4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Πέτρος Κλαμπάνης & Contextual @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Πέτρος Κλαμπάνης και οι σπουδαίοι μουσικοί ικανοποίησαν τις προσδοκίες του κοινού που γέμισε το αμφιθέατρο "Αριστοτέλης Ωνάσης" της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Διαβάστηκε φορες
Ο Πέτρος Κλαμπάνης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, σπούδασε στην Αθήνα και το Άμστερνταμ και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας κοντραμπασίστας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους της jazz σκηνής (Greg Osby, Ari Hoenig, Jean Michel Pilc, Paul Bollenback, Gilad Hekselman, David Berkman, Gretchen Parlato, Ron Affif, Antonio Hart, Samuel Torres, Steve Hass, Antonio Sanchez κ.ά.), ενώ το πρώτο του album, "CONTEXTUAL" απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Τους τελευταίους μήνες, έτρεξε μια πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter για τη χρηματοδότηση του δεύτερου album του, "Minor Dispute".

Με αυτές τις συστάσεις, δεν προκάλεσε έκπληξη που ο Δημήτρης Τρίκας τον προσκάλεσε στο 4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, ούτε ότι το αμφιθέατρο "Αριστοτέλης Ωνάσης" της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών γέμισε την Κυριακή που μας πέρασε. Ο Πέτρος Κλαμπάνης και οι σπουδαίοι μουσικοί του που εμφανίζονται υπό την ετικέτα των Contextual ικανοποίησαν τις προσδοκίες του κοινού και μας χάρισαν δύο μοναδικές ώρες μουσικής απόλαυσης και ιστοριών.Από το "Θαλασσάκι" και το Μάνο Χατζιδάκι, δηλαδή τις επιτυχίες του Κλαμπάνη που τον έκαναν γνωστό στο ελληνικό κοινό, μέχρι τις προσωπικές του συνθέσεις και τις διασκευές σπουδαίων κομματιών, οι Contextual απέδειξαν την δέσμευση τους σε μια προσπάθεια σύνθεσης μουσικών ιδιωμάτων και γλωσσών διαφορετικής κουλτούρας και παράδοσης. Και αναφερόμαστε στους Contextual γιατί στη σκηνή της Στέγης παρατηρήσαμε επίσης την ευγένεια και το συνεργατικό πνεύμα που χαρακτήριζε τους συμμετέχοντες. Τόσο τους Έλληνες μουσικούς όσο και τους συνεργάτες του Κλαμπάνη: τον Γάλλο πιανίστα Ζαν-Μισέλ Πιλκ, τον Ισραηλινό κιθαρίστα Γκιλάντ Χέξελμαν και τον Αμερικανό περκασιονίστα Τζων Χάντφηλντ. Απολαύσαμε τόσο την αρμονική συνεργασία τους και τον εξαιρετικό συγχρονισμό τους όσο και τις μαγικές συνθέσεις που ερμήνευαν επί σκηνής.

Ξεχωρίσαμε τη μελωδική διασκευή του αγαπημένου "Πες μου μια λέξη" του Μάνου Χατζιδάκι με τη συνδρομή του Ζαν-Μισέλ Πιλκ, το "Χαρικλάκι" με τη συμμετοχή του Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι που ο συνθέτης χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής της γενιάς του και το ομώνυμο Minor Dispute. Θα θέλαμε να σταθούμε και πάλι στην ευγένεια και την καλλιέργεια του χαρισματικού Πέτρου Κλαμπάνη που για δύο ώρες μάς χάρισε μαζί με τους μουσικούς του μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.
Εμείς από την πλευρά μας ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε σύντομα στη χώρα μας!

Setlist

Minor Dispute
Lilly's Promenade
Ferry Frenzy
March Of The Sad Ones
Χαρικλάκι
Luisa
Πες μου μια λέξη
Monkey Business

Συντελεστές

Πέτρος Κλαμπάνης: κοντραμπάσο, συνθέσεις, ενορχηστρώσεις
Jean-Michel Pilc: πιάνο
Gilad Hekselman: κιθάρα
John Hadfield: κρουστά
Μαρία Μανουσάκη: βιολί
Κέλυ Κοκολάνη: βιόλα
Λαέρτης Κοκολάνης: βιολί
Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο 

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης ΤρίκαςΑξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα