτι από τον καινούριο δίσκο ("Mindsweep") και σύμφωνα με το τυπικό τους setlist ακολούθησε encore με τα "Constellations" και "Zzzonked" και τον κιθαρίστα τους Rory Clewlow να στέκεται στα χέρια των πρώτων σειρών και να συνεχίσει να παίζει.Ο απολογισμός είναι δύσκολος. Μιλάμε για μία μπάντα πολύ μεγάλη στη χώρα της, αλλά σε ένα είδος που είναι στα πρόθυρα του απινιδωτή. Οι Enter Shikari είναι live που αξίζει να δεί όποιος αρέσκεται στον δυνατό ήχο άσχετα από το είδος. Δεν μετανιώνεις, ξανανιώνεις που έλεγε κι ένας φίλος παλαίμαχος ντράμερ. Αλλά μέχρι πότε; Η επαγγελματική εμφάνιση που δεν παρέκλινε ωστόσο εκατοστό από το προγραμματισμένο, χωρίς να αφαιρεί ότιδήποτε από την ενέργεια του ίδιου του live, προοιωνίζει μια εσωστρέφεια. Βέβαια, όταν στέκεσαι μόνος σου χωρίς δισκογραφική - μεγαθήριο, φαντάζομαι ότι πρέπει να έχεις κάποια κεντρομόλο. Περιμένοντας τον καινούριο δίσκο τους τον Γενάρη και να ξανάρθουν από τα μέρη μας.

Setlist
1. Solidarity
2. The Paddington Frisk
3. Destabilise
4. Radiate
5. Gandhi Mate, Gandhi
6. Anaesthetist
7. Sssnakepit
8. Sorry, You're Not a Winner
9. Arguing with Thermometers
10. Juggernauts
11. Mothership

Encore:
12. Constellations
13. Zzzonked

Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό των Enter Shikari στο Instagram και των South Korea in Vegas στο Facebook

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα