Μιρέλα - Μιρέλα Πάχου

ένα αστέρι γεννιέται...
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Φρέσκο ήχο από μια νέα εξαιρετική μουσικό, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Μιρέλα, Σαν τραγουδάκι, Αγάπη

Βαθμολογία: 8/10

Την Μιρέλα Πάχου την γνωρίσαμε στο πλευρό  του Μιλτιάδη Πασχαλίδη σαν μουσικό (πιάνο και ακορντεόν) και αργότερα σαν ερμηνεύτρια στη πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή στο δίσκο του Μιλτιάδη Πασχαλίδη Ξένοι σε ένα τόπο που αλλάζει που κυκλοφόρησε το 2012 στο τραγούδι Δυο πεταλούδες.

Εξαιρετική μουσικός με υπέροχη φωνή και παρότι ανήκει στη nouvelle vague της Ελληνικής μουσικής, έχει προλάβει να συνεργαστεί εκτός από τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καζούλη, Διονύση Σαββόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έχει συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές των Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νότη Μαυρουδή και Γιάννη Ζουγανέλη και συμμετείχε ως σολίστ ακορντεόν σε μεγάλες συναυλίες, όπως Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και στο αφιέρωμα του Διονύση Σαββόπουλου Μάνος Χατζιδάκις τώρα στο Ηρώδειο.

Μετά από αυτό το τόσο πλούσιο βιογραφικό, που θα ζήλευαν ακόμα και φτασμένοι συνάδελφοί της, αναμενόμενο ήταν και το επόμενο βήμα στη καλλιτεχνική της πορεία με την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου που έχει το τίτλο Μιρέλα  τον περασμένο Σεπτέμβριο απο το Ogdoo Music Group.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 11 τραγούδια 10 ολοκαίνουργια και ένα γνώριμο από τα παλιά, και συμμετέχουν οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κίτρινα Ποδήλατα, Βασίλης Καζούλης, Σπύρος Γραμμένος, Χρήστος Θηβαίος, Θάνος Παπανικολάου, Θοδωρής Παυλάκος, Γιώργος Παντελιάς, Κώστας Παρίσης, Αγαπητός Πάχος.
Είπατε τίποτα; σπουδαίοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο πρώτο ουσιαστικά δισκογραφικό βήμα μιας νέας μουσικού και ερμηνεύτριας είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ εντυπωσιακό και βέβαια σημαίνει πολλά. Αποδοχή και αγάπη από τους ανθρώπους που έχει συνεργαστεί και έσπευσαν να συμμετέχουν, αλλά και ευθύνη για τα μουσικά της μελλοντικά δρώμενα.

Τα τραγούδια του δίσκου είναι εξαιρετικά. Φρέσκος ήχος από το πολυακουσμένο σε ρυθμό σουίνγκ Μιρέλα μέχρι και το τελευταίο τραγούδι με το τίτλο Αλίκη. Η ολοκληρωμένη ακρόαση του άλμπουμ δεν σε αφήνει να πλήξεις. Η Μιρέλα Πάχου είναι υπέροχη στην επανεκτέλεση του πολύ γνώριμου σαν τραγουδάκι που ερμηνεύει ντουέτο με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, αλλά και σε πολύ υψηλό επίπεδο φωνητικά στα υπόλοιπα τραγούδια. 
Προσωπικά έχω αρκετό καιρό να ακούσω ευχάριστα ολόκληρο δίσκο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει και βέβαια σας τον προτείνω χωρίς καμιά επιφύλαξη 
Η Μιρέλα Πάχου ξεκινάει με τους καλύτερους μουσικούς οιωνούς. Η άποψη μου είναι ότι έχει το ταλέντο αλλά και τη θέληση για πολύ μεγάλα πράγματα

ΜΙΡΕΛΑ
Ogdoo Music Group
Κυκλοφορία: 9ος / 2014
Παραγωγή: Μιλτιάδης Πασχαλίδης

01. ΜΙΡΕΛΑ
Μουσική - Στίχοι: Σπύρος Γραμμένος
02. ΑΓΑΠΗ
Μαζί με το Γιώργο Παντελιά
Μουσική - Στίχοι: Κίτρινα Ποδήλατα
03. ΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
(Μαζί με το Μίλτο Πασχαλίδη)
Μουσική - Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
04. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Μαζί με τους Μ. Πασχαλίδη, Χ. Θηβαίο, Β. Παπακωνσταντίνου & Γ.Παντελιά
05. ΔΥΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στίχοι: Μιρέλα Πάχου
06. ΜΑΞΙΛΑΡΙ
Μουσική - Στίχοι: Μιρέλα Πάχου
07. ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Μαζί με τον Αγαπητό Πάχο
Μουσική - Στίχοι: Βασίλης Καζούλλης
08. ΑΛΑΝΤΙΝ 
Μουσική - Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου
09. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΚΟΜΑ
Μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στίχοι: Μιρέλα Πάχου
10. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
9,8 / 10 (σε 5 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα