Τα Κομμάτια της Οικειότητας - Φεβρουάριος 2015

Δέκα τραγούδια, κατά προτίμηση καινούργια, κάθε μήνα. Δέκα κομμάτια που μπορεί να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, αλλά συμπληρώνουν το παζλ του είναι μου, το παζλ της ίδιας μου της οικειότητας.
Διαβάστηκε φορες
Δέκα τραγούδια, κατά προτίμηση καινούργια, κάθε μήνα. Δέκα κομμάτια που μπορεί να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, αλλά συμπληρώνουν το παζλ του είναι μου, το παζλ της ίδιας μου της οικειότητας.



Trümmer - Wo ist die Euphorie? (δίσκος: Trümmer, Αύγουστος 2014)
Όταν εμφανίστηκα πρωτάκι στο Mix Grill, το αίτημα ήταν να μοιραστώ τις ανακαλύψεις μου από τη γερμανική μουσική σκηνή. Ορίστε, λοιπόν! Ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οι Trümmer προέρχονται από το Αμβούργο, είναι γνωστοί σε όσους γυρίζουν τα φεστιβάλ και ελπίζω να τους πετύχω κάπου σύντομα! Σε αυτό το κομμάτι αναζητούν την ευφορία. Αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν. Ή όλα ή τίποτα. Ή τώρα ή ποτέ.

Nadine Shah - Stealing Cars (single: Stealing Cars, Ιανουάριος 2015)
Αυτή η φωνή, αυτή η επαναλαμβανόμενη μελωδία, αυτό το πάθος... Όντως φέρνει στην PJ Harvey, όσο κι αν η ίδια η Nadine Shah δηλώνει ότι δεν είχε ακούσει πριν ηχογραφήσει το δίσκο της. Ίσως καλύτερα έτσι...

Get Well Soon - Mail From Heidegger (EP Henry – The Infinite Desire of Heinrich Zeppelin Alfred von Nullmeyer, Νοέμβριος 2014)
Αγαπημένοι. Πάνω που λέω ότι αυτό ήταν, έρχεται κάτι καινούργιο να με εκπλήξει ευχάριστα. Ο Konstantin Gropper είναι -αν μη τι άλλο- μεγάλος καταφερτζής!

Django Django - First Light (κυκλοφόρησε διαδικτυακά, ο δίσκος αναμένεται μέσα στην άνοιξη)
Το 2012 εμφανίστηκαν οι Django Django μαζί με τους alt-J. Τότε υπερίσχυσαν στο νήμα οι δεύτεροι. Το 2015 θα επαναξιολογηθεί αυτή η άτυπη -αν όχι, άδικη- σύγκριση. Με τέτοια κομμάτια όμως υπάρχει πια ξεκάθαρο προβάδισμα!

Josef Salvat - Open Season (EP Your Prime, Σεπτέμβριος 2014)
Είστε από αυτούς που μπαίνουν αργά στην κινηματογραφική αίθουσα για να γλιτώσουν τις διαφημίσεις; Ε, τότε αυτό θα το χάσατε. Μιας και δεν παρακολουθώ τηλεόραση, οι κινηματογραφικές διαφημίσεις είναι κάτι υποφερτό πια, όσο και αν πολλές φορές τραβούν εις μάκρος. Ήταν μια διασκευή στο Diamonds της Rihanna που μου τράβηξε την προσοχή. Το Open Season είναι εξίσου όμορφο!

Modest Mouse - Lampshades On Fire (δίσκος: Strangers to Ourselve, αναμένεται τον Μάρτιο)
Δεν έχω λόγια. Δεν ξεκολλάει από το μυαλό μου. Ανυπομονώ για το δίσκο!

Vetusta Morla - Tengo un trato (ηχογραφημένο στην εκπομπή "Hoy empieza todo, versión española" του Radio3)
Όποιος με ξέρει, γνωρίζει την αγάπη μου για τα ισπανικά, την ισπανόφωνη μουσική και... τους Vetusta Morla. Οι απίθανοι Μαδριλένοι μεταμόρφωσαν το κομμάτι της Mala Rodríguez. Οι κολλημένοι ακόμα φωνάζουν για το πόσο "τσαλακώνει" το προφίλ του συγκροτήματος. Ευτυχώς που κάποιοι έχουμε ξεκολλήσει και πετάξαμε τις παρωπίδες!

Sharon Van Etten - I Don't Want to Let You Down (κυκλοφόρησε διαδικτυακά)
Καλή μου Sharon, πώς γίνεται να αφήσεις ένα τέτοιο τραγούδι έξω από το δίσκο; Και πώς γίνεται να μην του λείπει κιόλας; Πραγματικά απορώ!

The Twilight Sad - The Airport (single: "I Could Give You All That You Don't Want", κυκλοφόρησε χθες)
Ισχύει ακριβώς το ίδιο σχόλιο με το προηγούμενο. Το "Nobody Wants to Be Here and Nobody Wants to Leave" ήταν δισκάρα, έτσι κι αλλιώς. Στο μεταξύ, οι μέρες για τη συνάντηση όλο και λιγοστεύουν!

Second Moon of Winter - Cigarette (δίσκος: One For Sorrow, Two For Joy, Ιανουάριος 2015)
Αυτό το πετάρισμα της καρδιάς από την πρώτη νότα... Όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε για τη Denovali Records, κάτι τέτοιες στιγμές είχαμε στο μυαλό μας.





* Στη λίστα του spotify η πρώτη εκτέλεση του "Tengo un trato" από τη Mala Rodríguez.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα