Λεωνίδας Μπαλάφας @ Σταυρός του Νότου Club

Σε μια από τις πιο ζεστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, στο Σταυρό του Νότου Club, βρεθήκαμε στις 29 Οκτωβρίου για τη συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα.
Διαβάστηκε φορες
Όποιος αποφασίζει να παρακολουθήσει μία συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα θα πρέπει να είναι ενήμερος εκ των προτέρων πως την επόμενη μέρα θα πάει αργοπορημένος στη δουλειά ή τη σχολή του. Ο λόγος; Μα φυσικά το ότι αν ανέβει στη σκηνή αυτό το παιδί, τίποτα δεν τον κατεβάζει.

Σε μια από τις πιο ζεστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, στο Σταυρό του Νότου Club, βρεθήκαμε στις 29 Οκτωβρίου για τη συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα. Αφού ο κόσμος συγκεντρώθηκε σταδιακά στο μαγαζί, το live ξεκίνησε λίγο πριν τις 11, με το Λεωνίδα Μπαλάφα να μας υποδέχεται με παρέα την εξαμελή ορχήστρα του. Ξεκίνησε με το τραγούδι «Τρεις Ευχές» και συνέχισε με αγαπημένα τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, τραγούδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά και λαϊκά, νησιώτικα, παραδοσιακά και μερικές διασκευές. Μπλουζ, ρέγκε και τζαζ ήχοι συνοδευόμενοι πάντα από το σόλο με το κλαρίνο του, αλλά και χώρο για σολάρισμα από τον εξαιρετικό βιολιστή του. Όλα σχεδόν τα είδη μουσικής "παντρεύτηκαν" με απόλυτη επιτυχία σε ένα μοναδικό live με οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Μπαλαφας 1

Ακούσαμε κομμάτια από την αρχή της καριέρας του, από τον πρώτο του δίσκο, μέχρι και τώρα: «Μια συγνώμη», «Ας πάει στην ευχή», «Ό,τι αισθάνεσαι να λες» , «Κόσμε γλέντα», «Θα σε κλέψω μια βραδιά» και αναρίθμητες άλλες μελωδίες. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, ακούσαμε και το νέο του κομμάτι με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, «Να σταθώ στα πόδια μου», οι στίχοι και οι εικόνες του οποίου καλούν σε συσπείρωση για τη νίκη κόντρα στον φόβο και το αδιέξοδο της πολιτικής σκηνής του τόπου. Το κομμάτι και κυρίως το video clip του είχε γίνει viral και συζητήθηκε πολύ από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του. Εχθές, πάντως, δε φάνηκε να μην το απολαμβάνει κάποιος.

Μπαλαφας 2

Η παρουσία του Μπαλάφα στο χώρο της μουσικής ήταν πάντα διακριτική, όπως και η παρουσία του στη σκηνή. Ήταν αυτός, οι μουσικοί του, οι ήχοι τους και η διάθεση όλων όσων βρέθηκαν εκεί που πήγαν το πρόγραμμα ως την αρχή της επόμενης μέρας.

Ένας καλλιτέχνης που αξίζει να δεις κάποιος ζωντανά, ένας από τους λίγους που ακόμα ευαισθητοποιούνται και εμπνέονται από τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα