Tankard @ Κύτταρο : Μπύρα - Thrash - Σατανάς

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (14/12) οι Tankard έκαναν ένα Κύτταρο να χοροπηδάει σαν παλαβό.
Διαβάστηκε φορες
Το Thrash (στο γενικό του σύνολο) είναι ένα μεγάλο παρακλάδι της metal μουσικής όπου συνθετικά δεν εχει να επιδείξει κάτι. Με εξαίρεση την ιερή τετράδα (Metallica – Slayer – Megadeth – Anthrax) και τους άλλους Αμερικανούς συνοδοιπόρους τους, όπως και με τους Γερμανούς Kreator, τα περισσότερα σχήματα αναλώνονται στην ταχύτητα και την ένταση. Όχι περίεργες συνθέσεις, όχι γιρλάντες. Εκεί μέσα ανήκουν και οι Tankard.

Δια στόματος του frontman Gerre, ειπώθηκε μια μεγάλη αλήθεια: «είμαστε συγκρότημα 32 χρονια, μπορεί να μην κάναμε την πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά αυτό είμαστε και πιστεύω ότι κάτι έχουμε κάνει κι εμείς».  Πολύ μεγάλη αλήθεια. Και μάλιστα εδώ έρχεται να κολλήσει η ζωντανή εμφάνιση τους στις 14 Δεκέμβρη. Οι Tankard χωρίς να έχουν κάποιο κομμάτι που να εχει μείνει στην ιστορία της thrash σκηνής έδωσαν ένα live που θα το ζήλευαν πάρα πολλοί.

Σε ένα σχεδόν γεμάτο Κύτταρο και κοντά στις 22:00, ακούγεται (με σβησμένα τα φωτά), το El Condor Pasa των Simon & Garfunkel, μουσικό χαλάκι για να βγουν οι Γερμανοί Beer Thrashers. Ξεκινάμε με το Zombie Attack. Παρόλο που έχουν ολοκαίνουριο δίσκο (R.I.B. – Rest In Beer), οι Tankard επιλέγουν να ξεκινήσουν τη βραδιά με μια κομματάρα από τον πρώτο δίσκο τους.Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της πάνω από μιάμισης ώρας εμφάνισης τους, δεν σταμάτησαν τα stage divings , τα crowd surfings και τα mosh pits. Είχα να νιώσω έτσι, σε αυτό το χώρο, από την εμφάνιση των D.R.I. πριν καμιά τριετία. Απίστευτος παλμός και τρελό κέφι.   Το σετ των τραγουδιών περιελάμβανε κομμάτια από την νέα τους δουλειά αλλά και σχεδόν από όλη τους την δισκογραφία. Όπως και να είχε είτε παλιό είτε καινούριο, ο Gerre, ο Frank, ο Olaf και ο Andreas έδωσαν το 110% του εαυτού τους, το οποίο το μετέδωσαν πλήρως σε εμάς από κάτω.Ο Gerre είναι ένας χαρισματικός frontman όχι γιατί εχει καλή φωνή, αλλά γιατί ξέρει να γεμίζει την σκηνή (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Απίστευτα επικοινωνιακός προλογίζοντας με τον δικό του τρόπο τα περισσότερα κομμάτια. Ένας μεγάλος performer.Καλύτερες στιγμές της βραδιάς:
 • Τελευταίο κομμάτι πριν το encore ήταν το Chemical Invasion από τον ομώνυμο δίσκο. Ο Gerre ανέβασε πάνω  μια οπαδό από μπροστά και χόρεψαν μαζί την εισαγωγή του κομματιού.
 • Στο προτελευταίο κομμάτι της βραδιάς ο Gerre μας ρώτησε αν γνωρίζουμε το όνομα της ξανθιάς Barwoman του Κύτταρου που σέρβιρε αμείωτα όλη την βραδιά. Εκείνος της αφιέρωσε το κομμάτι “ A Girl Called Cerveza “. Χαμός.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το Empty Tankard, όπου επικράτησε πραγματικός πανικός.

Μετά το πέρας τέτοιων εμφανίσεων  επίλογος δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει. Το μόνο που μένει να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Tankard και όποιος δεν τους είδε έχασε. Απλά!

Set List
 1. Intro: El Condor Pasa/Zombie Attack
 2. Need Money For Beer
 3. Fooled By Your Guts
 4. The Morning After
 5. Not One Day Dead
 6. The Beauty And The Beast
 7. Stay Thirsty!
 8. Rapid Fire
 9. Rules For Fools
 10. Maniac Forces
 11. Die With A Beer In Your Hand
 12. Minds Of The Moon
 13. R.I.B.
 14. Space Beer
 15. Rectifier
 16. Chenical Invasion
 17. The Party Aint over
 18. A Girl Called Cerveza
 19. Empty Tankard

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα