Στου χρόνου τα παράλογα, ο λόγος πεισματάρης!

Στου χρόνου τα παράλογα, ο λόγος πεισματάρης! Και ο Δημήτρης Καρράς ξέρει από τέτοια πείσματα. Ε, και είπαμε να τα πούμε. Χαρά μας ήταν!

Διαβάστηκε φορες
Στου χρόνου τα παράλογα, ο λόγος πεισματάρης! Και ο Δημήτρης Καρράς ξέρει από τέτοια πείσματα. Τα βαφτίζει μάλιστα '' Γεροντοπείσματα''. Έ, και είπαμε να τα πούμε. Χαράς μας ήταν!

Δημήτρη, εδώ και ενάμιση χρόνο κυκλοφορείς με πείσμα τα γεροντοπείσματα σε μορφή βινυλίου. Είναι μια ιδέα νοσταλγίας ή μουσικής επιλογής, μιας και πολλοί ισχυρίζονται πως ο ήχος του βινυλίου έχει μια ανθρώπινη μοναδικότητα.

Είναι όλα αυτά μαζί, μία σειρά που ξεκίνησε τον Απρίλη του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλη του 15, είναι ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίσω την κατήφεια και την ιδιαιτερότητα της εποχής μας. Απλά μιας και μου θέτεις το θέμα για τα 45άρια θα ήθελα να «επιτεθώ» για πρώτη φορά σε κάποιους αφελείς καρδιναλίους που πειράχτηκαν τόσο με το πρώτο τραγούδι της σειράς, το ντουέτο του Σωκράτη Μάλαμα μαζί με τον Βασίλη Καρρά, που να δουν και το τελευταίο 45άρι. Παιδιά την μαγεία την κρύβουν οι άνθρωποι και όχι οι ενορχηστρώσεις, χαλαρά.

Πολυσχιδής και πολυμορφικός στις συνεργασίες σου. Πες μας, τουλάχιστον μία από αυτές, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ αλλά και το λόγο.

Δεν ξεχνώ καμία από τις συνεργασίες μου, όχι γιατί κάνω δημόσιες σχέσεις με αυτή την απάντηση, αλλά επειδή δεν είμαι αχάριστος. Όλοι όσοι ήρθαν και είπαν τραγούδια μου είναι οι μόνοι που με έχουν βοηθήσει, αυτοί και οι μουσικοί που έχουν παίξει. Παρ’ όλα αυτά θα σου πω ότι υπάρχουν κάποιες που έχουν εξελιχθεί σε φιλίες. Αυτές απλά με ευχαριστούν περισσότερο.



Πως αντιμετωπίζεις ως καλλιτέχνης την κρίση  και  πως ή κρίση εσένα; 

Κοίτα, κάθε εποχή της ζωής μας είναι ένα γήπεδο που αλλάζει συνεχώς, δεν παίζεις ίδιο ποδόσφαιρο στο χώμα και ίδιο στο χορτάρι ούτε όταν βρέχει. Προσαρμόζομαι στα δεδομένα και παίζω ανάλογα. Πάντως δύσκολα τα πράγματα...

Η κρίση ως γεγονός απαρέμφατο και καθημερινό, είναι πιστεύεις λίπασμα παράλληλα για τις τέχνες;

Σίγουρα γεννάει κάποια ερεθίσματα που στην εποχή της έντονης ευμάρειας, τα αγνοήσαμε. Από εκεί και πέρα ένας άνθρωπος που «βλέπει» και πέρα από την μύτη του πάντα προβληματίζεται.

Την Παρασκευή 19 του μήνα θα σας δούμε με την Αρετή Κετιμέ στη σκηνή του ''Holywood'' . Πως προέκυψε αυτή η σύμπραξη και τί να περιμένουμε από εσάς επί σκηνής; 

Η συνεργασία αυτή είναι η «ουρά» της φιλίας μας, μέσα στα 7 χρόνια που γνωριζόμαστε έχει ξανασυμβεί στην αρχή, συμβαίνει τώρα και θα ξανασυμβεί. Σε αυτή, θα δείτε την προσωπικότητα της Αρετής, που βάζει λίγο νερό στο κρασί της λόγω του ότι δεν κατέχω τα παραδοσιακά τραγούδια και δεν έχει βάλει στο πρόγραμμα πολλά και από την άλλη θα δείτε και τον τρόπο που λειτουργώ και εγώ πάνω στην σκηνή. Την επιβλητική Λόλα Γιαννοπούλου και τους εξαιρετικούς Χρήστο Δαλιάνη, Εύη Κανέλλου και Αλέξανδρο Καψοκαβάδη. 

Πες μας τα σχέδια σου για τον χειμώνα! Πού θα σε βρει και πού εμείς εσένα; 

Τα σχέδια τα δικά μου, είναι το να μπορέσω να παίξω και άλλο εκτός Αθηνών, μαζί με την Λόλα Γιαννοπούλου. Επίσης να αναφέρω κάποιες εμφανίσεις που έχω με την ομάδα που έχουμε φτιάξει με την Λόλα, μετά το Holywood, 28/12 στο Jam στους Αγίους Αναργύρους, επίσης μία εμφάνιση στις 8/1 στον Σταυρό του Νότου που χαριτολογώντας την ονομάζω Μπούγιο γιατί είμαστε 13 άτομα επί σκηνής. Τον Απρίλη ή τον Μάη θα ήθελα να κάνω μία μεγάλη συναυλία με τους ανθρώπους που έχουν τραγουδήσει δικά μου τραγούδια και που για πρώτη φορά θα τα πουν επί σκηνής. Θα δούμε...
Διαβάστε ακόμα