Το εξώφυλλο της ταινίας Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι

Τα Προσεχώς: Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι

Ο Edward Zwick παρυσιάζει το νέο του βιογραφικό δράμα σχετικά με τη ζωή του γνωστού Αμερικανού σκακιστή Bobby Fischer.
Διαβάστηκε φορες
Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών "The Last Samurai" (2003) και "Blood Diamond" (2006), Edward Zwick, παρουσιάζει τη νέα του ταινία με τίτλο "Pawn Sacrifice". Πρόκειται για ένα βιογραφικό δράμα σχετικά με τη ζωή του γνωστού Αμερικανού σκακιστή Bobby Fischer, τον οποίο υποδύεται ο Tobey Maguire. Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν επίσης ο Liev Schreiber και η Lily Rabe. Η επίσημη πρώτη της ταινίας πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ η πρεμιέρα της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου με τίτλο "Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι".

Το πόστερ της ταινίας Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι

Υπόθεση

Σε μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, ο ταλαντούχος Αμερικανός σκακιστής Bobby Fischer αντιμετωπίζει την Σοβιετική αυτοκρατορία στο πρόσωπο του εθνικού της αστέρα στο σκάκι, Boris Spassky. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το "Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι" καταγράφει τις τρομακτικές συγκρούσεις με την ιδιοφυΐα και την τρέλα, καθώς και την άνοδο και πτώση ενός παιδιού από το Μπρούκλιν που αιχμαλώτισε την φαντασία ολόκληρου του κόσμου.Trivium

-    O Bobby Fischer ήταν ο μοναδικός Αμερικάνος που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης, θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος σκακιστής που έζησε ποτέ.

Παρακάτω ο πραγματικός Bobby Fischer.

Ο πραγματικός Bobby Fischer
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα