Χάρις Αλεξίου

Η Χαρούλα Αλεξίου μίλησε για τον καρκίνο

"Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού"
Διαβάστηκε φορες
Η αγαπημένη τραγουδίστρια, Χαρούλα Αλεξίου, μίλησε για την εμπειρία της στην παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των ασθενών οι οποίοι δίνουν  μάχη με τον καρκίνο, "Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη".

H Xαρούλα Αλεξίου ανακάλυψε πως είχει προσβληθεί από τον καρκίνο σε καθιερωμένο έλεγχο ρουτίνας. Ο καρκίνος ήταν σε αρχικό στάδιο κι έτσι ευτυχώς δε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Μάλιστα, από την ίδια ασθένεια έχασε στο παρελθόν τη μητέρα της.

"Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει. Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου 'Γιατί σε εμένα; Τι δεν έκανα καλά; Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;' απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες"

 "Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα"

"Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου".

Εμείς να ευχηθούμε να είναι πάντα σιδερένια και να μείνουν αυτές οι στιγμές οριστικά στο παρελθόν.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα